Brandweerman Sam redt het circus | Theatershow

Onze oudste dochter is morgen jarig. Ze wordt vier. Op haar verlanglijstje stond onder andere de theatershow Brandweerman Sam redt het circus.

Gisteren was het dan zover. Een grijze dag met een sterke wind, code oranje hoorden we op de radio onderweg. In de auto daarintegen was er geen wolkje aan de lucht. De meiden zaten op de achterbank liedjes te zingen en boekjes aan het lezen. Dolenthousiast dat ze onderweg zijn naar de grote held Brandweerman Sam.

Nunspeetse Theater Veluvine

Eenmaal bij Veluvine in Nunspeet, konden we gelukkig de auto droog parkeren. Vanuit de garage liepen we via de trap naar boven. Een andere optie was via de duidelijk aangegeven hoofdingang. Gezien het weer kozen wij voor de kortste route.

Bovenaan de trap stond één van de gastvrouwen die ons welkom heette en erop wees dat er buiten een echte brandweerwagen stond. Met onze jas nog aan liepen we gemotiveerd via de hoofdingang naar buiten. Daar stond inderdaad een echte brandweerman naast zijn brandweerwagen. De kinderen mochten in de wagen zitten als ze dat wilden. Mijn meiden vonden dat toch iets te spannend. Na het bewonderen van de ‘realistische’ brandweerman Sam, renden we snel weer naar binnen. Het was buiten nogal nat, winderig en koud.

Binnen viel ons de sfeervolle ontvangstzaal op. Met een prachtige bar waar volwassenen een drankje en snack konden halen. En rechts een heuse Brandweerman Sam stand waar je allerlei producten kon kopen. Van geluidsboekjes, dvd’s tot zwaailichten, knuffels en paraplu’s.

Tussendoor nog het aanbod van de theater zelf opgezocht. Zo draait er morgen, vrijdag, 5 januari de familiefilm Sing. Zondag, 28 januari vindt Olleke, Bolleke plaats. Dit is een beeldende voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar dat gaat over jezelf mogen zijn. Op de site van Veluvine Nunspeet vind je het compleet aanbod en alle andere informatie.

Verderop richting de Rabozaal, waar wij moesten zijn, vind je de dames-en heren wc’s en de invalide wc waar je ook je kleine kunt verschonen. Iets wat ik allang niet vanzelfsprekend vind, maar wel altijd als zeer prettig ervaar is de hygiene. Alles was netjes en schoon, inclusief een toiletreiniger. Dat ondanks de behoorlijke drukke zaal met (groot)ouders en de mini brandweermannen en vrouwen.

Een paar minuten voor 14.30 uur mocht iedereen de zaal binnen. Nadat er vriendelijk werd gevraagd de mobiele telefoons op stil te zetten en niet met een flitser te fotograferen, werd het donker en kon de show beginnen.

PicsArt 01 04 10.12.54 PicsArt 01 04 10.14.04
PicsArt 01 04 10.14.36 PicsArt 01 04 10.16.52
PicsArt 01 04 10.15.45 PicsArt 01 04 10.15.10

Het verhaallijn

De bekendste personages waren aanwezig. Zoals op de digitale scherm vaak het geval, begon de ellende ook nu met de avontuurlijke Norbert. Hij verveelde zich nogal tijdens de vakantie zonder zijn vrienden en besloot zelf plezier op te zoeken in Piekepolder.

Na de eerste reddingsactie door brandweerman Elvis en brandweerman Sam, kreeg Norbert al een tik op de vingers. Het was namelijk de zoveelste keer dat hij zichzelf in de problemen bracht. De mannen van de brandweer hadden het eigenlijk te druk met de open dag op de kazerne en de veiligheidscontrole bij de circus die zou komen. Norbert beloofde, zoals vaker, voorzichtiger te zijn en niet meer in problemen te komen.

PicsArt 01 03 07.58.25
De echte fans weten dat Norbert zich niet aan deze welgemeende afspraak kan houden. De avonturier lijkt een magneet voor gevaar. Soms brengt hij hiermee ook anderen in gevaar. En soms is hij niet de enige verantwoordelijke.

