Pijn is persoonlijk | Marleen Schefferlie

De schrijfster van het boek, Marleen Schefferlie, was een modestyliste. Tot ze chronische pijn blijkt te hebben. Fibromyalgie om precies te zijn. Een wetenschappelijke naam voor chronische pijn in spier- en bindweefsel. Net als ruim 2 miljoen Nederlanders en 750.000 Belgen. Een onderwerp waar ik vaker persoonlijke verhalen van lezers over heb gedeeld. De meeste verhalen werden anoniem gedeeld, net als de 11 lotgenoten die Marleen sprak voor haar boek. Schamen mensen zich voor hun pijn? Bang voor een oordeel van bekenden en onbekenden? Er lijkt een taboe op te rusten, het praten over onzichtbaar ziek zijn.

Pijn is persoonlijk. Een boek over het leven met pijn, chronische pijn en alles wat erbij komt kijken.

Titel
Pijn is persoonlijk, over leven met chronische pijn

Schrijver
Marleen Schefferlie

ISBN
9789021565422

Uitgeverij
Kosmos Uitgevers

Het boek

In ‘Pijn is persoonlijk’ wordt er gesproken over de ervaringen, reacties van artsen, maar ook begrip en onbegrip van kennissen, vrienden en familie. Tussen alle persoonlijke ervaringen lees je ook fijne tips en adviezen van lotgenoten en leer je jezelf beter kennen.

Pijn kun je niet zien. Voor velen een reden om erover te oordelen, misplaatste opmerkingen te plaatsen en voor de degene met klachten een reden om er niet over te praten. Door jou en mij een kijkje te geven is haar pijngeschiedenis en die van een aantal andere lotgenoten, hoopt ze taboes te doorbreken. Praat erover! Je hoeft je nergens voor te schamen. Laten we samen voor meer begrip zorgen door onze pijn bespreekbaar te maken.

Een boek dat raakt.
Een aanrader als je zelf onzichtbaar ziek bent of iemand kent die aan chronische pijn lijdt.

Pijn is persoonlijk, over leven met chronische pijn is onder andere te koop bij Bol.com voor €18,99 of als E-Book voor €9,99.

PicsArt 10 09 02.07.37

PicsArt 09 05 06.47.52

 

Sandra

13 gedachten over “Pijn is persoonlijk | Marleen Schefferlie”

Plaats een reactie