Pieter Konijn de film

Verzot op de magische wereld van sprookjes en elfjes, creëerde Beatrix Pieter Konijn. Geïnspireerd door haar eenzame jeugd en haar vriendschap met dieren, schreef zij prachtige kinderboeken en maakte de mooiste illustraties. De Engelse Beatrix was in haar tijd al een getalenteerde girlboss en vandaag de dag een gerespecteerde legende. Pieter Konijn zorgde voor de doorbraak van Beatrix Potter in 1902. Tot 1912 verschenen de avonturen van de ondeugende konijn in 5 kinderboeken.

Lees ook

The Grinch Animatiefilm 2018 | Over de magie van Kerst

Spike en De Magische Steen

De Hazenschool | De bewakers van het gouden ei

Pieter Konijn

Peter Rabbit, zoals de originele titel luidt is al jaren een gigantisch succes. Niets voor niets worden de boeken regelmatig in nieuwe uitgaven opnieuw uitgebracht. Verder zijn er onder andere animatieseries gemaakt die je dagelijks op Zappelin kunt bewonderen. En nu dan eindelijk de film.

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie.

De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Stemmencast originele versie Peter Rabbit 

Peter Rabbit – James Cordon bekend van The Late Late Show, Into the Woods
Thomas McGregor – Domhnall Gleeson, bekend van onder andere Star Wars: The Last Jedi
Benjamin Bunny – Colin Moody
Bea – Rose Byrne
Flopsy  Margot Robbie, bekend van I, Tonya
♦ Mopsy
 Elizabeth Debicki, bekend van The Guardians of the Galaxy: Vol. 2
♦ Cottontail
– Daisy Ridley, bekend van Star Wars: The Last Jedi

De Nederlandse stemmencast

♦ Pieter Konijn – Tommie Christiaan
♦ Bea – Do
♦ Benjamin Wollepluis – Jan Versteegh
♦ Mopsie – Amy Vol van OG3NE
♦ Flopsie – Shelly Vol van OG3NE
♦ Wipstaart – Lisa Vol van OG3NE
♦ Meneer Verhoef – Joey Schalker

YouTube player

Pieter Konijn Soundtrack

‘Ik Heb de Wereld’ van de populaire boyband Fource. De videoclip is binnen vier dagen al 100.000 keer bekeken en staat op nr. 2 in de Kids Top 20. Het is de eerste single van de jongens na hun overwinning bij het Junior Songfestival, eind vorig jaar. Het nummer is speciaal gemaakt voor de nieuwe live-action/animatiefilm PIETER KONIJN, die vanaf woensdag 28 maart a.s. in de bioscoop te zien is.

Naast het feit dat ‘Ik Heb de Wereld’ van Fource tijdens de aftiteling te horen is, treedt de band ook op bij de feestelijke familiepremière op 25 maart a.s. in Amsterdam. De dag voorafgaand treden ze nog op in Attractiepark Toverland en afgelopen zaterdag waren ze te zien bij de Kids Top 20 op NPO Zapp.

YouTube player

Fource

De populaire boyband Fource bestaat uit Max (15), Jannes (14), Ian (13) en Niels (12). De vier hebben individueel auditie gedaan voor het Junior Songfestival en sinds de dag dat ze een boyband vormen zijn de jongens dikke vrienden. Fource behaalde tijdens de finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2017 in Georgië de vierde plek met hun nummer ‘Love Me’. De boyband is erg populair bij zowel meisjes als jongens in Nederland. De videoclip van ‘Love Me’ is inmiddels al meer dan drie miljoen keer bekeken op YouTube. Fource won onlangs de Zapp Award in de categorie ‘Beste Artiest’ en het viertal maakt ook kans op een VEED Award in de categorie ‘Beste Instagrammer’.

Onze ervaring

Oh wat baalde ik toen het bleek dat de filmpremière waar we zo naar uitkeken samenviel met de verjaardag van onze jongste dochter. Nu we ruim 150 kilometer van de familie wonen, is plannen belangrijk. Dus vlak na de verjaardag van onze oudste, in januari, werd het verjaardagsfeest van ons lentekind gepland. Last minute wijzigingen qua datum waren niet mogelijk. Vorige week waren wij nog genoodzaakt toe te kijken terwijl anderen naar Pieter Konijn de film gingen. Hoe positiever de reacties des te ongeduldiger wij werden de film te zien.

In de televisieserie hebben Pieter Konijn en zijn zusjes een mama Konijn. Zijn avonturen beleeft hij voornamelijk met zijn beste vriend Benjamin en hun vriendin Lily. In deze bioscoopfilm ligt de situatie net wat anders. De mama van Pieter en zijn zusjes is er helaas niet meer. Lily speelt jammer genoeg geen rol. En zo zijn er nog een aantal personages die een toch wel hele andere rol spelen dan verwacht.

Pieter Konijn is een held in huize MamaPlaneet. Net zo energiek als mijn jongste dochter met neus voor gevaar. Goedbedoeld zorgen ze allebei voor een heleboel actie. Vervelen is onmogelijk. Hij is dapper maar eigenlijk ook een beetje vol van zichzelf. Zijn moed en heldhaftige acties zorgen dan ook regelmatig voor een paar zenuwslopende momenten. De film zit boordevol grapjes waar menig ouders, waaronder mijn man en ik, hartelijk om moesten lachen. Maar ook leerzame momenten zoals het moment dat Pieter zijn fout toegeeft en zijn actie goed probeert te maken. Ook daar is immers moed voor nodig.

Hoewel de film 90 minuten duurt is de film alles behalve langdradig. Vooral actie en humor zorgen ervoor dat niemand, jong of oud, zich ook maar een moment verveelt.

Ondanks dat wij bijna wekelijks naar de bioscoop gaan als gezin en dit jaar een heleboel familiefilms hebben gezien, denk ik dat dit misschien wel de leukste is die we tot nu toe hebben gezien. Zou er een vervolg komen? Wij stemmen voor 😀

PicsArt 09 05 06.47.52

 

 

 

Sandra

97 gedachten over “Pieter Konijn de film”

 1. Super grAag!! Mijn zoontje van 6 wil hier heel graag heen, samen met opa en oma, en blijft er nog een kaartje over voor mama😊😊
  Hij Zal superblij zijn als we hier heen kunnen.

  Beantwoorden
 2. Wat een te gekke actie, wij staan al te ‘trappelen’ dat de film uitkomt. Samen met mijn vriendin staat dit al als een een mama en dochters dagje gepland, samen met onze meiden van 4, 4 en 7 jaar. De meiden zijn groot fan en wat is meer bijzonder dan de echte bios? Tuurlijk vergezeld met een grote bak popcorn en een drankje naar keuze want het is ten slotte feest. Het lijkt met leuk om op deze manier konijnenkaartjes uit de hoge hoed te toveren voor ons. Ik doe ook mee op fb

  Beantwoorden
 3. Heel graag doe ik mee voor mijn drie konijnen-knuffelaars! Gezellig een middagje met ons gezin naar een mooie film, lijkt me heerlijk! 😍

  Beantwoorden
 4. Graag zou ik samen met m’n 7 jarige zoon naar Pieter Konijn gaan. Als verassing zou hij dan een vriendje mee mogen nemen. Hij is dol op de ‘echte’ films. De trailer vind hij al helemaal geweldig dus ik hoop dat ik hem hiermee kan verassen. Duim duim duim duim.

  Beantwoorden
 5. Ons dochtertje van 3 is helemaal Pieter 🐰 konijn fan en zou super graag na deze film gaan elke dag kijkt ze de series wel even en kent ze ook bijna allenmaal uit haar hoofd. Zal toch super leuk zijn voor haar om dan na de nieuwe film in de bios te mogen. Groetjes Linda v Hoof

  Beantwoorden
 6. O jaaaa heel graag meedoen met de winactie. Ik was vroeger ook helemaal weg van Pieter Konijn. En ik kijk stiekem met veel plezier mee met de kindjes 😜❤️

  Beantwoorden
 7. Wat leuk!!! Wij doe mee 😀 Mijn zoontje is nu op de leeftijd dat we wel een keer naar de bios kunnen, dus dat zou wel heel leuk zijn. Hik is gek met konijnen, hij heeft ook een eigen konijn. We zouden gezellig ons neefje meenemem die net zo oud is en ook nog niet naar de bios is geweest.

  Beantwoorden
 8. Dit vindt mijn dochter geweldig. Wij hebben alle afleveringen denk wel 40x gezien. Ze weet precies wat er gebeurt en kan het prima navertellen. Hoe leuk zou het dan voor haar zijn om naar de film te mogen!

  Beantwoorden
 9. Heel graag zou ik vrijkaarten winnen voor mn dochter en 2 vriendinnetjes. Neem ze in haar (1 vriendinnetje) verdrietige tijd super graag mee met haar 2 beste maatjes mee in de vertoverende wereld vol magie, heerlijk..

  Beantwoorden
 10. Ohhhhh helemaal leuk!! Weet zeker dat mijn kleuterdochter en haar vriendje dit echt geweldig gaan vinden! #firstdate #lentekriebels
  Ik ga hard duimen!
  En de mama’s mogen dan natuurlijk ook mee (#jeugdsentiment)

  Beantwoorden
 11. Ik heb hier een 3 jarig meisje die helemaal fan is van de serie. Het lijkt me een geweldige ervaring voor haar om deze film in de bioscoop te zien! Ik heb ook nog een 5 jarige schat die wel mee wil!

  Beantwoorden
 12. Och dat lijkt me echt geweldig voor mijn gezin! We zijn dol op Pieter konijn en zijn vriendjes en na een hele drukke tijd hebben wij wel zin in een uitje naar de film! 😊

  Beantwoorden
 13. Ik zou mega graag willen winnen voor mijn zoontje! Wordt voor hem dan de eerste keer naar de bioscoop! Thuis kijken we dagelijks Pieter konijn!

  Beantwoorden
 14. Lijkt ons zo’n leuke film! Wie is er nu niet opgegroeid met Pieter Konijn! Dus ik doe graag mee, zal leuk zijn om onze kids hiermee te verrassen!

  Beantwoorden
 15. Oh zo graag voor mijn dochter Lieke!! Ze is verzot op Pieter konijn. Elke middag uit school, kijkt ze afleveringen van Pieter konijn. En dit zal echt een super leuke verrassing voor haar zijn. Ik ga heel hard duimen

  Beantwoorden
 16. Wat een super leuke prijs! Ik zou de kaartjes graag voor Ties en Fé willen winnen. Zij zijn helemaal weg van Pieter Konijn en kijken ook graag op tv naar de afleveringen.

  Beantwoorden
 17. Hoe vaak krijg je de kans om vier kaartjes te winnen? Lijkt me superleuk! Kan ik met beide pleegkindjes én mag onze pleegzoon óók nog een vriendje meenemen!!! We hebben het voorstukje samen gekeken en m’n pleegzoon is razend enthousiast dus ik ga hard duimen!!! Zou super zijn! 😀

  Fijne week!

  Beantwoorden
 18. Jaaaa! Wij doen graag mee!
  Het boek van Pieter konijn met zijn spannende avonturen is favoriet bij ons thuis!!! Heel benieuwd naar de film 😁

  Beantwoorden
 19. Een van die 100.000 kijkers van The Fource is vast mijn dochter geweest; grote fan! Ik maak heel graag kans op de kaartjes, leuk uitstapje!

  Beantwoorden
 20. Wat leuk! Beatrix Potter herinner ik nog van mijzelf als kind! Lijkt mij heerlijk om te winnen! Dat beloofd een fijne middag te worden:)

  Beantwoorden
 21. Mijn zoon is er vol van! Pieter konijn is favoriet en ik vind het ook zo leuk eerlijk gezegd.. Zo lief en mooie avonturen! Het is geen straf om mee te gaan naar deze film, voor ouders ook een uitje.
  Tijdens het buiten spelen worden er al geregeld holen gegraven door mijn zoon in de zandbak. Voor het geval Pieter moet schuilen voor meneer vos. Het leeft goed door in z’n fantasie 🙂

  Beantwoorden
 22. Zou heel graag onze kinderen blij willen maken, mijn zoontje is nog nooit in de bios geweest samen met ons en zijn halfzus. Dus zou super zijn

  Beantwoorden
 23. Oohhh dit zou ik evht graag winnen voor mijn zoontje Kick van 3,5, hij is echt helemaal weg van Pieter Konijn (serie + boekjes) en hij verdient een uitje nu hij net grote broer is geworden!

