15 Sinterklaas surprises | Simpel om zelf te maken

Het is niet dat ik twee linker handen heb als het gaat om knutselen (alhoewel šŸ˜• ) maar vroeger keek ik hier zo tegenop. Ik had het idee dat ik niet op kon tegen de creatievelingen bij mij op school. Nee een Sinterklaas surprise maken was niet mijn ding. Om lotgenoten te helpen zocht ik een aantal super duper leuke ideeĆ«n op die je heel makkelijk zelf kan maken. Gewoon met materiaal dat hoogstwaarschijnlijk al aanwezig is in en om je huis. Een Sinterklaas surprise waar je hoge ogen mee gooit šŸ˜€

Voorbereiding

Voor je aan een Sinterklaas surprise begint is het handig om over een aantal zaken na te denken. Voor wie moet je een surprise maken? Wat voor iemand is het? Wat weet je over diegene? Over zijn hobbyā€™s bijvoorbeeld. Daarna zoek je in en om je huis naar knutselmateriaal. Niet alleen papier en karton maar ook eierdozen, wasmiddelfles, melkverpakking zijn heel goed geschikt voor een creatieve diy.

15 Sinterklaas surprises

1. Denk aan Hollandse winter, kou en ijs. Maak deze geweldige IJsschaatsen surprise van een lectuurbak, ducktape en aluminiumfolie. Of maak je eigen variatie. Neem bijvoorbeeld een oude schoen en doe er een zwarte sok omheen. Van karton en alumiumfolie kan je de beugel maken. Het geheel maak je af met wat personal touch hier en daar.

2. Ga je een surprise maken voor iemand die heel goed kan zingen of een fan van The Voice? Oke deze is niet bepaald simpel maar zo ontzettend leuk. Met wat gips, een afwashandschoen, ijzerdraad, karton en lijm kom je een heel eind. Zo gaaf!

3. Een super coole Basketbal surprise. Een simpele doos bekleed met oranje papier, zwarte lijnen met de stift gemaakt en even langs de Action voor een mini Basketbalring. Makkelijk te maken en wat een resultaat!

4. De lootjes zijn getrokken en jij mag een surprise maken voor een grote liefhebber van de grote gele M. Je kunt een kant en klaas doos verven of karton hergebruiken en een vouwen. Het is maar hoeveel werk je erin wil steken. Met een likje verf en wat knip en snijwerk heb jij binnen no-time eenĀ McDonaldā€™sĀ surprise gemaakt.

5. Ook voor deze uitblinker heb je karton nodig. Verder heb je een snijmes, een stift en een likje verf nodig. Een leuke variant op verf is washitape. En binnen no-time heb je een fornuis, wasmachine of een ander witgoed apparaat. Een zelfgemaakte surprise waar je trots op mag zijn.

6. Maak een camera surprise. Gebruik hiervoor 2 dozen. Een voor het fototoestel en de andere voor de flitser. Plak een aantal dopjes op de doos als knopjes en verf de dozen zwart. Verder heb je een wc rol, touw en een heleboel liefde nodig.

7. Een lege doos Pringles chips in huis? Een super makkelijke maar originele surprise dit. Met wat gekleurd papier, wat knoopjes, misschien wat lintjes en een lijmpistool heb je in nog geen half uur een toffe creatie gemaakt.

8. Deze hond surprise is gemaakt van dweilen. Mega schattig en gemakkelijk. Het bewijs dat creativiteit niet altijd ingewikkeld of tijdrovend hoeft te zijn.

9. Je hebt (maar 200) plastic bekers nodig maar deze voetbal surprise is alles behalve moeilijk en super leuk. Ergens halverwege stop je de cadeau erin en maakt het verder af.

10. Heb je nog een wasmiddelfles staan? Een lege bij voorkeur šŸ˜‰ Met wat verf, een paar wiebelogen of iets dat kan dienen als ogen, pijpragers voor de neusharen en je hebt een kat surprise gemaakt.

11. Een leuke variant op de voetbal surprise is bijvoorbeeld deze sneeuwpop gemaakt van plastic bekers. Met een leuke hoed of ander hoofddeksel en wat items om de sneeuwpop persoonlijkheid te geven en je bent klaar.

12. Waar een eierdoos en wc-rollen al niet goed voor zijn. Verf het groen, knip van papier tanden, plek er wiebelogen op en je hebt een krokodil gemaakt.

13. Hoe hint je iemand dat ie veel te veel op zijn of haar smartphone zit? Zeg het met een Sinterklaas surprise šŸ˜› Natuurlijk kun je het zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar ik koos voor een eenvoudig exemplaar dat je gemakkelijk zelf maakt.

14. Een kant en klare rond doos, watten, een lijmpistool, verf en lekkere snoepjes. De doos zelf hoef je alleen een kleurtje te geven. De bovenkant van de deksel beplak je met watten waar je snoepjes op plakt. En je cupcake is klaar.

15. Een rubiks kubus maak je door een vierkante doos zwart te maken en vervolgens op elke zijde 9 even grote vierkanten wit, groen, oranje, rood, geel en blauw te plakken.

Meer inspiratie nodig? Check dan mijn Pinterest bord Sinterklaas surprises.

Sinterklaas surprise zelf maken met materiaal in en om het huis

Sandra