Zeno en Kamiel Cijfers

Zeno de zebra is heel lenig. Kamiel de kameleon kan heel goed de ballen hoog houden. Wanneer Kamiel 3, 5 of 8 ballen hoog houdt, kan Zeno het met gemak uitbeelden. Een boekje dat helpt bij spelenderwijs leren tellen tot 10.

Titel
Zeno en Kamiel Cijfers

Schrijver
Jacques Duquennoy

ISBN
978 90 02 26446 7

Uitgeverij
WPG Uitgevers

Doelgroep
Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Het boek 

Het is eigenlijk een heel simpel boekje. Weinig kleur. Geen drukke bedoelingen. Leuke illustraties, voelbare cijfers en bijbehorend aantal ballen in dezelfde kleur werken doeltreffend. Dit kartonnen boekje heeft genummerde tabbladen als pagina’s. Per pagina worden cijfers 1 tot en met 10 op verschillende manieren uitgebeeld.

Aan de linkerkant, de kant van Zeno de zebra vindt je het voelbare reliëf cijfer.  Aan de rechterkant zie je het aantal ballen van Kamiel de kameleon. Daarnaast zie je een dobbelsteen op de linkerpagina en het aantal vingers op de rechterpagina. Verder is de paginanummer in dezelfde kleur. Op deze manier wordt er op verschillende manieren cijfers herkenning aangeboden.

Officieel is het boek geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ik weet zeker dat je dit boek prima samen kan behandelen met een nieuwsgierig kind van anderhalf jaar. Het is een leuk cadeau voor een 1-jarige dreumes. Een leuke kennismaking met de cijfers. Een boekje dat ik 2 keer samen met mijn jongste peuter heb behandeld, inclusief voelen, hardop zeggen, tellen en uiteraard complimenteren. Een boekje dat mijn dochter al een aantal dagen als eerste uit de kast pakt. Ze vraagt niet meer om het samen te doen maar gaat er met veel plezier zelf mee aan de slag. Mijn oudste peuter van 3 vond het na 1 keer samen doorbladeren, voelen en hardop tellen wel genoeg. Het is dus echt meer een boek om mee te starten.

Behalve cijferherkenning leert het kind ook het plezier van lezen, uitbreiding van de woordenschat door woorden als jongleren en reliëf en wordt het kind gestimuleerd tot uitbeelden.

Dit leuk boekje is bij bol.com te koop voor €12,99.

17 gedachten over “Zeno en Kamiel Cijfers”

  1. Erg leuk! Mijn dochtertje wordt volgende maand alweer 5, dus denk dat ze er dan wel net te groot voor wordt… Maar dit zijn wel het soort boekjes waar ik ook erg fan van ben.

Een reactie plaatsen