Tastea 30 Dagen Detox | Meer dan afvallen

Een zoetekauw, dat ben ik. Een groot liefhebber van thee ook. Het liefst met een flinke lepel honing. Heerlijk! Mijn drukke leven en het gebrek aan me-time heeft er onder andere voor gezorgd dat ik wat minder goed voor mijzelf zorg, met als gevolg dat ik ook wat ben aangekomen. Toen ik benaderd werd door Tastea en een thee naar keuze mocht uitzoeken, had ik het even moeilijk met een keus maken. Gelukkig werd ik heel goed geholpen en bleek Detox op dit moment de beste optie voor mij. 30 Dagen Detoxen it is!

30 Dagen Detox

Dag na mijn emailcontact met Tastea krijg ik een pakketje binnen. Nadat ik al meerdere reviews op social media voorbij zag komen, was ik heel nieuwsgierig naar de inhoud. Het was duidelijk met zorg verpakt, met zwart inpakpapier. Luxe zwarte bussen thee en een langwerpige zwarte doos zat erin. De langwerpige doos was natuurlijk the Tastea theebeker. De thee werd geleverd in twee bussen, namelijk de ochtend thee (Detox Morning) en de avond thee (Detox evening). Inhoud van de bussen is een cadeautje voor je ogen, smaak-en reukzintuigen. In het echt ziet het er net zo mooi uit als op de foto, als niet mooier. De geur tovert elke keer weer een glimlach op mijn gezicht.

De ochtend thee

Het ruikt kruidig naar citroen. Dit is te verklaren door de aanwezigheid van onder andere groene thee, mallow, citroenmelisse en citroenschil. Mijn absolute favoriet. Het was een genot om mijn dag te beginnen met een bak van deze thee. De zoetekauw in mijn dacht te moeten wennen aan de smaak. Ik wilde geen honing erbij gebruiken. Maar dat hoefte eigenlijk ook niet. De thee is van zichzelf zoet en aangenaam genoeg. Honing heb ik dan ook niet gemist.

De avond thee

Het ruikt sterk naar sinaasappel. Dat komt doordat deze gemaakt is van onder andere appel, sinaasappel, mandarijn, sinaasappelschil en calendula. Hier moest ik wel aan wennen. De thee heeft een totale andere geur maar ook smaak dan de ochtend thee. Maar na 2 dagen ging het vanzelf.

Wat doet 30 Dagen Detox voor je?

♦ Ondersteuning bij je stofwisseling
♦ Ondersteuning voor een goede nachtrust
♦ Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
♦ Onderdrukken van je hongergevoel
♦ Verhogen van je weerstand
♦ Boosten van je immuunsysteem
♦ Verbeteren van de huid
♦ Afdrijven van vocht
♦ Vermijden van opgeblazen gevoel
♦ Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan

Tastea beker met filteren drinkdeksel

Hoe gebruik je het?

De ochtend thee drink je voor, tijdens of vlak na het ontbijt. De avond thee drink je ongeveer een uur voor het slapengaan. Volgens de verpakking detox je dus door 2 keer per dag de thee te drinken. Per keer gebruik je 2,5 gram thee en 200 milliliter heet water. Je schept simpelweg de thee in de beker en gooit er water bij. Je zet het zeefje erop en doet de beker dicht met de bijbehorende deksel.

Wat vind ik ervan?

Nu de 30 dagen voorbij zijn en mijn Tastea Detox thee op is, is het wel even wennen. Geen enkele thee smaakt als de Tastea Detox thee. Ik wil eigenlijk geen andere thee. Het rook en smaakte zo puur. Van de ochtend thee kreeg ik vooral energie. Van de avond thee werd ik kalm en ontspannen. Het gaf mij precies dat wat ik nodig had na een drukke dag, innerlijke rust.

De afgelopen 2 maanden had ik hoofdpijn. En daarmee bedoel ik 24 uur per dag, 7 dagen in de week hoofdpijn. Tijdens mijn detox periode werd de hoofdpijn minder heftig. Inmiddels heb ik al een week geen hoofdpijn. En ja ik geloof dat Tastea Detox thee hiermee te maken heeft.

Lees ook

Matcha theepoeder | Wat maakt deze groene thee een superfood?

