Play-Doh Spelen & Leren – Kleuren & Vormen

Wat in de jaren 30 begon als schoonmaakmiddel tegen behangresten, is al jaren wereld bekendste kinderklei. Ik heb het natuurlijk over Play-Doh. Al jaren weten ze bij Hasbro de kinderen te blijven boeien. De leukste sets in de vrolijkste kleuren zijn er te koop. Of je nou ijsjes en hamburgers van klei wilt maken of kapper wilt spelen. Play-Doh weet meer dan de motoriek en fantasie te stimuleren.
En nu zijn er ook de Spelen & Leren sets. Ik ontving onder andere Kleuren & Vormen om te reviewen.

Kleuren & Vormen

Spelenderwijs leren is iets wat ik heel belangrijk vind. Educatief speelgoed waar kinderen leren zonder te leren. Deze set past perfect in mijn straatje. Zowel de peuter van 2 als mijn leergierige bijna kleuter mochten de set testen.
Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. De set bevordert namelijk de zintuiglijke en motorische vaardigheden. Door vaardigheden als zoeken en herkennen, sorteren en combineren maar ook kijken en vergelijken wordt de creatieve brein van het kind gestimuleert waardoor leren praktisch vanzelf gaat. Een kinderspel šŸ˜‰ Niet voor niets is Kleuren en Vormen genomineerd als speelgoed van het jaar 2017.

Wat wij ervan vonden

Wat ik persoonlijk heel leuk vond is dat ik een en dezelfde set kon aanpassen aan zowel de 2-jarige peuter als de 3-jarige. De activiteiten bieden namelijk meer dan genoeg ruimte voor aanpassing. Het kan makkelijk en het kan wat minder makkelijk. Er zijn immers 2 dubbelzijdige speelmatten aanwezig. Naast de 8 potjes klei, zijn er ook 8 verschillende steekvormpjes aanwezig die het kind van 2 kanten kan gebruiken (klein en groot), een roller en een samen spelen boekje voor de ouders. Het spel biedt op deze manier ruimte voor eigen inbreng, maar ook variatie. Leren is herhalen en met dit set is het elke keer weer een feestje.

PicsArt 08 27 09.51.23 PicsArt 08 27 09.49.07
PicsArt 08 27 09.47.30 PicsArt 08 27 09.48.15

 

Play-Doh Spelen & Leren

Momenteel zijn er 4 sets beschikbaar uit de serie Spelen & Leren. Naast Kleuren & Vormen, zijn ook Cijfers & Tellen, Structureren & Gereedschap en Letters & Taal uitgebracht.

De producten vanĀ Playā€“DohĀ zijn verkrijgbaar bij speelgoedwinkels en webshops. Mocht je op zoek zijn naar meer inspiratie en activiteiten, kijk dan eens op Play-Doh Nederland.

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

33 gedachten over “Play-Doh Spelen & Leren – Kleuren & Vormen”

  1. Ik vind het heel leuk! En ook leuk als leeronderdeel, maar ik mis tegenwoordig bij veel speelgoed wel het eigen iniatief en gebruik van de eigen fantasie, wat ik eigenlijk nog het belangrijkste vind om te laten ontwikkelen bij kinderen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie