Tiptoi Mijn grote wereldatlas | Ravensburger

Toen mijn dochter 3 werd hadden we het bij de consultatiebureau met de kinderarts erover dat ze meer uitdaging nodig heeft. Een van de voorstellen had te maken met geografie. Ik vond haar toen iets te jong ervoor en besloot haar cijfers, kleuren, vormen en letters spelenderwijs te laten ontdekken. Tot ze er zelf mee kwam..”Mama, waar ligt Afrika?” Ze was dan ook mega enthousiast toen ze het starter set ‘Mijn grote wereldatlas’ van Tiptoi ontving.

Starter set van
Ravensburger Tiptoi Mijn grote wereldadres
is HET interactieve leersysteem

Mijn dochter noemt het ‘de pratende pen’ ook wel bekend als de stift en hetgeen wat te gebruiken is bij alle producten die de Tiptoi logo dragen. Verder zit er een grote papieren wereldkaart bij, het boek ‘Mijn grote wereldatlas’ en een USB-kabel. Interactief ontdekken van andere landen, zeeën, culturen, talen en dieren. Het 16 pagina’s tellend boek en de wereldkaart zijn goed voor meer dan 1500 geluiden, teksten en liedjes. Geen standaard antwoorden zonder diepgang. Maar juist de basis met een flinke dosis uitdaging. Maandenlang leerplezier gegarandeerd.
Het fijne aan een starter set is dat je in één koop alles hebt wat je nodig hebt om te starten. Wil je hierna een ander onderwerp onder de aandacht brengen, dan kun je uitbreiden met een van de waanzinnige producten uit de collectie. Tiptoi heeft namelijk onder andere losse boeken, spellen, puzzels en speelfiguren in de aanbieding. Je kunt het naar behoefte van je kind uitbreiden of net zo gek maken als je zelf wilt. Let op: Eenmaal enthousiast, is Tiptoi verslavend  🙂

PicsArt 10 08 06.17.41 PicsArt 10 08 06.19.09

Wat wij ervan vinden

Normaal gesproken vindt mijn dochter het best moeilijk om zich terug te trekken als een huis vol kinderen haar teveel wordt. Mijn voorstel op haar kamer te gaan lezen of spelen wordt dan met moeite geaccepteerd.

Dit is inmiddels verleden tijd. Ze is zo verliefd op de pratende pen dat ze zelf vraagt of ze ermee op haar kamer mag spelen. Ze zet haar koptelefoon op haar hoofd, zet bijvoorbeeld ‘Mijn grote wereldatlas’ aan, speelt spelletjes, herhaalt wat de pratende pen haar te vertellen heeft over datgene waar ze op heeft getikt en zingt mee met de liedjes. En als ze dan naar beneden komt weet ze mij van alles te vertellen. Ik heb haar in tijden niet zo tevreden gezien. Dat doet een moeder heel goed.

Lees ook: Tiptoi voor peuters | Er gaat een gehele nieuwe wereld voor ze open

Niet dat ik haar niet eerder uitdaging heb geboden, maar de manier waarop het wordt geboden. Tiptoi weet haar te blijven boeien. Door de prachtige tekeningen, de fijne stem en gemaksvriendelijkheid van de producten is Tiptoi van Ravensburger een grote hit.

PicsArt 10 08 06.31.40 PicsArt 10 08 06.16.49

Ideaal cadeau voor ieder schoolgaand kind

Of je kind nou geïnteresseerd is in dinosaurussen, Egypte, Star Wars of verdieping nodig heeft op het gebied van lichaamsdelen, klokkijken, leren lezen, rekenen of de Engelse taal, Tiptoi heeft de meest avontuurlijke manier gevonden om de schoolgaande kinderen de nodige uitdaging en verdieping te bieden. En nog belangrijker, het leersysteem van Tiptoi weet je kind te blijven boeien.

En met de feestdagen in het vooruitzicht kon ik je deze tip niet onthouden.

Starter set van Ravensburger Tiptoi ‘Mijn grote wereldatlas  is onder andere bij bol.com te koop voor €53, 95

PicsArt 10 08 06.18.19

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

11 gedachten over “Tiptoi Mijn grote wereldatlas | Ravensburger”

  1. Wat ontzettend gaaf. Omdat wij grotendeels in het buitenland verblijven lijkt mij dit ook een super cadeau voor onze dochter. Die gaat zeker op het verlanglijstje! Bedankt voor de review😄

    Beantwoorden
  2. Leuk om te lezen dat het zo goed bevalt. Ik heb er ooit aandacht om aan te schaffen om de kinderen Engels te laten leren ( mijn familie woont in Amerika vandaar), echter ik vond echt el erg duur. Nu ik dit zo lees, moet ik er toch nog maar eens over nadenken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie