Knutseltip: Pinguin op een ijsschots

Degenen die regelmatig mijn blogs lezen weten dat ik met kinderen werk. Kinderen onder vier jaar. Nu ben ik, ik beken, niet zo heel creatief. Bedenken is geen probleem maar uitvoering vind ik vaak teleurstellend. Met kinderen hoef ik helemaal niet onzeker te zijn. Het hoeft namelijk niet perfect te zijn. Dat probeer ik bij de kinderen ook over te brengen. Als het om knutselen gaat, is er geen fout.
Gisteren heb ik deze super leuke pinguin op een ijsblok gemaakt met de kinderen. Vandaag leg ik je stap voor stap uit hoe je deze simpele knutsel met praktisch ieder kind kunt maken. Knutsel je mee?

Wat heb je nodig?

Laten we beginnen met wat je nodig hebt. Niet veel. Vermoedelijk heb je alles standaard in huis, namelijk: Twee vellen papier in het wit, donkerblauw en lichtblauw. Verder heb je een zwarte en oranje stif nodig. En om het allemaal een geheel te maken, heb je een schaar nodig en lijm. Dat moet lukken toch?

PicsArt 12 15 07.17.46

Pinguin knippen

Je kunt een pinguin tekenen of een willekeurige kleurplaat van internet halen. Afhankelijk van het kind en je wensen, zou je ook een kant en klare plaatje van een pinguin kunnen gebruiken. Ik ga voor een kleurplaat die ik van tevoren uitknip.
De pinguin kleur je mooi in. Oranje snavel. Oranje pootjes. Zwart lijf. En wit buikje.

Frame maken

Vouw een vel wit papier door het midden. In de breedte of lengte. Knip het middenstuk zigzag eruit. Zorg ervoor dat het een frame wordt.

PicsArt 12 15 07.18.55

Ijsblokken maken en plakken

Knip donker blauw en licht blauwe papier in kleine stukjes. Scheuren mag ook.

Pak het andere vel wit papier. De geknipte/gescheurde stukjes blauw papier mag je opplakken. Dit hoeft niet netjes. Er zijn eigenlijk geen regels. Gewoon plakken. Niet alles hoeft beplakt te worden. Het is dus niet erg als je de witte achtergrond ziet.

PicsArt 12 15 07.19.53
Maak het een geheel

Vervolgens plak je de frame op. Aangezien het om hetzelfde formaat papier gaat als de ondergrond, is het een kwestie van randen tegen elkaar plakken. Hierbij zal het jonge kind wel wat hulp bij nodig hebben.

PicsArt 12 15 07.20.51
De pinguin plak je nu op.

PicsArt 12 15 07.24.06

Vrij simpel toch? Wel super leuk,vind ik zelf dan.
Mijn bijna 3-jarige peuter heeft dit helemaal zelf gemaakt. Op de pinguin (tekenen en uitknippen) na dan.

PicsArt 12 15 08.14.07
Variatie

De keuze is reuze. Je zou de pinguin from scratch kunnen maken. Je kan de pinguin een muts en een sjaal geven. Of de achtergrond in een andere kleur doen. Je zou de buik ook met watten kunnen bedekken.

Veel knutselplezier!

Sandra

2 gedachten over “Knutseltip: Pinguin op een ijsschots”

Plaats een reactie