Je nieuwe favoriet: Samsung S22 uitgelicht

De nieuwe Samsung Galaxy S22 serie is uit. De opvolger van de S21 bestaat uit een reeks van 3 toestellen die veel weg hebben van de good old Samsung Galaxy Note, ook wel bekend als de phablet. Dit vanwege zijn innovatieve kruising tussen een tablet-pc en een smartphone.

Voordat je de allernieuwste gadget van de genoemde marktleider Samsung S22 abonnement of los koopt, richten wij graag onze spotlights erop. Dit wil je weten van je nieuwe favoriet!

Samsung S22 voordelen

Samsung zou Samsung niet zijn als ze niet elke nieuwe release bigger, better, faster zouden proberen te maken. Het merk waarvan de naam ‘drie sterren’ betekent in Zuid-Koreaans, komt ook dit jaar met 3 bijzondere hebbedingen: Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Plus en Samsung Galaxy S22 Ultra. Wat dit speeltje de moeite waard maakt en wat de verschillen zijn tussen de 3 varianten? Dat lees je hieronder.

♦ Een scherm van 6.1 inch voor de S22, 6.6 inch voor Plus en 6.8 inch voor Ultra. Mede door de veelzijdige functies die een smartphone tegenwoordig vervult, is de display wat groter, maar handzaam. Dat maakt videobellen, gamen, streamen maar ook foto’s maken en filmen zoveel fijner. Zeker in combinatie met de Dynamic Amoled 2x display waarmee je verzekerd bent van haarscherp beeld.

♦ Van heel jong tot heel oud: We fotograferen met onze smartphones erop los. Hoe tof is dat S22 en S22 Plus maar liefst 4 camera’s hebben (inclusief frontcamera). En niet zomaar camera’s, maar een primaire met een resolutie van 50 megapixels waarmee je superscherpe foto’s schiet, ultragroothoek van 12 megapixels en een telecamera van 10 megapixels en 3x optische zoom maar ook een selfiecamera van evenveel MP. Hiermee ben je verzekerd van prachtige foto’s met meer details. Ondertussen weten de meeste mensen dat meer MP niet garant staat voor een betere kwaliteit foto. Daar komt meer bij kijken. Maar het feit blijft dat je de met de Samsung S22 gemaakte foto heel groot kunt uitvergroten zonder kwaliteit te verliezen. Handig als je de geschoten kiekjes uitvergroot wilt printen bijvoorbeeld. Samsung S22 Ultra zet hier een schepje bovenop en maakt dat professionele foto’s schieten binnen handbereik is.

♦  We blijven nog even hangen bij de fantastische camera’s. Er zijn nogal wat specs toegevoegd die de aandacht waard zijn. Zoals de Space Zoom die tot 30x inzoomen mogelijk maakt zonder beeldkwaliteit te verliezen. Zeker in combinatie met Nightmode die niet alleen nacht fotografie maar ook opnames naar een hogere level tilt. Zo heb je altijd de juiste tool bij de hand om het perfecte plaatje te schieten.

♦ Natuurlijk is de telefoon geschikt voor 5G-internet wat betekent beter bereik en sneller internet. Het samenspel met de 120Hz display helpt gebruiksvriendelijkheid nog verder te upgraden. Waardoor je nieuwe favoriet sneller ververst en touchscreen makkelijker bedienbaar maakt.

♦ ‘Het oog wil ook wat’- kun je met Samsung S22 ook afvinken. Het ontwerp is modern met een minimalistisch ontwerp, stijlvolle kleuren, afgeronde hoeken, verborgen camerablok en een platscherm met matte afwerking wat minder vingerafdrukken geeft. De S22 Ultra is met zijn minder afgeronde hoeken, gebogen scherm en S pen stylus anders dan zijn broertjes S22 en S22 Plus.

♦ De genoemde serie werd gemaakt van metaal en Corning Gorilla Glas Victus+ wat je smartphone beter beschermt tegen krassen maar ook val- en stootschade.

♦ Door een batterijcapaciteit van 3700 mAh van S22, 4500 mAh van S22 Plus en 5000 mAh van S22 Ultra laat de telefoon erg snel op. Daarnaast gaat de batterij ook langer mee. Handig!

♦ De smartphone serie is uiteraard voorzien van NFC-chip wat contactloos betalen mogelijk maakt. Ook heeft de telefoon een IP68- certificatie wat betekent dat het stof- en waterdicht is.

♦ Een extra voordeel van de nieuwste Samsung S- serie is het langere update beleid. Dat betekent langer versie updates en langer beveiligingsupdates die de telefoon tegen veiligheidsproblemen beschermen. Dat hadden de voorgangers niet. Het betekent simpelweg dat je langer optimaal kunt genieten van je toestel.

♦ Ook Samsung denkt, op hun eigen manier, aan duurzaamheid en het milieu. Dit betekent dat de oplader er niet standaard bij zit. Deze is kleiner dan normaal maar exact hetzelfde als de voorganger S21. Mocht je al een exemplaar thuis hebben liggen, zorg ervoor dat deze 25 W voor S22 en 45 W voor Plus en Ultra kan leveren. Daar tegenover staat dat je het toestel op de kop kunt leggen tijdens opladen met een ander apparaat erop geplaatst en beiden tegelijk kunt opladen. Ze delen dan stroom. Dat komt vast wel goed van pas. Ook ontbreekt de koptelefoonpoort. Ook dit werd weggelaten om de impact op het milieu iets te verkleinen. Dat houdt in dat alleen draadloze oordopjes en koptelefoon gebruikt kan worden.

Samsung S22 smarthone voordelen Mamaplaneet.nl

Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

 

Sandra

Plaats een reactie