Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo Zeewolde

Mijn oudste dochter is dol op zwemmen. Je zult haar niet snel horen klagen over hoe koud het water is. Het liefst brengt ze de hele dag in het water door. Mijn jongste dochter daarintegen heeft wat meer eisen. De jonge dame kan absoluut niet tegen koud water. En geloof me, wij hebben alle zwembaden in de buurt getest. Tijdens onze vakantie in Frankrijk was zwemmen ook geen succes. Het water was te koud. En wat doe je dan als je met het hele gezin wilt gaan zwemmen? Juist, een subtropisch zwembad. In dit geval Center Parcs De Eemhof in Zeewolde of beter bekend als Aqua Mundo.

Een van de grote voordelen van een subtropisch zwemparadijs is het feit dat het 365 dagen per jaar leuk is. Ongeacht het weer, een subtropisch zwembad staat voor gegarandeerd succes voor het hele gezin. Zo ook deze bungalowpark van Center Parcs dat schijnbaar de eerste was met een subtropisch zwemparadijs.

Fantastisch dagje uit voor jong en oud

Naast het grote bad, waar het water niet bepaald warm was die dag, vind je ook een wildwaterbaan, meerdere glijbanen, golfslagbad, turksstoombad, sauna, whirlpool, solarium en een buitenbad met terras. Maar het allerbelangrijkste, een peuter- en kleuterbad waar geen kind zich snel kan vervelen. Midden in het bad staat er een zandbak. Heel leuk! Ook staat er een schip waar de kinderen de trap op kunnen, om vervolgens van de niet al te grote glijbaan af te roetsjen. Zonder de rest te hebben gezien, waren de meiden helemaal in hun element hier. Het water was lekker, er was genoeg te doen en ondanks dat het zondag was, was het niet vervelend druk.

Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo Zeewolde Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo Zeewolde
Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo Zeewolde Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo Zeewolde

Tip! Maak er een dagje uit van, reserveer op tijd en ga vroeg

Flow Rider

Voor de minder kieskeurigen onder ons, oudere kinderen en stoere ouders die wel van avontuur houden, is er de flow rider. Wat dat is? Flow Rider is de indoor bodysurf simulator zoals Center Parcs dat zelfs noemt. Tegen betaling kun je, inclusief instructie door een professional, 2 uur lang surfen.

Turbo twister

Turbo Twister

Nog zo een unieke attractie bij de Eemhof is de Turbo Twister. Voor de snelheidsfanaten de ideale glijbaan, namelijk een 154 meter lange glijbaan waar je razendsnel vanaf gaat en dat achterste voren.

Center Parcs

Midden in een bosrijke omgeving vind je De Eemhof. Een wat oudere bungalowpark met veel karakter. Onderweg naar het zwembad en terug kon ik de kans om een paar foto’s te schieten niet aan mij voorbij laten gaan.
Wat ik wel heel leuk vond om te zien is dat ze bij Center Parcs ook de Ockyz verkopen. Welliswaar niet bij Aqua Mundo zelf, maar wel in de winkel die je onderweg naar het zwembad tegenkomt.

Centerparcs De Eemhof Centerparcs De Eemhof
Centerparcs De Eemhof Centerparcs De Eemhof

Prijzen

Hou er rekening mee dat reserveren noodzakelijk is.

Aqua Mundo hanteert verschillende prijzen. Zo kost een dagkaart in het weekend en schoolvakanties (tot 17 uur) voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar €17,95 en voor volwassenen €22,95.

Een uitrijkaart kost €7,50

Borg voor het gebruik maken van een locker bedraagt €1.

In het zwemparadijs zelf heb ik maar één eetgelegenheid gezien, namelijk Grabber Joe’s. Voor 2 kidsmenu’s (een hamburger, pakje appelsap en klein frietje) waren wij €11 kwijt. Voor een frietje, een frikandel en een cola waren we €6,95 kwijt. Geen al te gekke prijzen dus.

Adres

Center Parcs De Eemhof
Slingerweg 1
3896 LD Zeewolde
Aqua Mundo

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

12 gedachten over “Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo Zeewolde”

Plaats een reactie