RTL Telekids Familiefeest | Kinderfestijn met alle tv helden

We zaten al heel vroeg in de auto op deze zonnige eerste Pinksterdag. Om kwart over 8 waren wij al onderweg naar de Evenementenhal in Gorinchem. Wij gingen namelijk naar het Telekids Familiefeest!

Met onze eindbestemming in zicht, zagen we de led-reclameborden al staan waarop stond waar we mochten parkeren. Niet dat je de grote (gratis) parkeerplaats over het hoofd zou kunnen zien, maar wij waren er voor het eerst.

Een warm welkom werd ons geheten bij de ingang door de ontzettend vriendelijke portier. Ondanks de drukte was er geen rij, althans bij de hoofdingang. Eenmaal binnen stonden er twee rijen naar rechts, richting de evenementenhal waar het feest plaatsvindt. Toch ging het allemaal veel sneller dan gedacht. De heren scanden de tickets en wensten ons veel plezier.

PicsArt 06 04 09.29.45

Het Telekidsplein

Het licht was blauw en gedempt op het Telekidsplein. De vloer gelijkvloers en kinderwagen-en rolstoel vriendelijk. Aan de rechter kant zag je onder andere Brandweerman Sam rondlopen en later met de kinderen op de foto gaan. Verder stonden er tenten waar kinderen konden tekenen en kleuren, maar ook pannenkoeken gooien. De tent van de meidengroep Raak!, Ernst en Bobbie en Chloe’s Toverkast. Aan de linkerkant werd de merchandise verkocht.

Bij Chloe’s Toverkast kreeg je een gratis dvd in ruil voor je emailadres

De rij voor Brandweerman Sam leek het langst, toch duurde het wachten om met je held op de foto te mogen nooit langer dan een paar minuten. Behalve deze dappere brandweerman, kon je ook Bollo ontmoeten, met Super 4 op de foto, Superwings of Chloe van Chloe’s Toverkast. Verder stonden er springkussens waar de kinderen hun energie kwijt konden voor het begin van het concert, een draaimolen en natuurlijk een aantal tenten met etenswaren. Niets werd aan het toeval overgelaten. De sfeer was dan ook goed!

PicsArt 06 04 07.13.28
Thomas de Stoomlocomotief gaf nog een mini-optreden vlak voor het concert. De grote kindervriend was duidelijk een van de grote favorieten, aan de drukte te zien.

Vlak voor het concert stond ik in de rij voor de wc met de oudste peuter en ging mijn man de jongste verschonen. Een van de medewerkers viel de lange rij op. Ze kwam ons netjes melden dat er een heleboel toiletten waren, verspreid, en dat we niet perse lang hoefde te wachten voor de wc.

Het dak eraf!

PicsArt 06 04 07.27.08
Het publiek werd opgewarmd door de musicalschool. In een kwartier werd de al zittend publiek de telekids-dans aangeleerd. Mijn peuter kreeg er energie van. Gelukkig kon ze haar energie ook kwijt doordat ze naast onze zitplaatsen kon dansen. Ideaal!

Het RTL Telekids familiefeest werd gepresenteerd door Hans en Grietje. Met een klein beetje hulp van Wardo Wonder en het publiek kwamen de kinderhelden één voor één het podium op. Pipo de Clown, Ernst en Bobbie, Fien en Teun, De sprookjesprinsessen Assepoester, Sneeuwwitje en Rapunzel, de meidengroep Raak! en Jul en Julia. Allemaal gaven ze een kort optreden voor de kinderen en de ouders. Kort, maar lang genoeg voor de jonge fans.

Het podium, met twee grote schermen ernaast, werd goed benut door alle artiesten. In de zaal was de temperatuur ook zeer aangenaam. Niet onbelangrijk!

Het Boerderijplein

Na afloop van een uur durende concert ging het Boerderijplein open. Een plek gericht op de liefde voor de dieren. Een plek waar de kinderen onder andere op de tractor of op een pony konden rijden, de boerderijdieren konden bewonderen en voeren of met Fien en Teun op de foto konden gaan.

PicsArt 06 04 09.34.07

Prins en Ploes

De wat grotere kinderen konden bijvoorbeeld de Prins en Ploes quiz doen. Wat ik persoonlijk miste waren de mascottes zelf. Ik kreeg de indruk dat er niet veel aandacht was voor Prins en Ploes, meer uit onwetendheid.
Prins en Ploes nemen kinderen mee op reis en laten ze zien hoe dieren leven en hoe ze worden verzorgd. Dit wordt gefilmd voor hun online programma lifestyle of pets.

PicsArt 06 04 07.20.00

Telekidsparade

Ongeveer drie kwartier na het concert werd het Telekidsplein feestelijk afgesloten met de Telekidsparade en alle aanwezige tv-helden. Er werden heel wat handjes geschud en high-fives gegegen. Alle aanwezige kinderhelden zwaaiden de kinderen uit en andersom. Tot volgend jaar! Het was ons een waar genoegen.

Meer informatie over de laatste dag van RTL Telekidsfamiliefeest of die van volgend jaar vind je op de website.

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

9 gedachten over “RTL Telekids Familiefeest | Kinderfestijn met alle tv helden”

  1. Klinkt als een geslaagd dagje uit! Fijn ook dat de medewerkers zo behulpzaam waren bij de toiletten. Ik vind dat altijd zo vervelend als je met je kind moet wachten vooral als ze net zindelijk zijn.

    Beantwoorden
  2. Klinkt als een hele leuke dag! Netjes dat ze dat even kwamen melden van de wc, scheelt. Wachten met kleine kinderen is bijna nooit prettig haha. Maar er was echt veel te doen zo te zien. Leuke besteding van je tweede pinksterdag.

    Beantwoorden

Plaats een reactie