Powerbank | Onmisbaar onderweg

Wat is een powerbank?

Mede door de talloze apps die je gebruikt raakt je telefoon snel leeg. Tijdens een dagje uit, festival, wandeltocht in de bergen of bij lange reizen kan dat nogal vervelend zijn. Je wilt immers en geweldige foto’s maken, delen op Instagram, snel het weer checken en bereikbaar blijven. Een powerbank biedt de oplossing. Dit is een externe accu voor onder andere je mobiele telefoon. Het maakt je minder afhankelijk van een stopcontact en daarmee onmisbaar onderweg.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een powerbank?

De externe oplader is geschikt voor je mobiele telefoon, maar ook je Ipad, Ipod, IPhone, Mp4, PSP en zelfs je fotocamera. Kortom geschikt voor praktisch al je elektronische gadgets.

Mijn powerbank is er een van 20.000 mAh. MAh staat voor Milliampère-uur oftwel hoe de capaciteit van een batterij wordt uitgedrukt. Op deze manier wordt aangegeven hoeveel uur de batterij meegaat voordat deze leeg is. Om dit te kunnen berekenen moet je weten wat de capaciteit van de interne batterij van je mobiele telefoon is. Door de specificaties van je telefoon te googlen kun je hier achterkomen. Vervolgens bereken je met de volgende formule de levensduur van je telefoon voor het weer opgeladen moet worden. Dat doe je door de mAh van de externe accu te delen door mA van de interne batterij. Wat je nu krijgt is het aantal uur voordat de batterij weer leeg is. In mijn geval is dat 20.000 / 3200 = 6,25 uur. Dit is alleen wel een schatting. Onder andere je verbruik en energieverlies beïnvloeden hoe lang je batterij mee kan.

witte powerbank

Hoe gebruik je een powerbank?

Voor een powerbank klaar is om als externe oplader te dienen, moet het zelf worden opgeladen. Dat doe je door deze in het stopcontact op te laden, gewoon met hetzelfde snoertje dat je voor je smartphone gebruikt. Door de bijgeleverde instructies te volgen weet je precies hoe lang je je mobiele stopcontact moet opladen bijvoorbeeld.

Vergeet niet zorgvuldig om te gaan met je externe accu. Zo is het belangrijk deze uit de zon te houden en regelmatig op te laden, ook als je het niet gebruikt. De levensduur van je powerbank is ervan afhankelijk.

Solar Powerbank

Voor de milieuvriendelijke gebruikers onder ons. Een solar powerbank wordt opgeladen door zonne-energie. Ga je op reis en weet je bij voorbaat dat je de komende dagen geen stopcontact in de buurt hebt om je externe accu op te laden? Dan is een solar powerbank ideaal! Daarnaast is deze klein, compact en makkelijk om mee te nemen. De mijne gaat altijd mee in de tas.

Witte powerbank

Winactie

In Samenwerking met Powerbankcenter mag ik een tegoed van 25 euro weggeven. Hoe je kans maakt?

♦ Like de Facebookpagina van Powerbankcenter
♦ Laat in een reactie onder dit artikel weten waarom jij zou moeten winnen en welke powerbank je interessant lijkt op de site van de genoemde sponsor.

Meedoen kan tot en met zondag, 16 september. Zorg ervoor dat je met een geldig mailadres meedoet en dezelfde naam gebruikt als op Facebook. Dit wegens verificatie. De winnaar krijgt namelijk een email van mij. Om je gewonnen prijs te claimen dien je binnen 48 uur op deze email te reageren met je adresgegevens. Anders ben ik helaas genoodzaakt een nieuwe winnaar te kiezen.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de Disclaimer en Privacy Verklaring.

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

11 gedachten over “Powerbank | Onmisbaar onderweg”

 1. https://www.powerbankcenter.nl/megacapaciteit-powerbank-20000-mah-wit-zwart.html
  Deze zou ik heel graag willen kopen.
  Ik zou moeten winnen omdat ik deze echt hard nodig ben. Ik had er 1, maar die had ik vorige week uitgeleend aan onze oudste zoon, voor zijn introductie kamp. De zijne is hij in de vakantie kwijt geraakt. Dit had echter mijn tken moeten zijn, want hij is zonder mijn powerbank teruggekomen van kamp. Zelf een nieuwe kopen zit er voor ons beide helaas even niet in, dus dit shoptegoed zou super zijn. (Dan kan ik voor hem waarschijnlijk ook nog 1 meebestellen, aangezien de prijzen op de site heel schappelijk zijn)

  Beantwoorden
 2. Wat een leuke winactie, ik doe graag mee! Ik zou voor deze powerbank gaan: https://www.powerbankcenter.nl/megacapaciteit-powerbank-20000-mah-zwart.html Een powerbank met een grote capaciteit om mijn telefoon meerdere keren mee op te kunnen laden. Ik ben veel onderweg en de batterij van mijn telefoon heeft helaas zijn beste tijd wel gehad, het is dus al meermaals voor gekomen dat ik in de trein even iets op mijn telefoon dacht te checken en teleurgesteld werd met een leeggelopen batterij. Een powerbank zou dus zeker goed van pas komen!

  Beantwoorden
 3. Soms kan het geen toeval zijn als je een bepaald berichtje leest toch? Gisteren was ik op het werk en ja hoor geen lader en net de laatste 2 uren van mn werk viel de telefoon uit. Geen leuk gevoel als je zoontje net zijn 2e week met school begonnen is en je batterij leeg is. Dus ik zeg tegen mn collega ik moet echt zo’n powerbank hebben, dat lijkt me zo handig. En dan komt dit voorbij….. ik doe dan ook graag mee en wie weet. De draadloze van gebra https://www.powerbankcenter.nl/draadloze-powerbank-10000-mah-zwart.html spreekt mij het meeste aan👍

  Beantwoorden
 4. Whoop, whoop mamaplaneet.nl! De Megacapaciteit Powerbank 20000 mAh – Wit die willen wij wel! ♥(ˆ⌣ˆԅ)
  Want met me telefoon in de linker-broekzak en de powerbank rechts, of andersom … dit klinkt misschien niet stoer maar stom maar nog stommer klinkt het als ik zeg dat de accuduur van me telefoon het niet meer zolang volhoudt waardoor ik een hoop mis loop bij het foto-schieten van de cliënten en kleuters op het werk van net dat ene mooie plaatje om te delen met hen ouders. Extra POWERRRRRR is dan ook meer dan welkom! #Duimen #Winnen #Genieten ¯\_( ͡°⍊ ͡°)_/¯

  Beantwoorden
 5. ik zou gaan voor de megacapaciteit powerbank 20000 mAh, maar zou het shoptegoed schenken aan mijn kleindochter die daar dan zelf een model mee mag uitkiezen

  Beantwoorden

Plaats een reactie