Het verhaal van | Share Your Story

Ook eens iemand zijn persoonlijke verhaal gelezen waarbij je dacht ”Dat was exact wat ik nodig had om te horen/lezen vandaag” ? Door de vele prachtige levensverhalen die hier op MamaPlaneet gedeeld zijn en uit eigen ervaring weet ik hoeveel invloed het kan hebben op je. Share your Story : Help anderen met je levensverhaal.

Share Your Story

Je denkt nu misschien ”Maar ik heb geen leuk verhaal om te delen”. Daar ben ik er niet zo zeker van. We hebben in onze jeugd en nu als moeders een ontelbaar aantal momenten meegemaakt waar anderen niet alleen herkenning in kunnen vinden maar ook troost. De tienerjaren en de strijd om je eigen ik te vinden, de dagen dat je als moeder met 2 verschillende schoenen je kind naar school brengt of de fijne familievakantie na de ellendige periode. Menig mens put kracht uit herkenning. Inclusief ikzelf. Er zijn ontzettend veel lieve reacties gekomen aan de hand van de persoonlijke verhalen van onder andere Sophia over haar leven met autisme, Samantha over haar spijt van het gezinsleven, Arlette over haar abortus of juist de mama’s die eerlijk hun ervaring met Fibromyalgie deelden, overgewicht of depressie. Op de site, als op social media en via de prive berichten en zelfs emails kwamen ontelbaar aantal reacties binnen van lezers die de positieve boodschap konden waarderen.

Na regen komt zonneschijn

Exact dat is het doel van deze verhalen. Om iemand een hart onder de riem te steken, net dat zetje om vol te houden of juist door te zetten. Daarnaast werkt het van je afschrijven therapeutisch. Het helpt je oud zeer te verwerken en het een plekje te geven. Of juist andere te motiveren met dat wat jij hebt bereikt. Dit vervangt professionele hulp niet maar kan wel helpen bij je herstel.

Conclusie

Conclusie mag wel duidelijk zijn, toch som ik de voordelen hieronder nog eens op. Heb jij een emotionele gebeurtenis meegemaakte, dat je (anoniem) wilt delen met een groot publiek? Stuur dan een email naar sandra @mamaplaneet.nl

♥ Het lucht op om oud zeer op papier te zetten
♥ Door je ervaring te delen kun je anderen helpen (en doorbreek je taboes)
♥ Ben je heel trots op wat jij hebt bereikt, dan zet ik je graag in het zonnetje

blode vrouw in superheldenpak

Een reactie plaatsen