Clicformers groeien met je kind mee

Ken je Clics? Het constructiespeelgoed waar kinderen in meer dan 40 landen oneindig veel bouwplezier mee beleven. De klikbare bouwblokjes die de afgelopen jaren meerdere prijzen hebben gewonnen. Als je al dol was op Clics, dan ga je Clicformers te gek vinden.

Duurzaam, educatief en betaalbaar

Ik kan mij heel goed vinden in de visie van dit Belgische bedrijf. Zij maken niet zomaar speelgoed. Zij maken innovatief speelgoed dat met je kind meegroeit. Spelenderwijs werken de kinderen aan hun grove en fijne motoriek, wordt de verbeelding flink gekieteld en wordt het kind uitgedaagd problemen op te lossen. De liefde voor de kinderen, educatief spel en duurzaamheid straalt ervan af.
Clicformers zijn sterk, oersterk. Zelfs in de handen van ongeduldige peuters. Kleurrijke blokken die je in elkaar kunt klikken om de leukste dingen te maken. You name it, het kan met de Clicformers.

Ik hou ervan. Vooral de vrijheid en ruimte die het kind krijgt om zijn of haar creativiteit op te laten bloeien. Het is heel geschikt voor de oudere peuters en schoolgaande kinderen. En uit ervaring weet ik dat het ook zeer geschikt is voor de (groot)ouders, verzorgers, pedagogische medewerkers, gastouders, leerkrachten en andere volwassenen.

De bel ging. Twee pakketjes werden er bezorgd. Een Basic set van 70 stuks voor de jongste peuter en een Basic Set van 90 stuks voor de bijna kleuter. Eenmaal klaar met stuiteren door de kamer, ging de peuter samen met papa aan de slag. De bijna kleuter wilde eerst zelf ontdekken. Iets wat we graag toejuichen.

De Basic Set van 70 stuks is heel geschikt voor kinderen die graag wat grotere figuren willen maken. Of samen op ontdekkingstocht willen met nog iemand. Een kleine uur later was de eerste creatie een feit. Een pinguïn. Niet alleen de peuter en bijna kleuter waren razend enthousiast maar de papa.

Hoe meer clicformers je hebt, des te meer figuren je kan maken. In de doos ontvang je onder andere een handleiding boordevol ideeën, maar ook online vind je een ruime keus aan inspiratie. Door de verschillende vormen, het formaat, de bijgeleverde stickers en de mogelijkheden die de clicformers bieden, kun je zo ontzettend veel. Urenlang plezier, dag in, dag uit gegarandeerd.

Je kunt klikken, stapelen, aanhaken en vouwen.
Dankzij de tandjes aan de verbindingsstukken kun je de clicformers in 11 verschillende hoek standen zetten.

De bijna kleuter wilde graag eerst zelf Clicformers ontdekken. Deze knappe meid heeft zelf ontdekt hoe deze klikbare blokken werken. En hoewel ze normaal gesproken redelijk snel opgeeft wanneer iets niet lukt, bleef ze het dit keer proberen. Gefocust en vastberaden begon ze met de blokjes aan elkaar klikken. Met een klein beetje begeleiding van haar papa maakte zij een indrukwekkende schip. Apetrots was ze op haar eerste creatie. Heel terecht dacht ik zo!  🙂

PicsArt 10 23 12.48.19 PicsArt 10 23 12.50.41 PicsArt 10 23 12.48.59
PicsArt 10 23 12.51.17 PicsArt 10 23 12.46.26 PicsArt 10 23 12.47.28

Inmiddels hebben wij Clicformers een aantal weken in huis. Er gaat amper een dag voorbij dat de meiden er niet mee spelen. Ze hebben de smaak te pakken. Zo maakten ze samen onder andere een kleurrijke vrachtwagen.

Dat wij razend enthousiast zijn over de Clicformers mag ondertussen wel duidelijk zijn. Zelfs manlief heeft Clicformers op zijn verlanglijstje voor Sinterklaas gezet (geen geintje). Hij wilt dolgraag de set van 150 stuks. Voornamelijk om de 2 extra onderdelen die in de set zitten waarmee hij, samen met de meiden, dan nog meer creaties kan bedenken en maken.

Hoort dit constructiespeelgoed op het verlanglijstje van je kind of kleinkind? Of vind je deze klikbare blokjes heel leuk voor in de opvang of in de klas? In de shop vind je een ruime keus aan niet alleen onwijs leuke, maar ook zeer betaalbare sets.

Winactie

In samenwerking met Clics Toys mag ik een basic set van 70 stuks weggeven EN een basic set van 90 stuks.

Hoe je meedoet?

* Like Clics Toys & MamaPlaneet op Facebook
* Laat hieronder of onder het bericht op Facebook een originele reactie achter waarin je aangeeft welk set je graag zou willen winnen. Zorg voor een geldig e-mailadres of Facebook account zodat ik met de winnaar contact kan opnemen.
* Meedoen kan tot vrijdag, 10 november 23.59 uur (In de loop van de week maak ik de winnaar hier bekend)

Update

De winnaars zijn: Liesbeth Dorresteijn (set van 70 stuks) & Saskia van Varick (set van 90 stuks)

PicsArt 09 05 06.47.52

 

Sandra

19 gedachten over “Clicformers groeien met je kind mee”

 1. Wat een leuke clics! Ik maak graag kans op de basisset van 90 stuks. Mijn kind is echt een kleuter en al lang meer geen peuter. Zodat mijn kind dit leuke cadeau kan krijgen van de Sint.

