Random Questions Generator Tag

Merel van Lotus Writings noemde mij in haar versie van de Random Questions Generator Tag. Of ik de vragen ook eens wilde beantwoorden. En omdat ik niet de beroerdste ben…

1. Heb je liever hoge verwachtingen of lage verwachtingen?

Ik ben een perfectioniste. Hoge verwachtingen hebben past bij mijn veeleisende karakter.

2. Als je wist dat je nog maar een jaar te leven had, wat zou je dan doen?

Het eerste waar ik aan moet denken als ik deze vraag lees is het verlies van mijn oudste zus ruim een jaar geleden. Ze overleed aan baarmoederhalskanker. Het ging zo snel. Ik durf niet te zeggen wat ik zou doen als ik nog een jaar te leven had. Sowieso maximaal tijd besteden met mijn gezin. Prachtige herinneringen maken zodat ze eraan kunnen terugdenken als ik er niet meer ben. En nu hou ik ermee op, voor de tranen mij de baas worden.

3. Ben je slimmer dan je ouders?

Een aparte vraag vind ik dit. Het ligt eraan hoe je er tegen aan kijkt. Ik denk dat ik andere kansen en mogelijkheden heb gekregen dan mijn ouders hadden. Ik heb een andere kijk op de wereld. Andere tijden, mensen en ervaringen maken mij niet persé slimmer.

4. Kook je liever of geef je de voorkeur aan bestellen?

Het liefst kook ik zelf. Dat ik dit ooit zou zeggen. Ik heb werkelijk twee linker handen in de keuken. Ik ben geen keukenprinses maar eerder een keuken nachtmerrie. Toch kies ik voor zelf koken. Waarom? Omdat ik gezond, vers en voordelig nog nooit heb kunnen combineren bij het bestellen van een maaltijd.

5. Hoe weet je of je verliefd bent?

De persoon in kwestie niet uit je gedachten kunnen halen, jezelf betrappen op een glimlach tijdens het dagdromen, zenuwachtig gevoel in je buik als je diegene zijn naam hoort, laat staan zijn stem. Je hart gaat sneller kloppen als je diegene ziet….

6. Ben je opgeruimd of rommelig?

Een opgeruimd huis geeft mij rust. Van rommelig word ik chagrijnig. Maar het scheelt wel om het te accepteren dat er in het huis met kinderen geleefd wordt.

7. Zou je liever rijk en lelijk zijn of arm en mooi?

Ligt eraan. Mooi van binnen of mooi van buiten? Arm alsin geen geld of als eenzaam? Mooi van buiten is subjectief. Van binnen ook, maar anders. Ik ben liever mooi van binnen en arm qua geld. Alhoewel, als ik de rekeningen maar kan betalen en mijn kinderen een goede basis kan geven. Heel qliche, maar rijkdom zijn mijn gezin, familie en vrienden. Geld maakt het leven makkelijker omdat we helaas in een wereld leven waarin geld onvoorstelbaar belangrijk is geworden. Zonder geld kun je niets en kom je nergens.

8. Wat is je ergste ervaring in een restaurant?

Mijn man en ik gingen, tijdens onze relatie, met vrienden uit eten bij een wokrestaurant. Ik zie het nog voor me. Mijn man was pasta aan het eten. Ineens hield hij op met kauwen en haalde een lange witte haar uit zijn mond. Bah bah bah! Toen wij de bediende erbij haalden, werd het bord weggehaald. Geen excuus. Niets. Best slecht eigenlijk. Tot de dag van vandaag wilt hij daar niet meer naartoe. En stiekem moet ik er elke keer weer om lachen.

9. Wat is het beste deel van je dag?

Daar zit absoluut geen logica in. Ik heb geen ochtendhumeur maar ik start wel heel vroeg altijd, na een korte nacht. Het ligt ook een beetje aan mijn kinderen en hoe ik mij voel.

10. Ga je liever onder de douche of in bad?

De douche. Ik hou van praktisch. In bad kan ik heerlijk ontspannen, maar scheren vind ik bijvoorbeeld een ramp.

 

Op mijn beurt, tag ik La vie de mama, Firmamama en Meisje-eigenwijsje.

4 gedachten over “Random Questions Generator Tag”

  1. Haha zitten een paar vreemde vragen tussen, hè? Ik wist het ook niet hoor, welk deel van de dag ik nu het leukst vond en of ik mezelf slimmer vind dan mijn ouders. En ja, die vraag als je nog maar een jaar hebt.. Lastig! Niet te lang bij stilstaan.

Een reactie plaatsen