De kleine dierendokter | Oogappel

In De kleine dierendokter heeft de hond een schram op zijn neus, de poes buikpijn en de hamster heeft veel te veel energie. Deze en andere dieren hebben de dierendokter nodig.

Titel
De kleine dierendokter

Schrijver
Oogappel

Illustratie
Eric Bouwens

ISBN
978 90 02 26413 9

Uitgeverij
WPG Uitgevers Belgie

Doelgroep
Kinderen vanaf 2 jaar

Het boek

Blaas jij zachtjes op de neus van dit schattig hondje? Kun je ook de poes over haar pijnlijke buikje aaien en de hamster rustig krijgen door een paar keer in en uit te ademen?

Tien dieren die je zorg nodig hebben.
Zorg jij ervoor dat alle dieren zich gauw weer beter voelen?

Dit gezellige interactieve boek heeft dikke kartonnen bladzijden die heel geschikt zijn voor de kleine handjes. Op een fijne maar vooral speelse manier leert het kind zorgen voor een ander.

Ha..Ha..Ha…Hatsjoem!

De bij de klacht horende geluiden zijn groot afgebeeld op de linker bladzijde. De prachtige illustraties, de gebruikte kleuren, grote letters en korte teksten doen het heel goed bij de jonge kinderen. Heel leuk om voor te lezen, samen te lezen maar ook voor je kleine om zelf te laten ontdekken.

Wat wij ervan vonden

Met mijn twee lieve meiden naast mij heb ik De kleine dierendokter gelezen. Geen drukke bedoeling maar een zoete verschijning waardoor de schattige dieren extra opvallen. De witte grote letters op de gekleurde achtergrond zijn opvallend en doeltreffend. Hierdoor blijft de tekst al snel hangen bij de kinderen.
Samen met de jongste peuter heb ik de dieren in het boek verzorgd. Aan het eind van het boek zijn de dieren beter en krijg je een compliment omdat je zo een goede dierenvriend bent. Mijn trotse peuter riep al gauw ‘nog een keer?’  De bijna kleuter deed hetzelfde. Alleen was zij al snel druk met letterherkenning.

Een vrolijke prentenboek waar je heel leuk interactieve spelletjes bij kunt bedenken. Laat het kind knuffels erbij pakken en de dieren verzorgen. De krokodil heeft hulp nodig bij tandenpoetsen en het varkentje heeft trek. Met een klein beetje verbeelding is veel mogelijk.

De kleine dierendokter is onder andere te koop bij Bol.com voor €13.99

PicsArt 11 18 10.10.08 PicsArt 11 18 10.10.46 PicsArt 11 18 10.09.34

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

Plaats een reactie