Slaapkamer inrichten? Deze 4 tips komen van pas!

Iedere Nederlander brengt dagelijks flink wat uren door in zijn slaapkamer. Zo hebben veel mensen minimaal zeven uur slaap per nacht nodig. Omdat je voornamelijk slaapt in jouw slaapkamer, besteed je mogelijk niet of nauwelijks tijd aan de inrichting. Toch is het belangrijk dat deze ruimte een prettige plek is. Dit komt jouw nachtrust namelijk alleen maar ten goede. Weet je niet hoe je jouw slaapkamer in moet richten? Deze 4 tips komen hierbij ongetwijfeld van pas.

1. Zorg voor een goed bed

De eerste tip die wij jou mee willen geven voor het inrichten van jouw slaapkamer, is dat je voor een goed bed moet zorgen. Bedden zijn over het algemeen niet goedkoop, waardoor je mogelijk op zoek gaat naar manieren om te besparen. Uiteindelijk kom je mogelijk bij een goedkoop bed uit. Toch is dit lang niet altijd een goede keuze. Mogelijk is het bed minder comfortabel, wat jouw nachtrust niet ten goede komt. Bezuinig daarom liever op kamer decoratie dan op een bed.

2. Kies de juiste verlichting

In een groot aantal slaapkamers hangt enkel een lamp aan het plafond. Dankzij deze lamp kunnen we de ruimte verlichten als het donker is. Als je van jouw slaapkamer een sfeervolle ruimte wilt maken, raden wij je aan voor extra verlichting te kiezen. Schaf bijvoorbeeld een nachtlampje aan. De lichtintensiteit van zo’n lampje is aanzienlijk lager, waardoor de ruimte sfeervoller wordt. Bovendien is het een stuk prettiger voor jouw ogen om een nachtlampje aan te doen als je ’s nachts naar de wc moet dan de plafondlamp.

3. Schaf accessoires aan

Voordat je begint met het inrichten van jouw slaapkamer, vraag jij je ongetwijfeld af wat je nodig hebt. Grote kans dat je uitkomt bij een bed, nachtkastje(s) en een kledingkast. Dit mag inderdaad niet ontbreken in jouw slaapkamer, maar dat geldt ook voor accessoires. Met accessoires maak je het namelijk gezellig in jouw slaapkamer. Zo kun je bijvoorbeeld landelijke decoratie in de vensterbank zetten. Gaat dit voor jou niet ver genoeg? Dan kun je zelfs accessoires op de grond zetten, zoals een plant, een mooie stoel of een spiegel.

4. Hang gordijnen op

Heb je geen problemen om in het licht te slapen? Dan hang je mogelijk geen gordijnen op in jouw slaapkamer. Toch geniet dit wel de voorkeur, zeker als je de sfeer in jouw slaapkamer wilt verhogen. Gordijnen zijn namelijk niet alleen functioneel, maar zorgen ook voor meer sfeer in een ruimte. Jouw slaapkamer oogt er bijvoorbeeld een stuk warmer door wanneer je gordijnen ophangt. Bovendien werken gordijnen geluiddempend, waardoor er minder galm is in jouw slaapkamer. Bijkomend voordeel is dat gordijnen verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren. Hierdoor is het niet lastig om gordijnen te vinden die matchen met de rest van de inrichting van jouw slaapkamer.

Lees ook

Beter slapen tips voor moeders | Zo zorg je voor goede nachtrust

Slaapkamer inrichting tips MamaPlaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie