Recensie: Wat echt werkt bij kinderen die hoogbegaafd zijn van Annelies Nys

Titel: Wat echt werkt bij kinderen die hoogbegaafd zijn
Auteur: Annelies Nys
Illustrator: Inge Voets/Pelckmas Uiteverij/Thais van Dorst
Aantal pagina’s: 191
Categorie: Pedagogisch literatuur
Uitgeverij: Pelckmans

Leestip!

Cadeautips | Speelgoed en spelletjes voor hoogbegaafde kinderen

Wat echt werkt bij kinderen die hoogbegaafd zijn

Annelies Nys heeft met dit boek een waardevolle gids geschreven voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs die bovengemiddeld intelligente leerlingen in de klas hebben. Het boek biedt diepgang en inzicht in het onderwerp waar nog steeds zo veel onwetendheid en misverstanden over bestaan. Zo wordt er met voorbeelden uitgelegd wat het precies is. Dat een kind met IQ van 130+ meer is dan slim, zal mensen die er dagelijks mee te maken hebben niet vreemd zijn. Maar hoogbegaafdheid is niet in één zin uit te leggen. Niet echt althans. Zelfs niet in 10. En ondanks de vele kenmerken, zijn deze niet altijd even duidelijk bij iedereen aanwezig. Daarnaast is ieder kind uniek. Het is geen luxe probleem waarbij ouders opscheppen over hun intelligente kroost. Begrip en vooral kennis van zaken is noodzakelijk om deze kinderen op de juiste manier op weg te helpen. Zo fijn dat hier op een duidelijke manier hier uitgebreid aandacht aan wordt besteed.

Zo benadrukt het boek de 10 belangrijkste behoeften van deze peuters, kleuters, oudere kids en tieners. En reikt praktische tools en strategieën aan om het gedrag te begrijpen met als doel het positief te beïnvloeden. Wat ‘Wat echt werkt bij kinderen die hoogbegaafd zijn’ onderscheid van andere pedagogische boeken die erover geschreven zijn, is de goed onderbouwde integratie van advies voor zowel ouders als leerkrachten, waardoor beide groepen relevante inzichten en aanpakken krijgen. De heldere schrijfstijl en de praktische opmaak van het boek maken het gemakkelijk te lezen en te gebruiken in zowel de thuis- als schoolomgeving. Door het diepere inzicht dat deze gids biedt in het denken, handelen, voelen en leven van hoogbegaafde kinderen, kunnen volwassenen hun verwachtingen aanpassen, meer begrip tonen in moeilijke situaties en effectieve strategieën toepassen om obstakels te overwinnen. Kortom, een waardevolle bron van informatie en ondersteuning voor iedereen die betrokken is bij de opvoeding en het onderwijs van hoogbegaafde jeugd.

Wat echt werkt bij kinderen die hoogbegaafd zijn koop je hier

Over de auteur Annelies Nys

Annelies Nys is master in logopedische en audiologische wetenschappen, yogatherapeut en een creatieve snelle denker. Ze had een eigen praktijk waar ze kinderen met specifieke problemen begeleide waaronder ook kinderen die hoogbegaafd zijn, maar heeft die om privé omstandigheden moeten sluiten. Je kent haar misschien ook wel van de Survivalgids – Wat als je autisme hebt? en Waar is Zum?

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo mamablogger

 

 

Sandra

Plaats een reactie