Bumba wasbare alles-in-één luier van Grace is Green

Bumba wasbare alles-in-één luier van Grace is Green

Studio 100 is een samenwerking aangegaan met Grace is Green en ontwierp milieuvriendelijke, herbruikbare luiers. De hoofdrol is weggelegd voor Bumba die vanaf nu te zien is op de uitwasbare alles-in-één luiers en zwemluiers voor je kleintje. Mijn eigen Bumba-fan mocht een alles-in-één luier testen. Of het beviel…

Grace is Green

Een familiebedrijf dat als webshop en groothandelaar Benelux al heeft veroverd. Vernoemd naar de oudste dochter Grace. Green staat natuurlijk voor milieuvriendelijkheid. Hét bedrijf, met het hoofdkantoor in België, voor biologische producten voor het moeder en kind.

Wat is nou de beste keus voor je kind, duurzaam en financieel aantrekkelijk?

Budgetvriendelijk

Een groot voordeel aan wasbare luiers is dat je ze kunt hergebruiken. En daarmee bedoel ik ook als je kind zindelijk is en er komt een broertje of zusje bij, kun je gewoon dezelfde wasbare luiers gebruiken. Wasbare luiers zijn in principe een investering in het begin maar zijn dus op langere termijn veel voordeliger dan de wegwerpluiers.
Even een rekensommetje. Hoeveel luiers gebruik je per dag? 5-10 wegwerpluiers? Over het algemeen is een kind pas met 2 1/2 á 3 jaar zindelijk. Dat zijn ruim 5000 wegwerpluiers voor één kind. Afhankelijk van welk merk je gebruikt ben je al gauw 1000 euro kwijt. De Bumba alles-in-één luier bij Grace is Green kost €24,99. Los van het feit dat Grace is Green ook oefenbroekjes heeft en super leuke meegroei luiers. Stel je koopt 25 van deze vrolijke Bumba wasbare luiers. Over de gehele periode ben je dan ongeveer €625 kwijt. En dan kun je ze ook nog doorgeven aan de newborn. Reken uit je winst!
Verder speelt onder andere je wasmachine een rol (energiezuinigheid), wasmiddel dat je gebruikt en hoe heet je wast.

Milieuvriendelijk

Een kind heeft over het algemeen van zijn geboorte tot het moment dat het volledig zindelijk is zo een 5000 wegwerpluiers nodig. Overweeg je wasbare luiers, dan heb je aan 0ngeveer 25 luiers genoeg. Kortom, door middel van recyclen, produceer je veel minder afval en ben je milieubewuster bezig.
Door onder andere op lage temperatuur te wassen en je wasbare luier aan een wasrek te drogen, ben je nog groener bezig.

Bevordert zindelijkheid

Het kind voelt heel goed wanneer de luier vochtig is en dus heeft geplast. Hierdoor kan het zomaar zijn dat het kind sneller zindelijk wordt.

Wasbare luiers zorgen ervoor dat het huid van je kind blijft ademen

Materiaal

Deze kleurrijke Bumba luier is gemaakt van biologisch katoen. De buitenkant van de luier is gelamineerde polyurethaan en waterafstotend. De binnenkant is absorberend.
Het bio afbreekbare inlegvliesje vangt telkens de stoelgang op en kan je vervolgens doorspoelen in het toilet. Geen nood, ze vervuilen je wasmachine dus zo min mogelijk. De vuile luier stop je weg in een luiertasje. Handig toch?!

Maten

De Bumba alles-in-één luier is beschikbaar in 3 maten, namelijk:
Small voor de kleintjes tot 8 kg. Medium voor de kinderen tot 11 kg en Large voor de kinderen tot 16 kg.

Eigen ervaring

Zo enthousiast als ze kan zijn, leek het me niet verstandig haar meteen de Bumba luier te laten zien. Eerst heb ik de luier voorgewassen en 3 keer meegewassen in de wasmachine voor ik het haar liet zien. Eenmaal aan het wasrek, was de luier gelukkig al vrij snel droog. De pret kon beginnen.
Mijn dochter was door het dolle heen toen ze de Bumba luier zag.

Wat vind ik er eigenlijk van? Wat vindt mijn 2-jarige peuter ervan?

Inmiddels heb ik deze luier al een maand in mijn bezit. Ik heb het eerst een aantal keer gewassen volgens de instructies op de site. Het fijne is, het droogt heel snel. Ik hoef niets handmatig te wassen en geen speldjes te gebruiken.
De wasbare luier lijkt veel warmer aan te voelen, maar dat valt echt reuze mee. Met dagjes uit gebruik ik wel wegwerpluiers.
Overweeg je wasbare luiers? Begin dan niet, net als ik, met één. Je blijft maar wassen. Onbegonnen zaak.

Verder is een wasbare luier groter dan een wegwerpluier. Schrik niet als je kind ineens ‘pamper-billen’ krijgt. Het is even wennen.

Mijn kleine vond het geweldig dat haar grote held Bumba erop staat. Ze moest enorm wennen aan de wasbare luier. Het voelt echt heel anders. Begin er dus zo vroeg mogelijk mee.

Mits je genoeg wasbare luiers inslaat, hoef je alleen te wassen als je wasmachine echt vol is. Meer tips vind je op de site van Grace is Green.

De wasbare luier van Grace is Green een uitstekende keus. Ben je al overtuigd van de voordelen van de wasbare luiers, dan hoef je alleen nog een keus te maken uit het assortiment van Grace is Green.

4 gedachten over “Bumba wasbare alles-in-één luier van Grace is Green

  1. Ik gebruikte vroeger (tot 3 maand geleden ?)alleen maar wegwerp pampers. Voor in het zwembad wel een wasbare zwemluier.

  2. Dat van die zindelijkheid is in mijn ervaring niet zo. Ik heb mijn twee oudste kinderen in katoenen luiers gehad, maar het maakte ze helaas totaal niet sneller zindelijk. Terwijl het zo logisch klinkt inderdaad.

Een reactie plaatsen