Moet je zien! | Milja Praagman

In ‘Moet je zien!’ weet Egel zich dankzij zijn rijke fantasie goed te vermaken met een stokje. Zijn vrienden, Merel, Mol en Muis hebben alleen geen aandacht voor hem. Zij zijn te druk met Muis zijn mobieltje.

Titel
Moet je zien!

Schrijver
Milja Praagman

ISBN
978 90 258 7317 2

Uitgeverij
Leopold, Amsterdam

Doelgroep
Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Het boek

Een prachtige prentenboek over een positief ingestelde egel. Zijn fantasievolle belevenissen lijken niet interessant genoeg voor zijn vriendjes. Een reality-check: Net als de meesten tegenwoordig, zijn de vriendjes van de egel te veel bezig met een mobiele telefoon. De face to face contacten ingeruild voor de digitale wereld. Het is helaas de harde waarheid. Je ziet het ook bij de jongeren steeds vaker. De schrijfster heeft dit onderwerp op een prachtige manier verwerkt in ‘Moet je zien!’.
Het verhaal gaat over verbeelding, vriendschap maar ook samen spelen, samen delen, positieve houding en volhouden.

In huize MamaPlaneet lezen we meerdere keren per dag. Ik lees de kinderen graag voor tijdens het fruitmoment, tijdens de lunch en in de middag. Dit boek is na 10 keer voorlezen nog steeds leuk. Ik vind Egel een held! Egel staat voor ieder kind dat een kind mag zijn.

Mijn oudste dochter pakt dit boek graag uit de kast. Ze kent het verhaal inmiddels goed uit haar hoofd en ‘leest’ het graag zelf voor. Genieten is dat, kan ik je vertellen. Keer op keer zijn de kinderen muisstil als ik dit boek voorlees. Ongeacht of ik het die dag al 3 keer heb voorgelezen of voor het eerst doe.

Milja Praagman

Milja Praagman is onder andere bekend van ‘Nog 100 nachtjes slapen’ dat in 2013 gekozen werd tot prentenboek van het jaar. Verder schreef zij ‘Meneer Po’, ‘Ontbillenbij’, ‘Ik doe het lekker toch’, ‘Mama, wat is dat?’ en ‘Oei! Een vlek!’.

Moet je zien! is te koop bij bol.com en kost €14,99

PicsArt 09 11 06.32.30
PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

12 gedachten over “Moet je zien! | Milja Praagman”

  1. Klinkt als een leuk boek, met een onderwerp dat goed bij deze tijd past. Mijn dreumes heeft nu eindelijk een beetje geduld voor verhaaltjes, dus deze tip komt op het juiste moment!

    Beantwoorden

Plaats een reactie