Recensie: De Zeven Sleutels deel 2: Voorbij de val van Tom Rijpert

Titel: De Zeven Sleutels 2: Voorbij de val
Auteur: Tom Rijpert
Illustrator: Jeff Langevin en Sandra Kok
Aantal pagina’s: 261
Adviesleeftijd: 10+
Uitgeverij: Pelckmans

Leestip!

Recensie: Fabulant 2: De laatste tovenaar van Marloes Kemming

Kinderboeken over Albert Einstein

Leesvoer vakantie 9-12 jaar | Top 5 kinderboeken om in de zomer te lezen

De Zeven Sleutels deel 2: Voorbij de val 

De avontuurlijke reis door de magische wereld vol mysteries en geheimen gaat in deel 2 van De Zeven Sleutels tweeluik gewoon door. Eigenlijk moet je de twee delen ook als één dik boek zien, waar we de vorige keer al voor waarschuwden. Voorbij de val is namelijk net zo spannend en verslavend goed als het inleidende eerste deel, als niet beter. Want je zit al in het verhaal, je kent ondertussen de bijzondere personages waaronder de Kobold, de blinde vos en de helderziende oude Spinster net als de afstandelijkheid tussen de leden. Tom Rijpert weet met zijn meeslepende vertelstijl enorm goede indruk te maken waardoor het verrassende einde pas later op zijn plaats valt.

Maar goed, het verhaal van Voorbij de val. Het reisgezelschap uit Het pad van de Roverkoning gaat op zoek naar de resterende sleutels en poorten van de Roverkoning, in de hoop de legendarische schat te vinden. De boeiende dynamiek onderling waar we in het eerste boek al over konden lezen, is hier nog net zo aanwezig. Zo ontstaan er tijdens de reis nieuwe vriendschap en worden er lang bewaarde geheimen onthuld. Verder lijkt het verhaal voornamelijk om Moira te draaien, wiens verleden in het circus, waar ze haar beide ouders verloor, en de Poort van Wat Was een centrale rol spelen. Alle obstakels en dreigingen waar de groepen mee te maken krijgt, veroorzaakt door externe invloeden zowel als binnen de groep zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten. En het einde…oh wat een einde.

Om heel eerlijk te zijn was het heel frustrerend toen het boek uit was. Zelf was ik mentaal nog niet klaar voor een definitief einde. Ik hoop oprecht dat de auteur snel komt met een uitgebreide serie dat dit niveau evenaart. Of meerdere losse pareltjes. Ook goed. 

De Zeven Sleutels deel 2: Voorbij de val van Tom Rijpert koop je onder andere hier

Over de auteur Tom Rijpert

Tom werd in 1982 in Utrecht geboren. Sinds kleins af aan wilde hij een regisseur worden van avontuurlijke fantasiefilms, maar aangezien die niet echt in Nederland worden gemaakt, werd hij een regisseur in de reclamewereld. Omdat je je dromen nooit mag opgeven, schrijft Tom nu ook kinderboeken die in zijn straatje passen. En hoe!

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

Sandra

Plaats een reactie