Weg met vaginale klachten | Review Silk’n Tightra + ervaringen

Het is nogal een taboe om erover te praten. Terwijl duizenden vrouwen ermee kampen: vaginale klachten als urineverlies of juist droogte of minder gevoel tijdens de intieme momenten met de partner. Ik ben er hier één van. Toen ik hoorde van Silk’n Tightra was ik dan ook enorm benieuwd. Alles wat je moet weten over dit product inclusief mijn ervaring lees je in dit artikel.

Lees meer

Genoeg gezwegen over de traumatische bevalling

Zwangerschapsstriemen | Hoe kan ik striae voorkomen en behandelen?

Wat stress op langer termijn met je lijf en gezondheid kan doen

Body positivity | Over het moederlijf en de voorbeeldfunctie als moeder

Vaginale klachten

Na de bevalling of hormonale veranderingen, zoals de menopauze, kunnen je intieme delen er anders uitzien en anders aanvoelen. Hangende schaamlippen, een verzwakte vaginale wand, verminderd plezier bij seks, droogte of urineverlies kunnen allemaal leiden tot zorgen en onzekerheid. Herkenbaar? Na 2 bevallingen binnen 15 maanden waren niet alleen de zichtbare delen van mijn lijf veranderd. Natuurlijk heeft het lichaam tijd nodig te herstellen van de bevalling. Het is nogal wat. Maar zelfs na 4 jaar zijn de vaginale klachten aanwezig. Misschien zelfs in toenemende mate. De welbekende oeps-momenten zorgen voor enorme onzekerheid. De enige optie was een ingreep wat ik persoonlijk niet als een optie zag. Tot ik kennis maakte met Silk’n Tightra. Het maakte mij nieuwsgierig. De drempel is vele malen lager dan zo’n ingreep. Dit kon ik tenslotte op mijn eigen gemak en in eigen tijd thuis doen.

Silk’n Tightra

Het product doet misschien denken aan een seksspeeltje, maar dat is het absoluut niet. Het maakt gebruik van de klinisch geteste en bewezen bipolaire radiofrequentie-energie, die in staat is om de genoemde symptomen te verlichten zonder de noodzaak van een operatie. Het gebruik van Silk’n Tightra kan wel een positieve bijdrage hebben wat betreft het genot tijdens seks. Hieronder wordt beschreven hoe het werkt.

Train je vagina

Je vagina kan er weer jonger uitzien en jonger voelen door het trainen. Dit zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Tot voor kort was de enige effectieve optie een ingreep of bekkenbodemspieroefeningen, maar daar moet je maar net geld of tijd voor hebben. En het biedt niet voor iedereen een oplossing. Gelukkig kan het nu ook anders. Door 4 weken lang 2 maal per week je vagina te behandelen met Silk’n Tightra bereik je al duidelijk merkbare resultaten. Later in het artikel kom ik terug op persoonlijke resultaten.

Silk’n Tightra is een revolutionair apparaat en zeer uniek, omdat het het allereerste apparaat voor het vrouwelijk intiem welbevinden is dat geschikt is voor thuisgebruik. Je kunt het namelijk inwendig gebruiken om het weefsel en de spieren van de vagina strakker en steviger te maken en seksuele activiteit te verbeteren. Je kunt het product ook uitwendig gebruiken om de huid van de vulva te verstrakken, zodat de vulva er jonger uit gaat zien. Lees hier wetenschappelijk bewijs hoe veilig, pijnloos en effectief het product is.

Mijn ervaring met Silk’n Tightra

Het is maar goed dat niemand het ziet, maar wat schaam ik mij wanneer ik in alle haast moet niezen en daarbij mijn onderbroek nat maak. Een vreselijk gevoel. En dan geen tijd hebben er direct wat aan te doen. Minder gevoel tijdens seks is niet gek na de bevalling. Maar wanneer dat veel langer duurt dan voorspeld kan dat wel degelijk een negatieve invloed hebben op je relatie. Een operatie was voor mij een no go. Ik moest met deze vervelende klachten leren leven dacht ik. Hoewel ook Silk’n Tightra gebruiken een drempel was, ging ik er wel voor. Inmiddels zijn we 4 weken verder.

Hoe werkt Silk’n Tightra precies?

Vooraf dien je het apparaat op te laden met de bijgeleverde USB kabel. Ga plassen voordat je met de behandeling begint. Verwijder de beschermhoes en maak de elektroden schoon met een reinigende intiemtissue en droog het af met een schoon papieren doekje. Vervolgens breng je wat van de Silk’n Intimate Gel aan, die je erbij gekregen hebt, op alle elektroden. Maak het jezelf aangenaam en ontspan. Bij het inwendig gebruik start je met de laagste warmte en bouw je het op. Eens per minuut voel je een korte, zachte trilling om aan te geven dat het apparaat nog steeds zijn werking doet. De behandeling duur 20 minuten. Je hoef de tijd niet zelf in de gaten te houden aangezien het apparaat vanzelf uitgaat wanneer de tijd om is. Vergeet het apparaat nadien niet op te laden zodat het alvast klaar is voor de volgende keer.

Voor uitwendig gebruik is het belangrijk dat de huid schoon, gladgeschoren en droog is. Let er ook op dat de huid niet rood of ontstoken is. Breng wat van de Silk’n Intimate Gel aan op de elektroden en ga ontspannen liggen. Het makkelijkst is de onderkant van het apparaat vast te houden terwijl de zilverkleurige elektroden de schaamlippen aanraken. Je gaat deze als het ware masseren. De elektroden reageren op beweging en alleen dan zul je de warmte voelen. Ook hier voel je eens per minuut een trilling. Na 20 minuten schakelt Silk’n Tightra vanzelf uit.

YouTube player

De behandelingen

Hoe de inwendige behandeling voelt? Er zijn 3 warmtestanden. Ik voelde pas wat bij stand 3. Het voelt niet vervelend of pijnlijk maar je voelt wel dat er wat gebeurt down under zeg maar. Het is niet de bedoeling dat je beweegt maar juist 20 minuten ontspant. Pak je toch mooi tijd voor jezelf 😉

Het apparaat inwendig gebruiken was voor mij persoonlijk nogal een drempel. Achteraf vond ik het bij uitwendig gebruik misschien nog lastiger. Mijn onderkantje is nogal overgevoelig en ik vond dat stevig masseren niet zo prettig. Ik ben er dan ook na een paar keer mee opgehouden. Bijwerkingen of klachten had ik overigens niet. Het was voor mij minder belangrijk om de uitwendige behandeling te doen, omdat ik cosmetisch gezien geen moeite heb met mijn onderkantje. Inwendig daarentegen, daar moest wel snel wat aan gebeuren. Dat heb ik veel te lang uitgesteld wegens schaamte en ontkenning.

De resultaten

Ik verplichtte mijzelf om 2 keer in de week 20 minuten tijd voor mijzelf vrij maken. De inwendige behandelingen met Silk’n Tightra hebben ervoor gezorgd dat ik aanzienlijk minder urineverlies heb! Dat alleen al was zo de moeite waard. Wanneer je met dezelfde klachten rondloopt besef je misschien hoe blij je kunt zijn met verbeteringen. Als moeder, zakenvrouw en echtgenote heb ik een druk bestaan. Minder urineverlies heeft een grote, positieve invloed gehad op mijn dagelijkse activiteiten en mijn zelfvertrouwen. De stevigere bekkenbodemspieren hebben ook ervoor gezorgd dat ik meer gevoel heb bij het vrijen. Wat een wereld van verschil voor mijzelf en mijn partner! Silk’n Tightra kost €349,- maar is elke cent waard.

Uit nieuwsgierigheid ging ik op zoek naar ervaringen van andere vrouwen.

YouTube player

Wanneer mag je het product niet gebruiken

Hoewel Silk’n Tightra volledig veilig is om te gebruiken zijn er een aantal situaties waarbij het sterk wordt afgeraden. Tijdens de zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. Wanneer je in de afgelopen 12 maanden een chirurgische ingreep hebt gehad rond de vagina of bekkenbodem. Of als je een metalen spiraaltje draagt. Voor een meer gedetailleerde informatie ga je naar de gebruiksaanwijzing op de website.

Mocht je de genoemde vaginale klachten herkennen en Silk’n Tightra overwegen, dan raad ik je sowieso aan om vooraf de gebruiksaanwijzing goed door te lezen. Persoonlijk raad ik dit product aan iedere vrouw met soortgelijke klachten. Ik weet uit ervaring wat de vaginale klachten met je lichamelijk, geestelijk en emotioneel kunnen doen. En ik gun het je zo om weer lekker in je vel te zitten. Je hoeft er niet langer mee te lopen ❤ Meer informatie over het product vind je hier.

Silk'n Tightra review ervaringen train je vagina weg met de vaginale klachten zonder dure ingreep

MamaPlaneet logo

Redactie

3 gedachten over “Weg met vaginale klachten | Review Silk’n Tightra + ervaringen”

Plaats een reactie