Quarks van Denksport Junior | Superleuk voor op de achterbank

Een voor de klas staande multitaskende ninja en mama was de afgelopen tijd druk met Max, Bob, Lola, Harry en Orbit oftewel De Quarks reviewen namens MamaPlaneet. Een uitstekende tip deze zomer. Welke Quarks uitgave spreekt jou het meeste aan?

De Quarks

Er wordt wel gezegd dat kinderen gemakkelijk leren. En vaak gaat dat ongemerkt; ze nemen woorden over van tv en oudere kinderen of komen nieuwe woorden tegen tijdens het lezen. Hetzelfde geldt voor rekenen en logisch denken; het gebeurt vaak onbewust en ongedwongen tijdens het spelen. Ook door te puzzelen kunnen kinderen natuurlijk nieuwe woorden leren en hun rekenvaardigheid vergroten. Met de Quarks-uitgaven kunnen kinderen van 6-10 jaar op deze ongedwongen en speelse manier taalvaardigheid, woordenschat, rekenen en logisch denken leren. Op een speelse manier komen woorden en getallen steeds terug, de kracht van herhaling. Kinderen kunnen hiermee zowel thuis als op school aan de slag.

De Quarks Omnibus nr 1 van 6 tot 8 jaar

Het puzzelboekje ziet er aantrekkelijk uit door de vrolijke kleuren en leuke tekeningen van de Quarks. Ook de binnenkant is alles behalve saai. De opdrachten worden duidelijk uitgelegd en het woordgebruik sluit prima aan bij de doelgroep.

De puzzels die erin staan zijn divers: van spelling, woordenschat, begrijpend lezen tot rekenen. De puzzels zijn gerangschikt in verschillende levels aangegeven met plaatjes van de Quarks. De kinderen zijn op en spelende manier bezig met taal en getallen. Een aanrader voor de zomervakantie!

Denksport voor kids Denksport omnibus 6-8 jaar Denksport Junior woordpuzzel

De Quarks Omnibus nr 1 van 8 tot 10 jaar

Het puzzelboekje ziet er uitnodigend uit door de mooie glanzende kaft met mooie kleuren en vrolijke plaatjes van de Quarks. Er is veel diversiteit in puzzels. De opdrachten worden duidelijk uitgelegd en zijn gerangschikt in verschillende levels. Het niveau van het taalgebruik sluit aan bij de doelgroep. Het niveau van de opdrachten komt overeen met de lesstof die kinderen op de basisschool in groep 5 en 6 krijgen.

Door het puzzelen in deze omnibus worden kinderen uitgedaagd te spelen met taal en getallen. Een leuke en zinvolle aanrader voor de zomervakantie.

De quarks Omnibus Denksport Junior Denksport voor kids

Quarks kleurblok nr 1 6-8 jaar

Een kleurblok met de figuurtjes van de familie Quarks. Op de eerste platen in het kleurblok stellen de figuren zich allemaal voor en daarna nemen ze je mee in hun wereld. Het is dus eigenlijk een samenhangend verhaal. Pluspunten: aantrekkelijke vormgeving, dikte van het papier, enkelzijdig. Een minpunt vonden wij dat ondanks een geperforeerd scheurlijntje de kleurplaten er niet goed uit te scheuren zijn.

denksport voor kids kleurblok Denksport junior kleurboek Quarks Kleurblok

Quarks App

Mijn dochter was helemaal enthousiast toen ze de Quarks App op de iPad zag staan. Omdat er geen kosten aan verbonden waren vond ik het het uittesten waard. Meteen bij het openen van de app klinkt er een vrolijk muziekje. Er zijn verschillende levels/planeten zichtbaar. De spelregels staan duidelijk beschreven en het startniveau is voor een zesjarige goed te doen. Binnen een halfuur is mijn dochter door de eerste twee planeten heen en heeft ze een aantal puzzelstukjes verdiend. Ze kan nu alleen door naar de Avonturenplaneet als we €2,29 betalen. Helaas voor haar trap ik er niet in. Blijft het bij €2,29 of zijn er verderop nog meer kosten aan deze Quarks app verbonden. Wij gaan toch liever voor Quarks Omnibus. Deze staan vol met leuke puzzels!

Al bij al onwijs leuk voor op de achterbank  😀

Denksport App Denksport app

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

2 gedachten over “Quarks van Denksport Junior | Superleuk voor op de achterbank”

Plaats een reactie