Eet smakelijk! | 50 vrolijke broodtrommelkaartjes

Mijn oudste dochter mag na de Kerstvakantie naar groep 1. Een enorme mijlpaal. En het zal je niet verbazen dat ik als moeder meer moeite ermee heb dan zij. Iets met loslaten. Mijn meisje is er al poos aan toe maar door de verhuizing, de verbouwing en alle veranderingen hebben we in overleg met de school besloten wennen tot na de Kerstvakantie uit te stellen. Ze is erg gevoelig en ondanks alle voorzorgsmaatregelen heeft ze last van de situatie. Maar volgende week is het dan zover.

Titel
Eet smakelijk! Broodtrommelkaartjes

Illustratie
Deborah van de Leijgraaf

Uitgeverij
Kosmos Uitgevers in samenwerking met Bentofabriek

Doelgroep
Kinderen tussen 4 en 6 jaar

De broodtrommel, drinkbeker en natuurlijk de rugzak heeft ze een paar weken geleden uitgezocht tijdens een middagje shoppen met mama. Ze vindt t geweldig en spannend tegelijk. Niet meer dan logisch. Des te meer reden om deze fantastische broodtrommelkaartjes te gebruiken.

Bij manlief voeg ik regelmatig een leuke post-it in zijn broodtrommel voor werk, met een lief berichtje. Waarom? Waarom niet? Als mijn briefje een glimlach op zijn gezicht tovert is mijn doel al bereikt. Bij dochterlief is dat een aanleiding met een veel groter effect. Niet alleen ik heb het gevoel dat ik haar (mentaal) steun in deze spannende periode, maar ook zij. Daarnaast kunnen deze über schattige kaartjes heel goed tegen een stootje en zijn ze multifunctioneel. Aan de ene kant is het een liefdevolle bericht, maar aan de andere kant een korte, creatieve activiteit waarmee je kind even kan ontladen, ontspannen en eventueel tijd kan doden.

Doosje vol verrassingen

Tijdens de voorbereiding hebben wij samen deze lunchboxkaartjes bekeken en doorgenomen. In feite zijn het 25 verschillende kaartjes. In totaal 50 prachtige kaartjes. Daarnaast motiveert Bentofabriek speels opgemaakte gezonde lunch en krijg je 10% korting op je bestelling van minimaal €30. Nog zo een leuke verrassing waar ik graag gebruik van wil maken 🙂 Deze mama heeft namelijk 2 linker handen in de keuken, maar is dol op de bento lunchboxen. Het ziet er geweldig uit en hopelijk motiveert het mijn moeilijke (trage) eter ook daadwerkelijk te eten. Wat betreft dit onderdeel, dat wordt nog vervolgd. De broodtrommelkaartjes zul je ongetwijfeld ook regelmatig tegenkomen op mijn Instagram account. Het is te leuk om het niet te delen.

Wil je ook deze leuke broodtrommelkaartjes in huis halen? Je haalt ze gemakkelijk in huis met de onderstaande link. Veel plezier!

PicsArt 12 19 03.07.21 PicsArt 12 19 03.08.30 PicsArt 12 19 03.07.59
Redactie

12 gedachten over “Eet smakelijk! | 50 vrolijke broodtrommelkaartjes”

  1. Wat een leuk idee zeg 😀 mijn moeder deed vroeger ook altijd een briefje bij mijn boterham met lieve berichtjes, ik bewaarde ze altijd en hechte er veel waarde aan 😀

    Beantwoorden
  2. Wat schattig! Al vaker gezien maar nog niet eerder aangeschaft. Ik ben wel benieuwd. Ze kunnen tegen een stootje zeg je. Zijn ze afwasbaar? Mijn dochtertje is dol op pindakaas en appelstroop en dat maakt toch best wel vlekken.

    Beantwoorden
  3. Leuke kaartjes! Kun je er iets opschrijven of staat er al iets op? Als mijn zoon in maart naar groep 1 gaat kan hij nog niet lezen en ik weet niet of hij er dan wat aan heeft, haha.

    Beantwoorden

Plaats een reactie