Smartgames Wall & Warriors review

Laat de hersenen maar kraken! Wij zijn gek op educatief materiaal en maken veelvuldig gebruik van Smartgames in ons huis. De logische denkspellen maken spelenderwijs leren en cognitieve ontwikkeling stimuleren erg leuk. Niet alleen vanwege de aantrekkelijke lay-out en het kwalitatieve en duurzame materiaal, maar ook de thema’s en de moeilijkheidsgraad. De meeste spellen zijn bestemd voor 1 speler, maar bestaan uit meerdere niveaus waardoor het kind eindeloos wordt uitgedaagd. Een super leuk voorbeeld hiervan is Walls & Warriors van Smartgames, wat in feite de verbeterde versie is van Troy Extra Muros. Wij hebben het spel onder onze kritische loep genomen. Je leest er alles over in onze eerlijke review.

Lees ook

Geosmart Roboracer review

Geosmart Mars Explorer | Magnetisch constructiespeelgoed

Budget Games | Spelend leren met Happy Cube & Skillmatics spellen

Smartgames Walls & Warriors

De puzzel bestaat uit een 3D speelbord met 4 puzzelstukken (kasteelmuren), 1 kasteel, 3 blauwe ridders en 4 rode ridders. Verder vind je in de verpakking ook de spelregels en de opdrachten op niveau starter, junior, expert, master en wizard. Het spel bevat maar liefst 80 opdrachten (en oplossingen) en is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8.

De blauwe ridders zijn jouw ridders en de rode ridders de vijanden. Je ridders zijn veilig wanneer je de de muren in de groeven op het spelbord hebt staan zodat de blauwe ridders en de hoge toren binnen het kasteel staan. Dan zijn ze veilig. De rode ridders moeten dus buiten de kasteelmuren blijven. Onderschat de uitdaging niet. Het Starter niveau is vooral bedoeld als warming up en is de enige waarin de opdracht duidelijk toont waar je de muren hoort te plaatsen. Wanneer je op niveau Junior speelt is die luxe weg. Je moet zelf zien te bedenken wat waar hoort. Toch is er maar 1 enkele oplossing mogelijk. Dit kun je zelf (laten) nakijken door achterin het opdrachtenboekje te kijken.

Denkspel puzzelgames Walls & Warriors MamaPlaneet Smartgames Bescherm je ridders puzzelgame denkspel Walls & Warriors MamaPlaneet.nl
Smartgames denkspel puzzel Walls & Warriors MamaPlaneet.nl Smartgames denkspel Walls & Warriors MamaPlaneet.nl

Onze ervaring over Walls & Warriors van Smartgames

Dit ‘bescherm je ridders’ puzzelgame is officieel geschikt vanaf 8 jaar. De jongere kinderen die meer kunnen dan hun geboortedatum doet vermoeden zullen dit spannende spel ook waarderen. Typisch een spel dat je zou kunnen onderschatten, maar daar is Smartgames steengoed in. Met een aantal puzzelstukken weten ze de kinderen en ouders urenlang te vermaken. Onze bijna 7-jarige moest van ons gewoon aan het begin beginnen, op het laagste niveau dus. Dat ging echter iets te makkelijk waardoor ze dacht dat ze wel 2 niveaus kon overslaan. Maar daar had zelfs haar papa iets meer tijd voor nodig dan ingecalculeerd. En juist daar worden wij enthousiast van. Een spel dat je gemakkelijk zelf pakt en net zo snel weer weg legt, want het bestaat maar uit een 13 onderdelen. Een alles behalve saai denkspel dat leuk is wanneer je 8 bent maar ook 12 (of 37). Een spel dat met name cognitieve ontwikkeling een handje helpt en de hersenen fit houdt door planning, flexibel en logisch nadenken, oplossingsgericht nadenken en concentratie aan te pakken.

Ik denk dat de meeste ouders kunnen beamen dat we tijdens thuisonderwijs 2020 hebben geleerd hoe belangrijk educatief materiaal en denkspellen zijn om thuis en in de klas te hebben. Hoe belangrijk uitdaging is en spelend leren. Walls & Warriors van Smartgames is een fantastische toevoeging in onze spellenkast, juist om al deze redenen.

SmartGames Walls & Warriors denkspel kun je onder andere hier of hier kopen.

Smartgames denkspel Walls & Warriors MamaPlaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Sandra

Plaats een reactie