Play-Doh Magische Oven

Vroeger was ik echt zo een vrouw die zelfs water kon laten aanbranden. Zonder geinen. Ik was nooit een keukenprinses. Nog steeds niet. Al probeer ik wel degelijke maaltijden op tafel te zetten voor mijn gezin. Vaak maakt dit mij onzeker. Ik zou ook wel met gemak de leukste gerechten en lekkerste taarten tevoorschijn willen toveren. En ik hoop echt dat mijn kinderen dat niet van mij hebben geërfd. Met de magische oven kunnen ze in ieder geval flink oefenen de komende tijd.

Play-Doh klei is innovatief, creatief en uitdagend

De magie van de Play-Doh klei is ongekend. Ik hoef je niet te vertellen hoe ontzettend leuk klei is voor alle leeftijden. Weet je wat ook totaal geen straf is? Samen kleien. Onbeschaamd weer kind zijn. En quality-time met de kinderen. Win win dacht ik zo.

Het is jammer dat de keukenschorten van de meiden ingepakt staan. Dat was het enige wat er ontbrak want zowel de oudste als de jongste leven zich er behoorlijk op in. Wat een geweldig gezicht is dat. Ze bakken de sterren van de hemel.

Keukenprinsessen met ambitie 

Samen hebben wij de allerlekkerste taarten gemaakt. Op bestelling. We kregen zelfs telefonisch bestellingen door. Hoe ze daar op komen. Een heuse taartenbakkerij genaamd ‘Regenboog’ was geboren. Ze werden dol enthousiast als zij door hun gemaakte baksels de magische oven in schuiven en de deur dichtdoen. Om vervolgens aan de hendel te trekken tot ze de ‘ping’ horen.
De bijna kleuter en haar peuter zusje maakten in een handomdraai de appeltaart, een verjaardagstaart en een bruidstaart. Overdag dan. Want in de avonduren maakten de taarten plek voor de lekkerste gerechten met ‘patatjes’, zoals de peuter dat zo lief zegt. Het is een serieuze zaak, een restaurant en een taartenbakkerij runnen. Mijn ambitieuze dames  😆

Waar kinderen zijn, daar hoort Play-Doh

De magische oven van Play-Doh weet de verbeelding van de kinderen moeiteloos te prikkelen. Voor je het weet ontstaat er een rollenspel terwijl ze zowel hun motorische als taal en sociale ontwikkeling verder verbeteren. Ik hou ervan. Spelenderwijs leren werkt, met de juiste tools, net zo magisch. Daarnaast zij de kinderen een geruime tijd zoet. Need I say more?

Als ik dan heel kritisch moet zijn en een minpunt moet noemen dan is dat de stroefheid. De deur van de oven gaat niet heel gemakkelijk oven. Althans niet voor de kleine kinderhandjes. Hetzelfde geldt voor het in en uitschuiven van de bakvormen. Het is niet heel vervelend, maar het is wel even wennen.

Lees ook: Play-Doh Spelen & Leren – Kleuren & Vormen
Lees ook: Play-Doh Spelen & Leren – Letters & Taal

Compleet en klaar voor gebruik

Dat wij reuze enthousiast zijn mag inmiddels duidelijk zijn. Naast de mogelijkheden die het product biedt, was de inhoud van de verpakking ook een aangename verrassing. Het is namelijk zeer compleet. De oven zelf heeft werkelijk overal vormpjes die je kunt gebruiken voor de leukste bak kunsten. Visjes, hartjes, bloemkool en ga zo maar door. Daarnaast worden er 12 accessoires en 6 potjes klei geleverd waar je alle kanten mee op kunt. Ik hou ervan als ik de doos open en direct ermee aan de slag kan. Niets ontbreekt. Inmiddels ben ik dat wel gewend van Play-Doh maar toch, het blijft een aangename verrassing.

Deze fantastische set is zeer geschikt als cadeau voor Sinterklaas of Kerst. Het magische oven van Play-Doh is onder andere te koop bij Bol.com voor €39,43.

Sandra

4 gedachten over “Play-Doh Magische Oven”

Plaats een reactie