Het rimpeleffect | Claudia Schoemacher

Vanaf het moment dat ik ervoor ging zitten tot het laatste woord van dit boek zit precies anderhalf uur. Het is jaren geleden dat ik een boek niet weg kon leggen en in één adem uit las.

Titel
Het rimpeleffect

Schrijver
Claudia Schoemacher

ISBN
9789026142512

Uitgeverij
De Fontein

Het boek

Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Het onderwerp sprak mij wel aan en ik besloot mij eraan te wagen. Op MamaPlaneet besteed ik graag aandacht aan belangrijke onderwerpen waar meer over gepraat mag worden, taboes doorbreken. ‘Het rimpeleffect’ doet dat ook. En hoe…

Anderhalf uur later had ik het boek uit. Ik was oprecht licht teleurgesteld dat het boek uit was.

Vooral in het begin van het boek las ik ontzettend veel herkenning. Tot de pot Nutella aan toe. Best confronterend is dat. Oh wat was ik kwaad op Hugo, vooral op Hugo. Hier en daar pikte ik een traantje weg. Ik voelde haar eenzaamheid, haar verdriet, haar wanhoop, de onzekerheid en de liefde voor haar dochter. Een dapper verhaal over depressie, zelfmoordpoging, wat de ontrouw met de partner doet en karma maar ook besef dat het gras bij de buren niet altijd groener is.

Het enige wat ik aan het eind dacht was ”Karma is a b****”. Julia had geen betere manier kunnen bedenken om ‘wraak’ te nemen dan dit. Wat een dikke, vette aanrader!

Claudia Schoemacher

Claudia, geboren in april 1970, is veel meer dan de vrouw van de beroemde plastische chirurg Robert Schoemacher. Zij is schrijfster van het autobiografisch boek ‘Kind van de onderwereld‘ en de roman ‘Kamer 303‘. Verder is zij het het gezicht van ‘Je ouders in de lik‘, een programma waarin kinderen van gedetineerden aan het woord komen en ‘Claudia Schoemacher door dik en dun‘ een programma op Youtube waarbij ze mensen helpt met de overtollige kilo’s.

Dit prachtige boek is te koop bij bol.com voor €17,50

SCHOEMACHER Het Rimpeleffect
PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

10 gedachten over “Het rimpeleffect | Claudia Schoemacher”

Plaats een reactie