Recensie: Breingeheimen | kinderboek over de werking van hersenen

Titel: Breingeheimen
Auteur: 
Tim James
Illustrator: Aaron Cushley
Oorspronkelijke titel: Brain Detective
Vertaald door: Kristel Bosua
Aantal pagina’s: 64
Adviesleeftijd: 9+
Uitgeverij: Kluitman

Leestip!

321 superslimme dingen die je moet weten over natuur

Het dikke boek van alles wat leeft in het water

Mummies ontrafeld

Breingeheimen

Het brein is verbazingwekkend bijzonder. Het helpt ons met alles wat we doen. Het laat ons nadenken, bewegen, voelen, proeven, slapen, herinneren, vergeten, verbeelden, dromen… Het is een van de meest mysterieuze organen in het menselijk lichaam en werelds meest gecompliceerde computer. In Breingeheimen duik je met een vergrootglas en neurowetenschapper Sarah Bellum erin en ontdek je hoe vreemd en wonderlijk het brein werkt. Je komt erachter wat je hersenen echt doen terwijl je slaapt, wat ons emotioneel maakt en of het mogelijk is om alles te onthouden wat er ooit is gebeurt. Een zeer interessant non-fictie boek voor kinderen die dol zijn op fascinerende feiten en verbijsterende case studies uit het echte leven.

Breingeheimen koop je onder andere hier

Tim James

Tim James werd opgevoed door missionarissen in Nigeria. Op 15-jarige leeftijd vond hij de liefde voor wetenschap en gaf hij bijles over het onderwerp aan zijn klasgenoten. Na het behalen van zijn diploma koos hij ervoor om zijn carrière voort te zetten als leraar. Hij is nog steeds een geweldige leraar en spreker die regelmatig wordt gevraagd om zijn inzichten te delen met een grote groep geïnteresseerden. Hij is ook een expert in wetenschapscommunicatie en maakt ingewikkelde onderwerpen zoals het periodieke systeem en de kwantummechanica toegankelijk en vermakelijk voor alle leeftijden. Naast een aantal bijzondere weetjes boeken zoals Breingeheimen op zijn naam, geschreven voor nieuwsgierige knappe koppen, schrijft Tim ook wetenschappelijke artikelen zoals deze.

Aaron Cushley

Aaron is een illustrator doodle tekenaar uit Belfast. Hij studeerde illustraties en grafisch ontwerp aan de Universiteit van Ulster Belfast School 0f Art & Design. Zijn creativiteit en inspiratie haalt hij naar eigen zeggen door zijn innerlijke kind het werk te laten doen en het gevoel dat hij krijgt zodra hij een tekenpotlood vastpakt.

Meer geweldige boeken voor kinderen over de werking van de hersenen: 

 

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie