Sinterklaas en de vlucht door de lucht + Win

Over een paar weken komt de goedheiligman alweer aan in Nederland. Om eens goed in de stemming te komen zagen wij Sinterklaas en de vlucht door de lucht in de bioscoop. Meer over de film en wat wij ervan vonden lees je in dit artikel. Ook maak je kans op vrijkaarten zodat je deze familiefilm zelf ook in de bios kan bekijken.

De verhaallijn

De gezelligste tijd van het jaar is inmiddels al aangebroken. De Sint (gespeeld door Wilbert Gieske) en de pieten zijn weer in het land. Terwijl zij de laatste voorbereidingen treffen voor pakjesavond, zien we aan de andere kant een meisje dat nog nooit in haar leven haar schoen heeft gezet. Floor krijgt namelijk alles wat ze wil van haar steenrijke vader. Wanneer Floor bedenkt dat ze een zwembad vol wil met 1 miljoen chocolademunten, dan gaat haar papa tot het uiterste om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen voor zijn dochter.

sinterklaas en de vlucht door de lucht Sint en pieten aan het vergaderen

Wanneer Floors vader zelfs van de Sint een nee op zijn verzoek krijgt besluit hij Sinterklaas te ontvoeren. De pieten kunnen hem alleen terugkrijgen wanneer zij binnen een bepaalde tijd 1 miljoen chocolademunten brengen. Dat blijkt nogal een klus vlak voor pakjesavond. Ondertussen begint Floor te wennen aan de goedheilige man in haar kelder en wilt ze dat hij voorgoed bij haar en haar vader blijft.

een man houdt een verlanglijstje voor de sinterklaaseen man met een chocolade munt in zijn handen

Wat wij ervan vonden

Ik moet eerlijk toegeven dat de meiden de Sinterklaas koorts nog niet hebben. Na de herfstvakantie vermoed ik dat de nodige voorbereidingen op scholen starten en waarmee ook de spanning bij de kleintjes. Des te leuker vond ik het om op deze manier de herfstvakantie in te luiden.

De meiden waren druk. Als in mega druk. Maar zodra de lichten uit gingen in de bioscoopzaal en de film startte waren ze muisstil. Zo stil dat ik af en toe moest checken of ze niet in slaap waren gevallen. Maar de peuter en de kleuter zaten gewoon met volle teugen te genieten van de avonturen van de pieten, de gemenerik (zoals zij de vader van Floor noemen) en natuurlijk de Sint. De danspiet en Junior kregen de sympathie. Zo super lief hoe zij meeleven met de personages. De 67 minuten durende film eindigde met een heus feestje. Heel erg leuk!

De film duurt niet te kort maar ook zeker niet te lang. Hoewel ik van tevoren een klein beetje sceptisch was, vond ik het zelf helemaal geen straf om de film te zien. Sinterklaas en de vlucht door de lucht is absoluut een dikke aanrader voor het hele gezin!

sint en een meisje in gesprekde sint

Winactie

Ik mag 2 mensen blij maken met 2 vrijkaarten voor deze toffe film.

Hoe doe je mee?

♦ Laat onder dit artikel een reactie achter waarin je duidelijk aangeeft dat je meedoet met de winactie. In je reactie plaats je ook de oplossing op deze rekenraadsel.

rekenraadsel

Hoe lang duurt de winactie?

Meedoen kan tot en met 31 oktober. Op 1 november krijgen alle winnaars van mij een email (zorg er dus voor dat je met een geldige emailadres meedoet) en 48 uur de tijd om de gegevens door te geven. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Doe ook mee met de andere winacties.

#1 Win Wilkinson Intuition f.a.b

#2 Win 4 mixen van Muesli Lima

#3 Win Washimals

#4 Win Entree Billy Bird voor het hele gezin

#5 Win vrijkaarten Sinterklaas en de vlucht door de lucht

#6 Win Little Love – Zoë gaat op het potje

#7 Win TipToi Mijn Grote Wereldatlas van Ravensburger

#8 Win Num Noms Snackables Silly Shakes Maker speelset

#9 Win €50 tegoed voor een kinderfeestje met een zelfgekozen thema

sinterklaas en de vlucht door de lucht filmposter

Sandra

60 gedachten over “Sinterklaas en de vlucht door de lucht + Win”

 1. Het antwoord is B: 11 (hoop zo dat het geen instinker is want ben wel blond hè)

  Ieder jaar gaan we op de zo dag ná de intocht naar de film. Echt een traditie geworden en met een dochter van 8 die nog in het verhaal zit en een zoon van 3 blijven we dat gewoon nog even doen…

  Hoop dus op een kansje want dat zou wel erg leuk zijn!!

  Beantwoorden
 2. Doe heel graag mee met de Sint win actie om samen met mn dochter van 5 die toevallig vandaag een brief aan luisterpiet heb gepost ( wat zullen ze laggen op het postkantoor ) te gaan het antwoordt is b 11

  Beantwoorden
 3. Mijn dochter vroeg van de week nog “gaan we dit jaar ook weer naar de Sinterklaasfilm in de bioscoop”, sinds ze het nieuwe liedjes heeft gezien, is ze al in de Sinterklaasstemming.

  Best een pittig raadsel. Ik zie dat ik de eerste ben die zich eraan durft te wagen.

  Ik denk dat het antwoord C: 19 moet zijn. Ik was best slecht in wiskunde maar in rekenen wel weer goed. Hopelijk klopt het en mag ik mijn meid blij maken met 2 kaarten.

  Beantwoorden
 4. Wat doen wij graag mee voor de film van Sinterklaas. Zoonlief is al weken sinterklaasfilmpjes aan het kijken en nog nooit naar de bioscoop geweest. Dit zou dus een geweldig cadeau zijn.

  Beantwoorden
 5. Deze winactie is ook weer superleuk!

  Antwoord C is juist!

  Mocht ik winnen is mijn oudste dochter de gelukkige! Marell kijkt het hele jaar door naar het Sinterklaasjournaal en de sinterklaasfilms op Netflix! Samen gaan we elk jaar naar de Landelijke Sinterklaasintocht! Stiekem zijn we allebei fan!

  Beantwoorden
 6. Goedemorgen mamaplaneet!

  Gisterenavond laat heb ik mijn reactie en oplossing gestuurd. Maar vannacht ineens bedacht dat het antwoord toch D 20 achten moet zijn. 19 getallen met in totaal 20 achten. 😱🤦🏼‍♀️ Hopelijk kan ik mijn antwoord bij deze wijzigen…!?

  Beantwoorden
 7. Ik doe graag mee aan deze actie. Wat zitten er veel 8-en (wel 20) tussen 0 en 100. Maar ik denk ook dat dit ook geldt voor alle andere getallen (behalve de 0)

  Beantwoorden
 8. Ben ik nou gek of zit het goede antwoord er niet bij? Hahahah
  Ik doe graag mee met de winactie! Sinterklaas en een vlucht door de lucht!

  Beantwoorden
 9. Mijn dochter had het er van de week al over dat ze graag de nieuwe Sinterklaasfilm in de bioscoop wil gaan zien. Het bijbehorende nieuwe liedje, heb ik deze week al diverse keren gehoord.
  Met twee vrijkaartjes in haar schoen zou ze heel blij zijn.

  Best een lastig rekenraadsel maar ik ga voor antwoord C: 19 .

  Beantwoorden
 10. Graag zou ik met mijn kleindochter naar deze film gaan. Dat vindt ze vast heel leuk, om met oma naar de bios te gaan. Dat zal dan voor de eerste keer zijn. Leuk, hoor!
  Ik volg Bloglovin en maak graag een kansje.
  O ja de oplossing van het rekenraadsel is: B.11

  Beantwoorden
 11. C.19

  Een heel verwend meisje heeft een eis,
  Naar mijn mening is ze niet helemaal wijs.
  Ze wil een miljoen choco munten ontvangen van sint,
  En haar vader doet alles voor z’n kind.
  In een luchtballon wordt de sint door hem ontvoerd,
  De sint is door de man totaal ‘gevloerd’
  De pieten krijgen heel wat taken,
  Ze moeten een miljoen choco munten maken.
  En ze gaan op zoek naar de sint,
  Hij zit vast en zeker bij het verwende kind.
  Is pakjesavond nu in groot gevaar?
  En moeten we het zonder sint doen dit jaar?!
  Het worden dus spannende avonturen,
  Die van ons wel lang mogen gaan duren.
  Wij zouden deze film graag in de bios kijken,
  Of de sint gered wordt, moet nog blijken…

  Beantwoorden
 12. Wat een ontzettend leuke actie!! Ik zou dolgraag met onze jongste dochter van 7 naar deze super vrolijke en spannende nieuwe Sint-film willen gaan!! De oplossing is B) 11 – wij gaan saampjes keihard duimen voor dit heerlijke uitje!

  Beantwoorden
 13. Oh wat lijkt me dat leuk !!! Ik waag dolgraag een kansje mee want ik zou graag naar de bioscoop film gaan met mijn dochters en man !! En wij gaan voor antwoord B:11 🙂

  Beantwoorden
 14. C is het antwoord volgens mij. tevens vind ik die sinterklaas (en kerst) films altijd zo gezellig! ik ga zelf dus ook heel graag en vind het geen straf om mee te gaan naar dergelijke films haha. ik doe dus graag mee.

  Beantwoorden
 15. Jaaaa Sinterklaas, heel het jaar door, leve Netflix en YouTube die je toch dan kunnen voorzien in de zomer (35c !) met filmpjes over Sinterklaas. Mijn kleinste van twee sprong op de bank gisteren, riep zwarte piemel, zwarte piemel, hij bedoelde zwarte piet.. 🤣😂. Dus naar een film over Sinterklaas jaaaaa graag!

  Beantwoorden
 16. Nou dit is ook leuk zeg! naar de film doen wij altijd graag en dit lijkt ons een gezellige nieuwe film! we moeten wel even goed nadenken met zijn allen over de hoeveelheid 8-en maar we komen uit op 11 dus antwoord B hahaha
  wij zijn heel benieuwd naar deze spannende sinterklaasfilm met ontvoering zelfs dus we gaan duimen!

  Beantwoorden
 17. ik loot graag mee voor vrijkaarten voor de Sint film! Lijkt me een ruk uitje voor mij en Mn dochter. Ze zit al helemaal vol van Sinterklaas. Dus leuk om nog wat meer in de dit sferen te komen. Het antwoord is B

  Beantwoorden
 18. Dit klinkt als een gezellige sinterklaas film! En fijn dat die voor de hele familie te pruimen is 🙂 (ik ken helaas ook andere voorbeelden, haha) Ik doe daarom graag mee. Leuk om alvast de voorpret te starten in de bios. Het antwoord op het raadsel is C 19. Namelijk 8 18 28 38 48 58 68 78 88 80 81 82 83 84 85 86 87 89

  Beantwoorden
 19. Leuk!! Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter van 5. Vorig jaar zijn we ook samen geweest naar sinterklaas in de bios ☺️
  Antwoord C:19

  Beantwoorden
 20. Het getal 8 komt 19 x voor tussen de getallen 0 -100 😁

  Ik doe heel graag mee voor onze jongste die nu 2,5 is dus alles echt gaat beleven!! Zal de 1e x naar de bioscoop zijn dus dubbel pret! Waarschijnlijk zullen de 2 oudste wel mee willen, want ook al geloven ze niet meer… sinterklaas blijven ze fantastisch vinden ❤️

  Beantwoorden
 21. Ik doe graag mee met de winactie voor de Sinterklaasfilm. Lijkt me super om met mijn oudste dochter naar toe te gaan.
  Antwoord rekenraadsel is B.

  Beantwoorden
 22. Super leuk!!! Ik doe heel graag mee voor de bioscoopkaartjes voor “Sinterklaas en de vlucht door de lucht”! 💝🍀
  De juiste oplossing van het rekenraadsel staat er niet tussen, want dat moet 12 zijn! 🤞😊

  Beantwoorden

Plaats een reactie