Avonturenpark Hellendoorn | Dagje avonturen beleven

De ochtend begon al vrij chaotisch gisterenochtend. Door omstandigheden vertrokken we later dan gepland. De rit zou een uur duren maar door afgesloten wegen duurde de rit naar Overijssel bijna 2 uur. Na wat buitjes in de ochtend, bleef het nagenoeg droog in de middag en konden wij op ons gemak Avonturenpark Hellendoorn ontdekken.

Gekleurde armbandjes

Mijn dochters zijn 2 en 3 jaar oud. Wat we regelmatig meemaken is dat ze te klein zijn voor attracties. Bij Avonturenpark Hellendoorn is er een mogelijkheid nog voor de ingang van het park om te meten. De kinderen krijgen dan een armbandje om waarop staat in welke categorie ze vallen en dus welke attracties geschikt zijn voor hun. Mijn peuters kregen beiden een oranje armband om. Geen teleurstellingen, geen tijd verliezen doordat je kind bij elke attractie gemeten moet worden. Heel handig!

Groen – Toegestaan
Oranje – Toegestaan onder begeleiding van een volwassene
Rood – Niet toegestaan

Op de plattegrond, die je bij de kassa kan krijgen, staan alle attracties (per kleur) vermeld. Overzichtelijk! Zo weet je precies waar je wel in mag en waar niet.

Wat Avonturenpark Hellendoorn bijzonder maakt?

Discovery Club

De peuters mochten onder begeleiding naar binnen. Via de achterkant liepen wij dit huis binnen. Eenmaal via de trap beneden, mochten we in een ronddraaiend ‘wagentje’ gaan zitten. Gewapend met een kindvriendelijke lasergun werden we op opdracht gestuurd. Fanatiekelingen onder ons hadden de tijd van hun leven. Oog voor detail? Je kijkt je ogen uit. Waanzinnig mooi gemaakt! Vóór de Discovery Club vind je trouwens een van de vele superleuke speeltuinen.

Wild Waterval

Ondanks de regen, was het hier druk. De rij liep goed door dus voor de wachttijden hoef je het niet te laten. Manlief vond het absoluut geen straf om met elk van de meiden er apart in te gaan. Liefhebbers van adrenaline, achtbanen en water? Dan is dit wel een aanrader. Dat nat worden valt trouwens reuze mee.
Wist je dat dit nog de orginele bootjes uit 1982 zijn?

Dino-Sky-Pedalo

In onze eigen tempo een deel van het park vanuit de lucht gezien. Erg leuk. De rijen waren wat langer en dus ook de wachttijden. In deze populaire attractie kunnen maar 2 personen per dino.

De Berenboom

Heel leuk gedaan. Het huis van Baba, Bella en Bibi. Het is wel jammer dat we ze niet gezien hebben. De meisjes bleven maar kloppen op de deur in de hoop dat er iemand open zou doen. Supercute!

PicsArt 06 26 02.15.48

Lachspiegels

De meeste linkse vond ik wel het leukst. Ik was ineens lang en slank 😉 We hebben er smakelijk om gelachen. De lachspiegels vind je direct na de ingang links, tegenover de monorail.

Sungai Kalimantan

Mijn oudste peuter is best wel een daredevil. Samen met haar papa ging ze de Sungai Kalimantan in. Ze vond het zo gaaf dat ze wel nog eens in wilde en nog eens…Je moet wel een toeristische route nemen om bij de ingang te komen.

Voor de oudere kinderen en diens ouders was er onder andere Het DrakenNest, Tornado en Galjoen. DrakenNest is overigens de nieuwste attractie van Avonturenpark Hellendoorn. Voor jongeren een absolute aanrader!

PicsArt 06 26 02.25.04

Tips voor je bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn

* Neem een regenjas of waterdichte jas mee voor de waterattracties. Of een set extra kleding mocht je echt nat worden.

* Hou er rekening mee dat je voor bepaalde attracties extra moet betalen zoals voor het Aquaventura slidepark en Baba’ Bungee.

* Dreumesland is voor de allerkleinsten een dikke aanrader. Ze kunnen het allemaal ‘zelluf doen’ terwijl je ze als ouder niet uit het zicht verliest.

* Er zijn meer dan 30 attracties en shows. Wil je echt alles beleven? Ga dan vroeg.

IMG 20170626 142949

Praktische informatie

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn

Kinderen tot en met 2 jaar – Gratis toegang
Jarigen – Gratis toegang
Online ticket – vanaf €22.50

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

2 gedachten over “Avonturenpark Hellendoorn | Dagje avonturen beleven”

Plaats een reactie