Play-Doh Spelen & Leren – Letters & Taal

In huize MamaPlaneet zijn wij dol op klei van Play-Doh. We waren dan ook heel enthousiast toen we hoorden dat Play-Doh met een educatieve serie komt. Inmiddels hebben wij de Kleuren & Vormen getest en nu ook de Letters & Taal.

De wondere wereld van letters

Magie in de onschuldige, leergierige oogjes van de peuters. En juist die verwondering zorgt ervoor dat kinderen willen leren. Mijn nieuwgierige peuter probeert al maanden te ‘schrijven’. De krassen veranderen in lussen die langzamerhand veranderen in letters. Ze is apentrots. En Terecht. Play-Doh speelt daarop in. Op een speelse manier leert het kind ongedwongen de letters herkennen, de klanken die erbij horen en worden er waardige schrijfpogingen gedaan. De juf in mij komt weer naar boven. Ik hou ervan.

Spelenderwijs leren

De kinderen moeten tegenwoordig zoveel. Laat het kind een kind zijn. Play-Doh weet hiermee zowel de voorstanders als de tegenstandigers tevreden te houden. Met de Spelen & Leren sets weten zij de nieuwsgierigheid van de kinderen te sussen terwijl ze het kind geheel in hun waarde laten. Het zelfvertrouwen groeit, ideaal voor thuis, maar ook voor de peuterspeelzaal, bij de gastouder, in het kinderdagverblijf en in de kleuterklas.
De set is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Dit betekent overigens niet dat een 4-jarige zich zou vervelen. De activiteiten zijn makkelijk aan te passen aan het niveau van het kind. Naast 6 potjes klei, 26 letterstempels, een pen, een roller, 2 dubbelzijdige speelmatten is er ook een Samen Spelen-boekje aanwezig waarmee de volwassenen variatie kan aanbieden.

Play-Doh Spelen & Leren

Naast Letters & Taal, kun je ook Cijfers & Tellen, Kleuren & Vormen en Structuren & Gereedschap aanschaffen. De producten van PlayDoh zijn verkrijgbaar bij speelgoedwinkels en webshops.

Mocht je toch behoefte hebben aan meer creatieve ideeën, inspiratie en praktische tips, neem dan een kijkje op de Play-Doh website of de Facebook pagina.

PicsArt 08 28 08.03.27 PicsArt 08 28 08.04.21

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

11 gedachten over “Play-Doh Spelen & Leren – Letters & Taal”

  1. Zo leuk dat Play-Doh nu ook deze educatieve sets heeft. Wij hebben de sets met van cijfers en vormen deze zomer meegenomen op vakantie voor regenachtige dagen. Mijn dochters vonden het opeens helemaal niet erg dat het regende

    Beantwoorden
  2. Op zich vind ik het heel leuk en ik denk dat kinderen zo heel makkelijk leren, maar het valt me op dat zoveel speelgoed ook educatief moet zijn. Ik ben voorstander om de fantastie van kinderen veel meer te stimuleren. Dat mis ik vaak echt in het speelgoed tegenwoordig.

    Beantwoorden

Plaats een reactie