Plassen onder de douche | Een natuurlijke reactie met een heleboel voordelen

Er rust een taboe op dit onderwerp. Zo las ik laatst een discussie tussen honderden vrouwen waarvan merendeel beweerde nooit onder de douche te plassen. Bijzonder aangezien meer dan 3 kwart van de Nederlandse bevolking dit dagelijks doet. Waarom mensen zich anno 2018 nog schamen dit toe te geven is mij een raadsel.

De voordelen

Laat ik beginnen met het feit dat dit een natuurlijke reactie is op een stroom van warm water. De meeste mensen plassen zodra ze onder de douche staan. Mits ze alleen zijn. In gezelschap komt het minder vaak voor. Waarom meer mensen dit zouden moeten doen?

♥ Gemiddeld gaat een mens zo een 6 tot 8 keer per dag plassen. Per keer wordt er zo een 6 liter water gebruikt om door te spoelen. In een 1-persoon huishouden is dit bijna 14 duizend liter water per jaar. Per persoon! Voel je vlak voordat je onder de douche stapt de drang om te plassen, dan is het niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu beter als je je inhoudt tot onder de douche.

♥ Door te squaten tijdens plassen onder de douche, oefen je je bekkenbodemspieren. En sterkere bekkenbodemspieren hebben veel voordelen waaronder geen urine verlies tijdens niezen of lachen en intensere orgasmes. Een tip van niemand minder dan Hollywoodster Gwyneth Paltrow.

♥ Je eigen urine schijnt helend te werken tegen onder andere voetinfecties, voetschimmel en bepaalde huidwondjes. Dit komt doordat urine een bepaald stofje bevat dat vaak ook wordt gebruikt in gezichtscrèmes en andere huidverzorgingsproducten.

De tegenstanders

Tijdens de discussie werd plassen onder de douche vies genoemd. Terwijl je daarna met douchegel en al doucht en alles netjes in het douche putje verdwijnt. Niets vies aan als je het mij vraagt, of je moet op een bijzondere, voor de meesten onbekende, manier plassen.

Ook werd plassen onder de douche vergeleken met poepen. Really? Ik vind dit oprecht geen vergelijking. Gewoon niet.

Conclusie

Volgens mij doet iedereen het. Een kwart van de bevolking durft het gek genoeg alleen niet toe te geven. Plassen onder de douche is een natuurlijke reactie met een heleboel voordelen waar in sommige landen zelfs reclamespotjes voor zijn.

Hoe denk jij erover? 

shower 1502736 1920

Redactie

25 gedachten over “Plassen onder de douche | Een natuurlijke reactie met een heleboel voordelen”

 1. Ik heb ooit wel eens gelezen dat wanneer je last hebt van zweetvoeten je over je voeten moet plassen. Zelf heb ik daar geen last van anders had ik het echt gedaan! Mijn man heeft er wel last van, maar hij vind dat vies… ach onder de douche spoelt het zo weg toch?!

  Beantwoorden
 2. Ik snap het probleem niet helemaal. Urine blijft niet eens ‘hangen’ in je douche/bad. Je was het toch meteen weg? Boeiend. Als het zo uitkomt, who cares. Ik had niet eens door dat er een taboe op rustte.

  Beantwoorden
 3. Wow 6 liter water voor het doorspoelen wat enorm veel!
  Ik vind plassen onder de douche ook niet fris en doe dit dan ook niet, wat een ander doet moet ieder zelf weten. Wel handig dat het helpt bij diverse dingen.

  Beantwoorden
 4. Ik moet zeggen dat ik altijd probeer het NIET te doen maar ik kan het gewoon niet tegenhouden! En nu na de bevalling heb ik er lak aan, haha. Urine is trouwens 100% steriel op het moment dat je plast. Dus eigenlijk niks goors aan…

  Beantwoorden
 5. Ik plas al heel m’n leven onder de douche. Net zo makkelijk, toch? Alleen dat squatten kan ik me niet zo in vinden, ik blijf gewoon staan. 😂🤔

  Beantwoorden

Plaats een reactie