Recensie: De Zeven Sleutels 1: Het pad van de Roverkoning van Tom Rijpert

Titel: De Zeven Sleutels 1: Het pad van de Roverkoning
Auteur: Tom Rijpert
Illustrator: Jeff Langevin en Sandra Kok
Aantal pagina’s: 253
Adviesleeftijd: 10+
Uitgeverij: Pelckmans

Leestip!

Recensie jeugdboek: Percy Jackson en de Griekse goden van Rick Riordan

Recensie De verdwenen walvis van Hannah Gold

Recensie: De avonturen van Huckleberry Finn van Mark Twain en Geronimo Stilton

De Zeven Sleutels 1: Het pad van de Roverkoning

Het verhaal begint in de oude herberg De Laatste Haven, waar de dwerg Kobold een geheimzinnige missie voorbereid. Hij lokt, samen met zijn koetsier Ellie, 6 bijzondere reizigers naar zijn herberg om samen op zoek te gaan naar de legendarische schat van de Roverkoning. Om erbij te kunnen moeten er zeven poorten worden geopend door zeven mensen met ieder een eigen sleutel. Elk personage heeft zijn eigen motieven en geschiedenis, waardoor er een zeer interessante dynamiek ontstaat tussen de leden.

De diversiteit van de personages wordt indrukwekkend goed beschreven, van Alma, een oude spinster met een gave tot een blinde, pratende vos die behoorlijk filosofisch is ingesteld en stille Moira. De schrijver Tom Rijpert slaagt erin om elk personage uitgebreid te introduceren en hun achtergronden geleidelijk te onthullen, waardoor je je als lezers gaandeweg steeds beter kunt inleven in diegene. Misschien had deze introductie iets meer verspreid kunnen worden, want het echte verhaal begint pas halverwege het boek. Dit is ook het enige ‘minpuntje’ dat wij hebben kunnen vinden.

Het verhaal wordt verteld vanuit een alwetende verteller die hints over toekomstige gebeurtenissen geeft. En de lezer betrekt bij de spanning en mysteries die zich ontvouwen. Ondanks enkele haken en ogen, zoals afstandelijke personages en frequente flashbacks, biedt het boek een waanzinnige leeservaring voor wat oudere lezers die op zoek zijn naar diepgang en avontuur. En als we dit jeugdboek ergens mee moeten vergelijken, dan zijn het wel klassiekers als The Hobbit en The Lord of The Rings van J.R.R. Tolkien, Harry Potter van J.K. Rowling en Percy Jackson van Rick Riordan. En dat zijn absoluut niet de allerminsten.

De Zeven Sleutels 1: Het pad van de Roverkoning is het sterke debuut van Tom Rijpert waarmee hij een verpletterende indruk maakt dat smaakt naar meer. Een meeslepend meesterstuk in het fantasie genre met een stel levendige personages, verrassende verhaallijn en onverwachte wendingen. Met behulp van een uitgesproken voorkant van de hand van Jeff Langevin en zijn fantasierijke setting en aanstekelijke vlotte schrijfstijl weet de auteur een wereld te creëren waarin je je graag verliest. Een veelbelovende naam in de boekenwereld die een enorm hoge lat voor zich heeft gelegd. Zo een goede eerste indruk maakt men zelden en dus willen wij niks missen van wat er nog komen gaat. En als sprookjesachtige avonturen jouw ding zijn, dan ben jij straks net zo verkocht.
Tip! Het leest heel fijn weg, maar stopt vrij abrupt. Het kan dus verstandig zijn alvast deel 2 klaar te hebben liggen zodat je direct door kan.

De Zeven Sleutels 1: Het pad van de Roverkoning van Tom Rijpert is onder andere hier te koop. 

Over de auteur Tom Rijpert

Tom werd in 1982 in Utrecht geboren. Sinds kleins af aan wilde hij een regisseur worden van avontuurlijke fantasiefilms, maar aangezien die niet echt in Nederland worden gemaakt, werd hij een regisseur in de reclamewereld. Omdat je je dromen nooit mag opgeven, schrijft Tom nu ook kinderboeken die in zijn straatje passen. En hoe!

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie