Wat hoor ik daar? Op de bouwplaats

Wat hoor ik daar? Op de bouwplaats is een internatief kartonboekje vol geluiden die je op een bouwplaats ook hoort. Welke voertuigen kom je op een bouwplaats tegen? Welke geluiden maken ze? Welk geluid hoort bij welk voertuig? Waar wordt het voertuig voor gebruikt? Antwoorden op deze vragen en meer vind je in dit boekje.

Titel
Wat hoor ik Daar? Op de Bouwplaats

Oorspronkelijke Titel
Rumble! Roar! Let’s build

Illustrator
Carlos Ballesteros

ISBN
978 90 02 26449 8 

Uitgeverij
Oogappel, WPG Uitgevers België

Doelgroep
Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar

Het boek

De 5 geluidsknopjes zijn verwerkt in de tabbladen van het boek. Kleurrijke pagina’s met duidelijke, grote illustraties. Met de geluiden van een bulldozer, graafmachine, kiepauto en wals wordt er meer dan alleen de verbeelding van het kind gestimuleerd.

Een leuk detail: Niet alleen mannen werken op de bouwplaats maar ook dames besturen de voertuigen.

Het boek bevat wegwerpbatterijen. Bij het vervangen van de batterijen is een schroevendraaier verreist om het batterijdeksel te openen. In principe is het voor een peuter niet mogelijk dit open te maken.

Het geluid dat het boek maakt is niet storend, wel duidelijk. Een groot voordeel is, vind ik, mocht je de geluiden zat worden, dan kun je dit op het batterijdeksel uitzetten. Heel handig!

Vanaf het moment dat het pakketje werd bezorgd en zij het open mocht maken, was het feest. Mijn 2-jarige dochter vond het geweldig. Ze was nogal onder de indruk van de geluiden. Samen hebben wij het boekje twee keer doorgenomen. Na een aantal keer zelf ermee bezig te zijn geweest, wist zij na het horen van het geluid direct welk voertuig erbij hoort. De rest van de dag was mijn drukke peuter onder de pannen. Heerlijk! 🙂 Ik was wel blij dat het boek ook een ‘aan’ en ‘uit’ knop heeft.

Lees ook: Wat hoor ik daar? Op straat

Dit leuk boekje is ook bij bol.com te koop voor €12.99

21 gedachten over “Wat hoor ik daar? Op de bouwplaats”

  1. Ik zou ook erg blij zijn met een aan en uit knopje helaas hebben ze die altijd snel gevonden haha. Het zijn zulke leuke boekjes maar kan me herinneren dat ik bij mijn mini er soms helemaal gek van werd.

Een reactie plaatsen