Recensie: De verdwenen steden van Shannon Messenger

Titel: De verdwenen steden
Auteur: Shannon Messenger
Oorspronkelijke titel: Keeper of the Lost Cities, Book one
Vertaald door: Maria Postema
Illustrator: 
Jason Chan
Aantal pagina’s: 569
Adviesleeftijd: 11+
Uitgeverij: Pelckmans

Leestip!

Recensie: Ballingschap & De verdwenen steden 2 van Shannon Messenger

De verdwenen steden

Het eerste deel van de Verdwenen Steden serie, dat oorspronkelijk werd uitgebracht als Keeper of the Lost Cities is vooral te beschrijven als een waanzinnig goed boek voor zowel jeugd van 11+ als volwassenen. Het gaat over de 12-jarige Sophie die zich altijd al anders voelde. Ze heeft een paar klassen overgeslagen en kan maar geen gelijkgestemden vinden onder haar klasgenoten. Ook thuis voelt deze hoog intelligente dame zich een buitenbeentje. Vooral haar vermogen om gedachten te lezen maakt haar bijzonder. Iets wat ze voor iedereen verborgen houdt tot ze Fitz ontmoet. Een vrij mysterieuze jongen die een grote rol gaat spelen in het leven van Sophie. Door hem ontdekt zij dat ze een telepaat is, dat ze niet bij de mensen hoort en wordt ze meegenomen naar een nieuwe, magische wereld waar haar bloedstollende avonturen pas echt beginnen. Van gevaarlijke geheimen die diep in haar geheugen verborgen zijn, de uitdaging te navigeren tussen de wereld terwijl ze heel erg haar best doet te ontdekken wie ze werkelijk is en waarom ze zolang verborgen is gehouden. Haar intrigerende personage is zo goed ontwikkeld. Haar innerlijke strijd en zoektocht naar zichzelf maken haar boeiend en tegelijkertijd herkenbaar voor de doelgroep. Fitz is met zijn raadselachtige achtergrond en onmiskenbare charme, een sleutel in Sophie haar ontdekkingsreis.

Ook andere personages zijn super goed uitgewerkt en voegen heel wat complexiteit toen aan het verhaal. Spanning, gevaar, humor en emotie, identiteit en acceptatie, eigen krachten ontdekken…alles komt voorbij in dit boek waardoor je van Sophie gaat houden. De manier waarop pijn van het verlaten van familie en de zoektocht naar een nieuwe plek waar ze echt thuishoort…wauw! Wij zijn, zachtjes uitgedrukt, dol op magische en mysterieuze fictie.

We hebben als een huis vol boekenwurmen een behoorlijk aantal boeken gelezen wat ons vrij kritisch maakt. We zijn dan ook niet zo snel meer onder de indruk. Maar de Verdwenen Steden is een boek dat je vanaf de eerste pagina weet te grijpen en niet meer loslaat. Het is spannend, ontroerend, het zit vol verrassingen en plotwendigen, de ijzersterke manier waarop de spanning wordt opgebouwd…Het mag dan wel een fictief verhaal zijn, maar dit voel je als lezer in je hart, in je ziel. Wij zijn meer dan enthousiast en kunnen niet wachten tot de andere delen worden vertaald. Zo goed!

De verdwenen steden van Shannon Messenger koop je hier

Over auteur Shannon Messenger

Shannon Messenger is een in 1981 geboren Amerikaanse schrijfster. In Amerika heeft ze al bewezen een heleboel talent te hebben doordat ze een bestseller schreef met deze serie dat in haar geboorteland werd uitgebracht door Simon & Schuster. Haar grote fantasie, heldere schrijfstijl en de levendige taal waardoor je makkelijk zelf de film in je hoofd ziet heeft veel raakvlakken met de bijna niet te evenaren Harry Potter van J.K. Rowling. Ze weet met haar werk op te vallen in de menigte en verdient, wat ons betreft, ook in Nederland meer aandacht. En we hebben het vaker gezegd, maar de vertaling door Maria Postema heeft een grote positieve invloed gehad waarop we als lezer het verhaal beleven en verdient op zijn minst erkenning hiervoor.

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Redactie

Plaats een reactie