BlogPlaneet | Shit just got real voor deze momboss

Vanaf deze week mag ik mijzelf wederom een zelfstandige ondernemer noemen. Ongelooflijk spannend maar ik heb het gedaan. Een nieuwe stap in het leven van deze momboss. Een stukje zelfstandigheid die ik de afgelopen maanden toch wel heb gemist.

Toen ik begon met bloggen was dat omdat het mij een goed gevoel gaf. Het van mij af schrijven, kennis en ervaring delen en dingen bespreekbaar maken. Ik kan mij de eerste keer herinnerde dat een bedrijf mij benaderde voor een samenwerking. Overdonderd, maar scherp genoeg om te weigeren. Voor ik de zakenvrouw in mij tot leven kon wekken, moest ik de tijd nemen om te oefenen. Fouten maken, ontdekken, groeien, leren door het te doen. En dat wilde ik niet overhaasten.

Lees ook: MamaPlaneet onder de loep: 6 maanden online

Eerste mijlpaal

In de vijfde maand accepteerde ik mijn eerste samenwerking in de vorm van een review. Een mijlpaal. In een stijgende lijn bereikte ik 5000 unieke bezoekers. Een doel die ik mijzelf stelde voor ik aan samenwerkingen begon. Een review waar ik volledig achter sta overigens. Ik ben altijd redelijk kritisch geweest over wat voor samenwerkingen ik aan ga. De financiële waarde staat daar los van. Niet alles gaat om geld, vind ik.

Tweede mijlpaal

Na acht maanden kwam mijn eerste betaalde opdracht online. Ver van steengoed maar hey oefening baart kunst. En daar ging het ook om. Wederom een mijlpaal in meerdere opzichten. Ik had mijn eerste 10.000 bezoekers gehaald. Een doel die ik mij oplegde voor ik überhaupt aan betaalde samenwerkingen wilde beginnen. Dat was ook het moment dat ik klaar was voor Google Adsense.

Lees ook: Hoera! MamaPlaneet bestaat 1 jaar!

Shit just got real

Nadat ik afgelopen oktober 20.000 bezoekers bereikte en steeds vaker werd gezien als de zakenvrouw van deze Blogazine, ben ik gaan nadenken over MamaPlaneet als bedrijf. Een aantal weken geleden viel er, na lange tijd aarzelen, het kwartje. Op dat moment heb ik een en ander uitgezocht en heb ik MamaPlaneet bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Inmiddels ben ik ook een btw-nummer rijker en mag ik mijzelf officieel een momboss noemen.

Ambitieus meisje

Inmiddels ben ik 18 maanden bezig. Anderhalf jaar alweer. Wauw! Ik besef mij heel goed dat ik nog onwijs veel te leren heb. Maar alles rondom MamaPlaneet maakt mij blij. Ambitieus ben ik vanaf kleins af aan. En ik wil dolgraag van MamaPlaneet een succesvol bedrijf maken. Onder de voorwaarde dat ik ongeacht wat, dicht bij mijzelf blijf.

Wat betekent het voor jou?

Dat betekent trouwens niet dat ik nu alleen maar samenwerkingen ga plaatsen. Het betekent wel dat bepaalde dingen op zakelijk gebied net wat makkelijker gaan dan voorheen. Je zult er als lezer niet onder lijden om het zo maar te zeggen. Eerder profiteren omdat ik nog meer gemotiveerd ben.

To zover….to be continued 😉

Zou je het leuk vinden om meer over de zakelijke kant van bloggen te lezen?

 

12 gedachten over “BlogPlaneet | Shit just got real voor deze momboss”

  1. Oh wat gaaf zeg, gefeliciteerd! Jeetje 20000 bezoekers daar kan ik van dromen! Zou wel graag meer lezen over de zakelijke kant, interessant.

Een reactie plaatsen