Gelukkig staan commandant Staal, Elvis, Jenny en natuurlijk de grote held van Piekepolder brandweerman Sam altijd paraat om de dag te redden.

De vrolijke familieshow bevat boordevol bekende en minder bekende liedjes die de bezoekers uitnodigen mee te dansen, zingen en hier en daar mee te helpen. Naast vermaak bevat de show ook veel leerzame momenten zoals wanneer brandweerman Sam de kinderen uitlegt hoe je de in een pan ontstane brand blust.

Na afloop van de show konden de kinderen hun grote helden ontmoeten en een junior cadetten diploma ophalen in de ontvangstzaal.

Deze één uur durende show is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Hou er rekening mee dat er tussendoor geen pauzes zijn.

Wat wij ervan vonden

Mijn meiden zaten mee te zingen, te swingen en mee te giechelen vanaf hun stoel (met verhoging). Aan verkleding hadden ze vooraf niet veel behoefte maar toen we eenmaal aankwamen bij de theater en zij alle verklede kinderen zagen, hadden ze lichtelijk wel spijt. Maar dat mocht de pret niet drukken. De meiden hebben zich fantastisch vermaakt. En wij dus ook.

Wil je brandweerman Sam ook in theater bewonderen? De show draait tot en met mei

Donderdag, 4 januari – Hilversum
Vrijdag, 5 januari – Hilversum
Zaterdag, 6 januari – Barneveld
Zondag, 7 januari – Uden
Zaterdag, 13 januari – Harderwijk
Zondag, 14 januari – Hasselt
Zaterdag, 20 januari – Heesch
Zondag, 21 januari – Reusel

Zondag, 4 februari – Maaseik, België
Zondag, 11 februari – Heerhugowaard
Zaterdag, 17 februari – Vlissingen
Zondag, 18 februari – Veghel
Zondag, 25 februari – Amstelveen
Maandag, 26 februari – Den Haag
Dinsdag, 27 februari – Amsterdam
Woensdag, 28 februari – Dordrecht

Donderdag, 1 maart – Hilversum
Vrijdag, 2 maart – Utrecht
Zaterdag, 3 maart – Panningen
Zondag, 4 maart – Venray
Zaterdag, 10 maart – Sneek
Zondag, 11 maart – Winterswijk
Zaterdag, 17 maart – Gent, België
Zondag, 18 maart – Oostburg 
Zaterdag, 24 maart – Deurne
Zondag, 25 maart – Schiedam

Zondag, 1 april – Capelle aan de IJsel
Maandag, 2 april – Veldhoven
Zaterdag, 7 april – Antwerpen, België
Zondag, 8 april – Heerenveen
Zondag, 15 april – Den Bosch
Zaterdag, 28 april – Hilversum
Zondag, 29 april – Hilversum
Maandag, 30 april – hilversum

Zaterdag, 12 mei – Hardenberg
Zondag, 27 mei – Tilburg

Meer informatie over Brandweerman Sam redt het circus, adressen van de theaters waar brandweerman Sam speelt, de prijzen en meer vind je natuurlijk op de site van Van Hoorne Entertainment.

Heeft jouw kleine Brandweerman Sam al eens in het theater gezien? Of heb je toevallig Sam redt het circus gezien? Ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig naar jullie ervaring en tips.

 

PicsArt 01 03 07.51.25 PicsArt 01 03 07.54.55
PicsArt 01 03 07.55.29 PicsArt 01 03 07.53.48
PicsArt 01 03 07.54.24 PicsArt 01 03 07.52.22
PicsArt 01 03 08.00.46 PicsArt 01 03 07.56.34
PicsArt 01 03 07.52.56 PicsArt 01 03 07.56.02
PicsArt 01 03 08.00.00 PicsArt 01 03 07.59.15

 

PicsArt 09 05 06.47.52

 

Sandra

16 gedachten over “Brandweerman Sam redt het circus | Theatershow”

  1. Wat leuk zeg! Ik keek vroeger altijd naar Brandweerman Sam, haha! Mijn dochtertje is er nog te klein voor, maar dit is sowieso iets waar ik met haar heen zou gaan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie