Wat hoor ik daar? Op straat

Wat hoor ik daar? Op straat is in principe de helft van een duo, namelijk Wat hoor ik daar? Op de bouwplaats. Een kartonnen boekje met geluiden waarmee jonge kinderen kennis maken met geluiden op straat.

Titel
Wat hoor ik Daar? Op straat

Oorspronkelijke Titel
Nee-Nah! Nee-Nah! To the rescue

Illustrator
Carlos Ballesteros

ISBN
978 90 02 26450 4

Uitgeverij
Oogappel, WPG Uitgevers België

Doelgroep
Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar

Het boek

Een interactief boekje met spannende geluiden die je op straat hoort. Doordat de afbeeldingen en geluiden heel goed op elkaar (en de leeftijd) zijn ingesteld, spreekt het boek tot de verbeelding van de jonge kinderen. Net als in Wat hoor ik daar? Op de bouwplaats, komen ook hier 4 voertuigen met bijbehorende geluiden langs, namelijk een (reddings)helikopter, een politieauto, de brandweerwagen en de ambulance.

Een fijn-om-in-kinderhandjes-vast-te-houden-boek met mooie, grote tekeningen. Kleurrijk, uitnodigend, maar geen onnodige poespas.

Wat ik persoonlijk heel fijn vind is de aan-en-uit knop op de achterkant van het boek. Ik ken namelijk genoeg boekjes met geluiden waarbij je deze keus niet hebt. En er zijn momenten waarop een leuk boekje dan heel vervelend wordt. Heel fijn dat er hierbij wel rekening mee werd gehouden.
Een leuk boek om samen te doen, maar ook alleen. Terwijl ik eten maakte, waren mijn peuters uitgebreid het boekje aan het ontdekken. Samen spelen, samen leren, samen ontdekken. De ene drukt op de geluidsknop en de andere moet het bijbehorend voertuig benoemen. Niet alleen leerzaam, maar ook een mega lief gezicht is dat.
Goed voor de taalontwikkeling, de woordenschat en meer. Een aanrader voor thuis maar ook voor de peuterspeelzaal, kinderopvang en kleuterklas.

Lees ook: Wat hoor ik daar? Op de bouwplaats

Dit leuk boekje is bij bol.com te koop voor €12.99

9 gedachten over “Wat hoor ik daar? Op straat”

  1. Oh wat goed een uitknop! Ik denk dat mijn peuter van bijna 3 1/2 dit boekje ook nog prachtig zal vinden gezien het onderwerp, maar het past beter bij mijn bijna dreumes denk ik.

Een reactie plaatsen