Een smalle gang of hal inrichten doe je zo

 

De entree is de warme welkom van je huis. Althans dat is wat je wilt. Een fijne, opgeruimde ruimte die werkt voor jouw gezin. Echter stelt de smalle gang of kleine hal je vaak voor grote uitdagingen. Het is vaak een donkere kleine kamer waar je je schoenen, jassen en tassen kwijt wilt. Laat je vooral inspireren door onze hal oplossingen.

Kleine ruimte inrichten

Je kunt stijlvol en praktisch goed combineren in een smalle hal. Inrichten vraagt wel om creatieve woonideeën en out of de box denken. Je hebt immers weinig ruimte om mee te werken. Je wilt een kapstok voor de jassen, opbergruimte voor alle schoenen, de sjaals en mutsen opbergen en ook een handige plek voor de schooltas. Juist met kinderen zijn interieur tips soms zo welkom. Zo is het advies nooit de doodlopende muur van kleur te voorzien of te behangen maar de lange muur. Kies wel voor een lichte kleur die bij de rest past of een niet te druk printje. Vaak helpt het wel met opgedane inspiratie een moodboard te maken voor je start met inrichten en opleuken. Daarna kun je bij online meubelwinkel Emob winkelen voor spullen die bij je woonstijl passen. Het geheel maak je af met plantjes die weinig licht vragen zoals cactussen en foto’s op de muur.

Lichte kleuren

Een vertrek van 4 bij 4 meter richt je heel anders in dan bijvoorbeeld een van 1 bij 0,5 meter. Dit om alle bovengenoemde redenen. Laten we beginnen bij de kleuren. Donkere kleuren en drukke prints maken de gang optisch kleiner. Je wilt het tegenovergestelde bereiken. Kies daarom voor lichte kleuren die je smalle hal juist groter laten lijken. Door het gebrek aan lichtinval creëer je als het ware meer ruimte en licht. Dit geldt niet alleen voor de muren maar ook voor meubilair. Kies voor bij elkaar passende lichte kleuren om eenheid te creëren voor hetzelfde effect.

Lees ook

Kleine kinderkamer inrichten
Kleine tuin inrichting | Zo lijkt je tuin veel groter

Verlichting

De verlichting is in elke kamer belangrijk maar hier moet het zowel praktisch als sfeervol zijn. Het licht zorgt in combinatie met de lichte muren voor een optisch grotere hal of gang. Kies voor strakke spotjes in het plafond en minimalistische wandlampen als sfeerverlichting aan de muur. Wat ook kan helpen zijn felle kleurtjes op bijvoorbeeld kastdeuren.De kleuren weerspiegelen het invallicht waardoor je smalle ruimte veel groter lijkt. 

Werk in de hoogte

Gebruik de muren als opbergruimte. Juist in een kleine ruimte als de gang of hal is het leuk om creatieve oplossingen toe te passen. Helemaal als deze bijdragen bij de gezellige sfeer die vanaf de voordeur voelbaar is. Probeer zo min mogelijk meubels op de vloer te zetten. Ga voor leuke wandrekjes (ook voor de kinderen), planken waar je spullen op kwijt kunt, haakjes en dergelijke. Gebruik de muur boven je hoofd voor dingen die je graag bij de hand hebt maar niet regelmatig draagt of nodig hebt.

Spiegel

Spiegels gebruiken bij het inrichten van je smalle gang heeft veel voordelen. Het weerkaatst het licht waardoor je entree ruimer lijkt. Het is waarschijnlijk een van de meeste effectieve middelen om een gang of hal groter te maken. Wees daarom vooral niet bescheiden als het gaat om het formaat van de spiegel. Go big! Daarnaast is het super handig om je complete outfit te zien voor je de deur uit gaat.

Opbergruimte

Bij een smalle hal inrichten is het noodzakelijk rekening te houden met de vele functies van de hal. Hierbij speelt opbergruimte een grote rol. Less is more. En opgeruimd staat netjes. Daarom zetten we onze beste opberg- en opruimtips op een rij.

♦ Zet daarom niet al je 30 paar schoenen bij de voordeur, maar juist dat wat je vaker draagt. Kies voor een ruimtebesparende oplossing voor de schoenen. Een smalle schoenenkast waar de schoenen verticaal in kunnen is ideaal voor in een smalle hal.

♦ De winterjas hoeft in de zomer niet op de kapstok te blijven hangen. Kortom ruim de spullen op die je tijdelijk niet gebruikt. Hang alleen datgene op wat jij en je gezin regelmatig dragen en gebruiken. Hierdoor creëer je meer rust en maak je het jezelf makkelijk met opruimen.

♦ Heb je een trap bij de entree met ruimte eronder? Deze kun je natuurlijk prima als opbergruimte gebruiken. Helemaal handig wanneer je elders in het huis niet genoeg ruimte hebt bakken met bepaalde dingen neer te zetten zoals jassen.

♦ Een staande kapstok staat misschien prachtig in een grote hal maar in een smal halletje is het allesbehalve handig. Overweeg een wandkapstok. Een stang met haken waar ook je kinderen bij kunnen is een goede optie. Zo’n kapstok dat je boven de schoenenkast kunt hangen is een goed idee. Je kunt een mooi ophangsysteem creëren door haken aan de onderkant van de wandplank te hangen of roede met kledinghangers.

♦ Je wilt je mooie tassen een plek in het zicht geven, maar daar is je smalle gang niet geschikt voor. Kies voor minimalisme en berg het netjes op in een mand of hang je grote favoriet op de ophangknop tussen de jassen en andere tassen. Hetzelfde doe je met de sjaals en mutsen.

♦ Door de kinderen een eigen plek te geven met bijbehorende verantwoordelijkheid het zelf netjes te houden, creëer je ook rust in de smalle hal. Een wandkapstok op eigen hoogte waar ze zowel de jas als de schooltas kwijt kunnen. Wil je het net wat anders doen, kies voor een gepersonaliseerde zak of jutezak aan de muur. Het staat in in ieder geval heel leuk.
tips en ideeeen om kleine gang of hal in te richten mamaplaneet.nl

MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie