Harry Potter en het vervloekte kind

Ja ik beken: Ik ben een grote fan van Harry Potter. Zo heb ik als tiener alle 7 door J.K. Rowling geschreven boeken meerdere malen in zowel Nederlands als Engels gelezen. Ondanks de dikte van de boeken, lezen de boeken normaliter gemakkelijk weg. Des te meer geïnteresseerd ik was in deze als script van het toneelstuk Harry Potter en het vervloekte kind, als een nakomeling, 10 jaar na het laatst verschenen boek.

Verhaallijn

Aan het begin van het boek is Harry een ongeveer 40-jarige echtgenoot van Ginny, zusje van Ron, en vader van hun 3 kinderen. Samen hebben zij 2 zonen en een dochter. James, Lily en Albus. Zijn beste vrienden Ron en Hermelien hebben samen een dochter genaamd Roos.

Aan het begin het schooljaar is Albus super zenuwachtig. Hij mag namelijk voor het eerst naar Zweinstein. Het feit dat hij doosbang is dat de sorteerhoed hem in Zwaderich plaatst, speelt een grote rol. De hoge verwachtingen die men heeft van de zoon van de wereldberoemde Harry Potter, helpen absoluut niet.

In de trein onderweg naar Zweinstein maakt Albus een vriend, Scorpius. Hij zou de zoon zijn van Draco Malfidus, de grote vijand van Harry in het verleden en bekendste Zwaderich-leerling wiens vader een trouwe dienaar was van Voldemort. Maar er gaan ook geruchten rond dat Voldemort een erfgename heeft. Ook word er getwijfeld aan Draco’s DNA overeenkomsten met Scorpius.

Het boek gaat verder, waar Harry Potter en de relieken van de dood stopten. Maar dan 19 jaar later.

Wat ik ervan vond

Ondanks dat het als een script geschreven is, wat overigens heel duidelijk en absoluut niet storend wordt aangegeven, was het verhaal heel prettig te lezen. Wederom, net als alle andere boeken uit deze reeks, was het lastig weg te leggen. In twee avonden had ik het boek uit. Niet slecht voor een bezige bij van een mama die met moeite een uur per dag me-time heeft.

Het verhaal is ook dit keer meeslepend en stelt absoluut niet teleur, als je in je achterhoofd houdt dat het hier om een script gaat van een toneelstuk.

Nu de nieuwe generatie op Zweinstein zit en Voldemort dood is, dacht ik dat er niet veel te vertellen valt. Dat Harry, Ron en Hermelien niet zo een grote rol meer zouden spelen. J.K. Rowling zou niet zo een immens populaire reeks uitbreiden als zij daar niet een verrassende draai aan had kunnen geven. Hoewel het boek voornamelijk over Albus en Scorpius gaat, spelen niet alleen Harry, Ron en Hermelien een belangrijke rol, maar zelfs Voldemort, Sneep en Perkamentus komen voorbij. Terwijl deze personages alle drie zijn overleden. Aan de andere kant sinds wanneer is dat een issue geweest in de magische wereld.

Wat anders is aan dit boek is dat er flinke sprongen zijn in het verhaal. De voorgaande boeken waren veel meer gedetailleerd.

Wie ik persoonlijk gemist heb is de vriendelijke reus Hagdrid. Jammer dat hij geen echte comeback maakte.

Zoals ik al vertelde gaat het verhaal voornamelijk over de jongste zoon van Harry Potter. Je zou mij en miljoenen anderen blij maken met een uitbreiding op de reeks. Als de rest van de kroost ook een eigen verhaal krijgt, kunnen er nog 3 boeken worden uitgebracht. Ik stem voor. 🙂

Harry Potter

Mocht je niet de complete reeks Harry Potter boeken kennen of hebben gelezen, de boeken zijn in deze volgorde uitgebracht en te lezen:

Harry Potter en de steen der wijzen – Uitgebracht in 1998
Harry Potter en de geheime kamer – Uitgebracht in 1999
Harry Potter en de gevangene van Azkaban – Uitgebracht in 2000
Harry Potter en de vuurbeker – Uitgebracht in 2000
Harry Potter en de orde van de Feniks – Uitgebracht in 2003
Harry Potter en de halfbloed prins – Uitgebracht in 2005
Harry Potter en de relieken van de dood – Uitgebracht in 2007

PicsArt 01 06 10.15.39

Winactie

In samenwerking met Uitgeverij De Harmonie, mag ik een van mijn lezers blij maken met een gebonden exemplaar van dit pareltje.

Wil je kans maken?

Het enige wat je hoeft te doen is een reactie* achterlaten onder dit artikel waarin je mij vertelt wat je favoriete personage is uit de boekenreeks en dat je met de winactie meedoet.

* De winnaar krijgt van mij een email. Zorg er dus voor dat je meedoet met een geldig emailadres. Je prijs opeisen doe je door binnen 48 uur op mijn email te reageren met je adresgegevens.

De actie duurt tot donderdag, 11 januari.
Succes! 🙂

Update

De winnaar is: Esther van den Heuvel

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

16 gedachten over “Harry Potter en het vervloekte kind”

 1. Ik heb helemaal niets met Harry Potter, sorry 😉 Maar een goede vriendin van mij wel, zou haar hier graag mee verrassen. Welk personage haar favoriet is weet ik eigenlijk niet, ik denk Harry zelf of anders Perkamentus.

  Beantwoorden
 2. Ik ben super fan en heb alle boeken wel 10x gelezen!! Mijn favoriete personage is ron omdat hij grappig en ‘écht ‘ is. Zijn zwakke kanten komen regelmatig naar voren maar hij is daarnaast super loyaal en trouw. Ben heel benieuwd hoe alle personages in het nieuwe boek worden uitgewerkt!

  Beantwoorden
 3. Eens kijken of ik deze reactie wel geplaatst krijg. Mijn favoriete personage is Hermelien. Mooi rolmodel voor een slimme meid met de beide benen op de grond (behalve als ze Zwerkbal speelt…..). Ik heb alle boeken, ben erg benieuwd naar het nieuwe en voeg het boek graag toe aan mijn collectie in de boekenkast nadat ik het gelezen heb. Over een jaar of 3 tot 4 denk ik dat mijn zoon de serie boeken gaan lezen. Ik hoop dat hij er ook zoveel plezier aan beleeft.

  Beantwoorden
 4. Ik ga meedoen voor mijn dochter. Zij is helemaal gek van Harry Potter. Ze is nu 13 maar de boeken zijn al meerdere keren verslonden. Maar het houdt niet oo bij lezen, de films, de website pottermore en alles wat los en vast zit en te maken heeft met Harry Potter is geweldig. Het merendele van haar kleding komt inmiddels bij de Primark vandaan omdat zij een potterserie hebben.
  Maar zij is geen Grifindor fan zij gaat voor Slytherin. Haar favoriete karakter is Draco of Bellatrix. Ze heeft ook twee toverstokken, de ene is van Sneep en de andere van Narcissa Malfoy.
  Maar het Vervloekte kind staat nog niet in de boekenkast. Dus nu gaan we heel hard duimen. Zou en leuk verjaardagscadeautje zijn voor der.

  Beantwoorden
 5. Ik zou ook graag meedoen met deze winactie.
  Hagrid is mijn favoriet, een man met een hart van goud die niet altijd de beste beslissingen maakt en hiermee regelmatig in de problemen raakt

  Beantwoorden
 6. Ik doe heel graag mee aan deze mooie winactie. Mijn favoriete personage is Luna Lovegood. Een bijzonder meisje, die de wereld vanuit haar ogen bekijkt en daardoor op haar manier haar leven leid.

  Beantwoorden

Plaats een reactie