8 redenen om voor een rond vloerkleed te kiezen

Vloerkleden! Wij zijn er dol op. Dat een vloer ontzettend veel met je interieur doet wisten we natuurlijk al. Er zijn ook zoveel opties: laminaat, houten vloer, betonvloer, parket, tegels, PVC, vinyl en tapijt. Maar met een vloerkleed breng je het geheel pas echt tot leven en maak je de aankleding compleet. Wat de voordelen zijn? Het zorgt voor gezellige, meer persoonlijke, warme sfeer in de kamer. Een verbeterde akoestiek heeft een positieve effect op je welzijn. Door visuele verbinding ontstaat er harmonie wat weer rust geeft. Je geeft de ruimte makkelijk een andere uitstraling met een (nieuwe) kleed. En natuurlijk de warme voeten. Waarom je een rond vloerkleed in huis wilt halen?

eca8b690177db61d753c62773aad4557

8 redenen om voor een rond vloerkleed te kiezen

De meeste mensen hebben een rechthoekige vloerkleed liggen in de woonkamer, slaapkamer, hal of gang of onder de eettafel. Met een rond vloerkleed wijk je af van het standaard, wat je styling meer trendy, speels, uniek en out of the box maakt. En dat betekent meer visuele interesse!

In een Scandinavische stijl ingerichte woonkamer speelt minimalisme een grote rol. Qua hoeveel spullen maar ook qua kleuren. Juist hier staat een rond vloerkleed fantastisch! Het geeft de ruimte een zachtere uitstraling en laat het meer stralen. Ook in een Botanische woonstijl kan een jutte vloerkleed eigenlijk niet missen. In de kinderkamer heeft het letterlijk en figuurlijk een meer speelse functie. Kinderen vinden het heerlijk op een laagpolig exemplaar te spelen met de blokken, trein of poppen.

82c06c1ec6ee67b7f16bd7b6ed036596

Merendeel van huizen bestaan uit rechte vormen vol hoekige meubelstukken. Met gebogen details doorbreek je de hoekigheid en creëer je een minder strakke stijl met meer warme gezelligheid met meer contrast. Dat kan met bijvoorbeeld een ronde eettafel of salontafel maar ook met een toffe vloerkleed.

Wist je dat ronde meubels mooier staan op ronde vloerkleden? Zo staat het geweldig onder een cirkelvormige eettafel. Let wel op dat de kleed altijd groter is dan het meubelstuk waar het onder komt te liggen. Zoals in dit geval de eettafel. Een uitgeschoven stoel moet passen.

Een kleine kamer inrichten brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Mijd donkere kleuren, kies voor meubels op poten, kies voor spiegels en goede verlichting… Maar door de eerder genoemde visuele interesse die ronde vloerkleden wekken, kan de ruimte groter lijken dan het in werkelijkheid is. Handig!

Het zijn nogal eyecatchers zonder dat je hoeft te overdrijven. Het staat prachtig onder de hoekbank. Of onder die mooie plant dat meer aandacht verdient. Doordat een gebogen karpet eenheid kan creëren in de kamer door patronen te doorbreken en behouden, beïnvloedt de manier waarop je de ruimte inricht. Het geeft net dat extra wat je interieurstijl naar een hoger level tilt.

Door meer textiel in het interieur te gebruiken voorkom je dat geluidsgolven vrij spel hebben en zorg je ervoor dat woongeluiden beter worden geabsorbeerd. Dit heeft meer voordelen voor je gezondheid en welzijn dan je wellicht zou denken. Kan de akoestiek beter in je woning? Kies dan voor een extra dikke ronde vloerkleed of meerdere kleden die elkaar overlappen voor meer geluiddempend effect.

Hoog- of laagpolig rond vloerkleed, met een printje of egaal, jutte, sisal, acryl, viscose of katoen. Antistatisch, water- en vuilafstotend, geschikt voor vloerverwarming, binnen- of buiten…Je ziet het. Ronde kleden zijn razend populair en in allerlei soorten, maten, kleuren, materialen en stijlen te vinden. Keuze is alles behalve beperkt en een extra reden een trendy exemplaar aan te schaffen dat bij je interieurstijl past.

90302a2ad0a01b5e74f0144806b1f10f

8 redenen waarom kiezen voor ronde vloerkleden MamaPlaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie