Toiletpret

Alweer een leuk familiespel van Hasbro. Toiletpret is heel goed voor de lachspieren, weten we uit ervaring. Een handdoek bij de hand houden is overigens geen overbodige luxe.

Familiespel 

Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4. Nou onze 2.5 jarige dame heeft gewoon meegedaan. Wij hebben het spel namelijk met zijn vieren gespeeld. De peuter vond het niet minder leuk dan haar grote zus. Integendeel. Leeftijdscategorie heeft denk ik meer te maken met de kleine schroeven waarmee bepaalde delen vast zitten. En het feit dat dit spel op batterijen werkt.

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel simpel. Een kind kan de was doen. Oh wacht, dat is meer of minder ook de bedoeling  😆
Hoewel dit een kinderspel is, hebben wij het als gezin gespeeld. Samen aan tafel, om toiletspel heen. De wc pot tot aan de streep gevuld met water, zoals duidelijk aangegeven in de handleiding.

Onze oudste dochter mocht als eerste aan de toiletrol draaien. Daarop staan de cijfers 1,2 en 3 afgebeeld. De bedoeling is dat aantal keer de wc door te trekken. Dat is het? Nou niet helemaal. Als je alleen de behoorlijk echte geluid van doortrekken hoort is er niets aan de hand.

PicsArt 12 01 04.46.13

Na de oudste dochter, was de junior aan de beurt. Ook zij had geluk. Niet goed wetend wat te verwachten, gingen we lichtelijk teleurgesteld verder met spelen.

Ik mocht 3 keer doortrekken. Samen hardop tellen en ja hoor. Ik schrok mij een ongeluk. Recht in mijn gezicht kreeg ik een straal van ‘toiletwater’. Wat hebben wij hard gelachen zeg.

Eenmaal bijgekomen, was papa aan de beurt. Hij mocht maar 1 keer doortrekken maar kreeg meteen de volle laag. De meiden wilden heel graag weer de beurt krijgen. Nadat de kinderen weer droog kwamen door de ronde, hebben we maar van plek gewisseld. De eerste keer dat de oudste nat werd gespoten kwamen we niet bij van het lachen. Na 3 kwartier was het wel genoeg geweest. Met pijn in mijn wangen en betraande ogen, hebben we het spel opgeruimd en de boel afgedroogd.

Eigenlijk is degene die droog blijft de winnaar, maar wij hadden het veel te leuk om ons geheel aan de regels te houden deze keer.  😉
Tip! Zorg ervoor dat je niet al te dichtbij dingen zit die niet nat mogen worden zoals de televisie. Het water komt namelijk redelijk ver. Een kleine meter zeker.

Toilet Pret. LifestyleHR.1 Toilet Pret. Pack.HRToilet Pret. Full.HR Toilet Pret. LifestyleHR.2

Wat wij ervan vonden?

Ontzettend leuk spel! Wij hebben er smakelijk om gelachen. Nu moet ik heel eerlijk toegeven dat het de tweede en derde keer niet meer zo grappig was als de eerste keer. Je weet immers wat er gaat gebeuren en hoe het voelt. Je weet alleen niet wanneer je de douche uit de wc pot krijgt.
De tweede keer hebben wij ons netjes aan de regels gehouden. Hierdoor duurde het spel nog geen kwartier. Heel goed te doen met de jonge kinderen dus.

Toiletpret wordt niet compleet geleverd. Daarmee bedoel ik dat de onderdelen nog in elkaar moeten worden geklikt. Het is heel simpel en snel gedaan overigens.

Toiletpret is onder andere te koop bij Bol.com voor €17,99.

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

7 gedachten over “Toiletpret”

Plaats een reactie