  Beantwoorden
 24. Wat lijkt het me leuk om samen met mijngezin naar deze film te gaan. Onze jongens zijn helemaal weg van de tekenfilm van Pieter Konijn maar dit is natuurlijk veel leuker!

  Beantwoorden
 25. Zou dit geweldig vinden. Van de week stukje gezien op tv kleindochter rcan twee zei gelijk “oma scoop toe nijn kijken” en de oudste van zeven zou het ook super leuk vinden. Zou voor de jongste de eerste bioscoop film zijn . Dus hoe leuk is dat.

  Beantwoorden
 26. Mijn dochter Eva is een hele grote fan van Pieter Konijn, dus we zouden het geweldig vinden als we met haar naar de film zouden mogen! 🍀🍀

  Beantwoorden
 27. Zou heel graag willen winnen voor onze zoon Liam. Hij vindt Pieter Konijn geweldig ❤ 7 april is hij jarig en dit zou dan tevens een leuk verjaardagsuitje kunnen zijn naar de bioscoop met ons gezin 🍀🍀

  Beantwoorden
 28. Geweldig! Op Netflix hebben we alle afleveringen al meerdere keren voorbij zien komen, en de meiden genieten er elke keer opnieuw van! Naar de bios gaan is sowieso een leuk uitje, maar Pieter Konijn lijkt me extra feestelijk!

  Beantwoorden
 29. Het lijkt mij zo’n geweldige film. Lijkt me heerlijk om met mijn dochter naar toe te gaan. Hoop alleen niet dat ze daarna onze konijnen ook een truitje aan wilt trekken na de film😉

  Beantwoorden
 30. Mijn dochters zijn gek op pieter konijn. Boeken tvserie en natuurlijk konijnenknuffels. We hadden het al gepland als een mama/dochterdag en dit zou echt een topper zijn.

  Beantwoorden
 31. Ja ik doe heel graag mee. Mijn zoon en dochter zijn helemaal gek op de boeken en filmpjes. Vooral het voelboek met de blinkende visjes wordt vask voorgelezen.

  Beantwoorden
 32. Wat zou het geweldig leuk zijn om hier met onze drie kinderen heen te mogen gaan!! Niks gezelliger dan een uitje als deze, even de boel de boel laten en alleen maar genieten, ontspannen en lachen 🙂 heerlijk!! Ik ga duimen hoor! Natuurlijk like ik jullie en het bericht ook op fb, ga hem ook delen zodat mijn vriendinnen eveneens een kansje kunnen wagen – te leuk!! 🙂

  Beantwoorden
 33. In de afgelopen 8 maanden zijn we 2 x verhuisd (eerst naar Duitsland) en nu zijn we sinds een maand weer terug in NL en zou dit een erg leuk uitje zijn voor ons gezin. Even bijkomen van alle drukte en even met zijn vieren genieten!

  Beantwoorden
 34. Ik zou het super gaaf vinden als ik mijn meiden kan verrassen met deze prijs. Ze kijken het dagelijks op Netflix. Echte fans dus! 😊

  Beantwoorden
 35. Zoon (6) en dochter (3) zijn tegenpolen behalve in hun dromen daar spelen ze gezwind en gedwee met hun konijnenvriendje en hun twee. Broer wil naar de cinema maar zus is nog nooit geweest. Maar samen met Pieter konijn wordt het vast een groot feest.

  Beantwoorden
 36. Jaaa leuk voor ons zoontje. We zijn nog nooit naar de bioscoop geweest met hem en dat lijkt mij super gezellig. Pieter Konijn vindt hij leeuuk!

  Beantwoorden
 37. Zou graag de kaartjes willen winnen voor mn dochtertje Dianne en haar beste vriedinetje Danique ze zijn al meer dan twee en een half jaar beste vriendinnen en zijn gek op konijnen en nog veel meer andere beesten de film lijkt hun super leuk 🍀🍀🍀🐇🐰

  Beantwoorden

Plaats een reactie