Voor de rest heb ik niet gauw een opgeblazen gevoel. Nooit gehad ook overigens. Daar kan ik dan ook niet over oordelen. Mijn eetlust daarentegen is niet veranderd. Mede hierdoor ben ik dan ook niet afgevallen, maar ik ben ook niet aangekomen. Dat ik überhaupt resultaat zie en voel vind ik indrukwekkend. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik voor de rest geen extra moeite heb gedaan om af te vallen. Mijn leven ziet er nog net zo uit als voor de Tastea. Alle voordelen die dit drankje mij heeft geboden, zijn geheel te danken aan de thee die ik de afgelopen maand met veel plezier dronk.

Wist je dat het zelfs geheel afgekoeld best wel lekker is? Het kwam regelmatig voor dat het lauw was voor ik er aan toe kwam. En echt, het was nog steeds heel goed te drinken.

De theebeker is dubbelwandig waardoor je warme thee nooit te heet is om vast te houden en je koele drankjes koel blijven zonder condensatie. Wat ik persoonlijk heel fijn vond is dat ik de beker met een gerust hart op de tafel kon laten staan zonder te vrezen dat de kinderen het omgooien. De beker lekt namelijk niet. Heel fijn met kinderen in de buurt of onderweg. Onderaan de beker kun je nog wat extra thee meenemen voor als je de deur uit moet. Ideaal!

Verbeterpunt

Wel heb ik een verbeterpunt. Er wordt namelijk aangeraden 2,5 gram thee en 200 milliliter per keer te drinken. Dat terwijl de beker geen maatbeker is en er geen schepje of dergelijke bij zit. Het kostte mij hierdoor onnodig veel tijd de juiste hoeveelheid te bepalen.

Tastea thee blaadjes, bak met tastea thee omgevallen Tastea theeblaadjes
Tastea detox morning thee PicsArt 07 02 09.23.50

 

Tastea

Wist je dat Tastea in 2016 werd opgericht door professionals in de Chinese kruidengeneeskunde en theesommeliers? Deze 100% natuurlijke thee wordt met de hand geplukt. Hierdoor wordt er minder geplukt, namelijk 12 kilo in plaats van 500 kilo per dag. Met de nadruk op kwaliteit worden er op deze manier de beste blaadjes voor de thee verzameld. De blends worden pas in het assortiment genomen nadat er minimaal 65% van de testers de werking hebben ervaren.

Tastea staat voor kwaliteit, natuurlijke ingrediënten en luxe. Daarnaast werken er creatieve mensen met humor bij Tastea. Laten we de leukste namen uit het assortiment doornemen:

Bloody Hell – Menstruatiethee
Bun in the oven – Zwangerschapsthee
Hocus Pocus – Concentratiethee
Make your Bedrock – Sexthee
Mama’s Milkshake – Borstvoedingthee

Zeg nou zelf, dit zijn toch de meest originele namen voor een thee ooit? Geweldig gevonden!

Meer informatie over Tastea, het assortiment, de ingrediënten, de prijzen en bestellen vind je op de website van Tastea.

30 dagen detox thee van taste in de zwarte blik

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

9 gedachten over “Tastea 30 Dagen Detox | Meer dan afvallen”

 1. Wat goed om te lezen dat de thee toch geholpen heeft bij de hoofdpijn en je meer energie gaf. Ik heb de Energy tea van teastea en deze is ook zo lekker. Er komen maar weinig andere thee smaken in de buurt. Ik drink ‘s avonds altijd een beker ‘ goede nachtrust’ maar ik denk dat ik de volgende keer deze detox thee eens ga proberen!

  Beantwoorden
 2. Ik heb deze thee ook. De ochtend blend is heerlijk, maar de avond thee kreeg ik niet weg, zo vies! Ik voelde me fitter en energieker, maar helaas ben ik niet afgevallen. Ik vind het ook een groot nadeel dat er geen maatschepje bij zit, dat afwegen kost veel tijd en is niet handig.

  Beantwoorden
 3. Hallo Sandra,

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over je 30 dagen detox ervaring met Tastea. Als ervaringsdeskundige op dit vlak met een enorme interesse in natuurlijke gezondheidsbevordering, heb ik veel te maken gehad met het belang van lichaamsontgifting. Ik ben het eens met je punten over de voordelen van de Tastea detox thee en wil graag toevoegen dat consistentie en de juiste mindset essentieel zijn voor een succesvol detox proces.

  Er komen veel mensen naar mij toe met vragen over detoxen en hoe het kan bijdragen aan een betere gezondheid. Telkens weer blijkt een goed uitgebalanceerde detox kuur, zoals die van Tastea, enorm effectief. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je hebt ervaren.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Martijn

  Beantwoorden

Plaats een reactie