Recensie boek: Het allermooiste boek over apen van Barbara Taylor

Titel: Het allermooiste boek over apen
Auteur:Barbara Taylor
Oorspronkelijke titel: The Magnificent Book of Monkeys and Apes
Vertaald door: Joost Mulder
Illustrator: 
Simon Treadwell
Aantal pagina’s: 80
Adviesleeftijd: 8+
Uitgeverij: Gottmer

Leestip!

8 leukste kinderboeken van het najaar 2022

Recensie kinderboek: 321 superslimme dingen die je moet weten over natuur

Het allermooiste boek over apen

Dit prachtig geïllustreerde non-fictie neemt avonturiers en nieuwsgierige geesten mee op een ontdekkingsreis door de jungle, waar ze de fascinerende diversiteit van apen kunnen ontdekken, van Keizertamarin en Nachtaapje tot Gelade, Dwergzijdeaapje, Moerasmeerkat en natuurlijk de Chimpansee. Er worden maar liefst 36 verschillen soorten apen besproken.

Alle indrukwekkende, levensechte illustraties in dit boek, opvallend groot formaat, net als de super interessante en gedetailleerde weetjes over elke apensoort, hun kenmerken en leefgebied maken van Het allermooiste boek over apen een aantrekkelijke en waardevolle bron van kennis met een schat aan informatie voor kinderen en volwassenen. Dat kan ook bijna niet anders, want dit pareltje is een onderdeel van een bekroonde serie om alle hierboven genoemde redenen en diepgaande blik op de dieren, maar ook op de bredere wereld van de natuur waar wij allen een deel van uitmaken. Het helpt een dieper begrip ontwikkelen voor het belang van het behoud van de leefomgeving van de aap. Kortom een aanrader als leermiddel in de klas en thuis.

Het allermooiste boek over apen van Barbara Taylor en Simon Treadwell bestel je hier

Over de auteur Barbara Taylor

Barbara Taylor is in het dagelijks leven docent Engels op een school in de Verenigde Staten. Daarnaast is zij een gewaardeerde auteur die al ruim 120 informatieve kinderboeken en encyclopedieën over de wetenschap, geografie en natuurgeschiedenis heeft geschreven. Haar werk als kinderboekenschrijfster is al meerdere malen bekroond. Een fantastische samenwerking tussen Barbara Taylor en Simon Treadwell en zijn hyperrealistische tekeningen werd geboren bij het maken en uitbrengen van de Engelse variant van dit boek, The Magnificent Book of Monkeys and Apes. Dit beviel zo goed dat ze hebben besloten vaker met elkaar samen te werken. Zo hebben ze onlangs een nieuw exemplaar uitgebracht dat nog vertaald moet worden naar het Nederlands. Een kwestie van geduld dat beloond zal worden met nog een pareltje dat een plek verdient in de boekenkast.

Andere orderdelen van de ‘Het allermooiste boek over… serie‘ zijn:

Het allermooiste boek over dieren en insecten

Het allermooiste boek over wilde dieren

Het allermooiste boek over vogels

Het allermooiste boek over oerdieren

Het allermooiste boek over haaien

Het allermooiste boek over dinosauriërs

Het allermooiste boek over paarden

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

 

Sandra

Plaats een reactie