Sesamstraat Kijkduin

Mijn peuter is de laatste tijd Sesamstraat-gek. En dan gaat het vooral om Elmo, Bert, Ernie en Koekiemonster. Zodra ze een van de figuren ziet, verschijnt er een glimlach van oor tot oor op haar gezichtje. Reden genoeg dus om een bezoekje te brengen aan Sesamstraat Kijkduin.

Sesamstraat Kijkduin

Ernie en Bert
Omdat papa op zaterdag werkt, gaan wij op zondag naar Kuikduin. Bij wakker worden vertellen we pas de kinderen waar we heen gaan. Zowel de peuter als de dreumes kan het eigenlijk nog niet zo veel schelen. Zij willen nog even rustig wakker worden. Wij denken daar anders over. Het is nogal plannen namelijk. We moeten er een uur en een kwartier voor rijden. Maar we doen het graag. In de hoop dat onze kinderen de figuren niet eng vinden en het naar hun zin hebben.


Hoewel ik de website niet echt indrukwekkend vind, de resensies op hun facebook pagina ook niet veelbelovend zijn, besloten we toch te gaan.

We vertrekken rond half 10 in de ochtend. Voor we daar zijn is het al gauw half 12. Ondanks dat het parkeren gratis was, was het oprecht een ramp een plekje te vinden. Aan het weer ligt het niet. Het is bewolkt. Het miezert zelfs. Achteraf blijkt dat er op het strand een PokemonGo iets georganiseerd was.

Voor de prijs hoef je het niet te laten

Kinderen tot 2 jaar hebben gratis toegang. Volwassenen €6.50. Aangezien onze boefjes 2 en 1 zijn, waren wij met z’n 4en dan ook €19.50.

Eenmaal binnen waren de kids al heel enthousiast. Ik niet zo. Het is een ontzettend leuke ruimte die, naar mijn mening, niet heel goed wordt benut. Op veel plekken stond er ‘niet aankomen’. De keuken was zo nep dat zelfs de laden niet open konden. Wat ontzettend jammer. Ieniemienie met al haar verkleedkleertjes was erg leuk, maar het zat vast. Bij de tekenborden lagen er praktisch alleen maar botte kleurpotloden. En wij waren nog zo vroeg.

Sesamstraat
Onze dreumes heeft zich vooral vermaakt met de trap. Trap op-en aflopen vindt ze geweldig. De fietsjes waren leuk die zo nu en dan werden afgepakt door de iets grotere kinderen. De peuter werd helemaal wild toen ze Elmo zag. Elmo zou komen dansen en voorlezen. Helaas heeft Elmo op een aantal onbekende liedjes gedanst, na ja gedanst, en ging vervolgens zitten. Dat vonden de kinderen helemaal niet erg. Onze peuter was het gelukkigste kind op dat moment. Ze mocht met Elmo knuffelen.

Sesamstraat Kijkduin

Winkeltje met souvenirs
Voor wij de deur uitlopen, laten onze boefjes hun oog vallen op de Sesamstraat knuffels die er te koop stonden. Zoals bij alle dagjes uit, mogen ze ook nu 1 ding uitkiezen.

Wat wij, als volwassenen, er van vonden? Teleurstellend. Ik had meer een Nijntje-achtig kindermuseum verwacht waar de kinderen daadwerkelijk dingen kunnen doen. Dit is zo beperkt. Zo nep. Erg jammer. Of het een rit van ruim een uur waard was? Wij waren er een uur lang. Maar onze kinderen waren blij. En daar gaat het om.

Sesamstraat Oscar

Sesamstraat Kijkduin is open op woensdag en vrijdag tot en met zondag. Meer informatie vind je op de site.

Ben jij er wel eens geweest? Wat is jou ervaring? Waar is jouw kind gek op?

2 gedachten over “Sesamstraat Kijkduin”

    • We hebben er 5 kwartier voor moeten rijden. Ook niet om de hoek maar we hadden het er voor over. Het is inderdaad erg jammer. Maar ik ken verder ook geen kindvriendelijke plekken waar Sesamstraat centraal staat.

Een reactie plaatsen