  Beantwoorden
 2. We willen graag kans maken op de set van 90 stuks. Voor het eerst kennisgemaakt met clics toen 1 van mijn zoontjes in het ziekenhuis lag. Ze gaan nu bijna voor hun lol in het ziekenhuis liggen, dan kunnen ze weer met clics spelen.

  Beantwoorden
 3. Super actie ik doe graag mee voor de basis set 90 stuks voor mijn zoon leuk voor sinterklaas maar hij is bijna jarig dus zou dit super zijn om te winnen

  Beantwoorden
 4. We hebben al een proefsetje hiervan maar de bouwmogelijkheden zijn daarvan erg beperkt dus ik doe graag mee voor een basisset van 90 stukken zodat de kinderen hier wat meer uitdaging in het bouwen hebben.

  Beantwoorden
 5. Ben al een tijdje opzoek naar goed en leuk constructie materiaal voor mijn zoontje die een kleuter is. Dus graag wil ik de set van 90 stuks winnen. En de oudere kinderen van mijn gastouderopvang zullen hier ook mee vermaken.

  Beantwoorden
 6. Wat een gave winactie! Mooi en duurzaam speelgoed waar eindeloos mee gespeeld kan worden en mijn zoon zijn fantasie helemaal in kwijt kan! Ik doe heel graag mee! Zou fantastisch zijn voor sinterklaas!

  Beantwoorden
 7. Wat ontzettend leuk! Ik heb hier een 6 jarig meisje in huis die gek is van bouwen, de clics zou een leuke uitdaging voor haar zijn en weer wat anders dan duplo. Ze heeft al een paar keer bij haar nichtje met clics gespeeld en dat vond ze erg leuk. Helaas kon het niet mee naar huis 😉 Ik denk dat ze heel blij wordt met de set van 90 clics. En ik ook, dan kan ik deze ook eens meenemen naar mijn werk. Ben benieuwd of de kinderen uit mijn klas hier ook mee uit de voeten kunnen!

  Beantwoorden
 8. Dit lijkt me heel leuk speelgoed voor mijn zoontje van 4. Kan hij zijn constructie creativiteit in kwijt. We hebben het nog niet, een mooie kans om het uit te proberen. Ik doe graag mee voor de Basic Set van 90 stuks.

  Beantwoorden
 9. Wij halen die Clicformers graag in huis, Fenna is pas 1 dus wij zijn er nog niet zo in thuis.
  Maar wekelijks komen hier kinderen over de vloer en die vinden Clicformers wel heel erg stoer.
  Zij komen hier i.v.m. mama haar werk en S. van 6 is wel bekend met dit merk.
  Hij vertelde vol trots dat hij Clicformers voor zijn verjaardag had gekregen
  Dus nu ben ik zo’n aankoop zelf aan het overwegen.
  Creatief bezig zijn en de fantasie stimuleren,
  iets in elkaar zetten en weer demonteren.
  Als Fenna iets ouder is kan ook zij ermee spelen,
  want eerlijk zullen we alles delen.
  Wij worden heel blij van een basic set
  en 90 stukken vinden wij al helemaal vet!

  Groetjes Fenna, S. en Linda

  Beantwoorden
 10. Zoooooo gaaaafff! De kids in mijn kleuterklas zijn dol op Clics! Het is speelgoed waar ze eindeloos mee kunnen spelen en bouwen en steeds weer iets anders maken. Ik doe graag mee voor de basisset van 70 stuks!

  Beantwoorden
 11. Leuk|! zoontje jarno speelt hier volop mee op de bso, maar thuis hebben we het nog niet. ik doe daarom graag voor hem mee zodat hij thuis ook lekker creatief kan bezig zijn. ik doe mee voor de basisset van 90 stuks! liefs melissa (melissamaas@hotmail.com)

  Beantwoorden
 12. Hallo! Een vraagje: Ik twijfel tussen clics of clicformers voor mijn 5 jarige knulletje. Ik hoor als nadeel van de clicformers dat bijv. bij voertuigen de wieltjes snel losgaan omdat het makkelijker clict dan clics. Wat is jouw ervaring hiermee? Is het echt stevig en kunnen ze met de voertuigen rijden, of valt het dan weer uit elkaar. Alvast bedankt!

  Groetjes Hester

  Beantwoorden
  • Hi Hester,

   Wij hebben zelf geen ervaring met Clics maar wel met Clicformers. Onze meiden spelen ermee sinds ze peuters waren. Niet altijd even handig destijds. Ook wij hebben laminaat in huis en inmiddels jaren plezier van. Tijdens routeren van speelgoed zet ik Clicformers er regelmatig bij. Je kunt er zoveel mee en het kan echt veel hebben. Wij hebben in ieder geval nog geen schade eraan. Ze maken hier de leukste dingen ermee. Het is echt stevig! Ik weet zeker dat je 5-jarige er heel veel plezier mee gaat beleven 🙂

   Beantwoorden

Plaats een reactie