De hele familie aan de smartphone | Zo houd je de telefoonkosten laag

Tot 2017 was het vrij normaal dat je een ‘gratis’ smartphone neemt bij je mobiele telefoonabonnement. De BKR registratie heeft ervoor gezorgd dat een telefoon kopen op afbetaling gezien wordt als een lening. Dit kan onder andere een invloed hebben op de hoogte van je nieuwe hypotheek. Met deze tips heeft iedereen in je familie een ideaal abonnement en een goede smartphone. Zo houd je de telefoonkosten laag.

#1 Koop een los toestel en neem een Sim Only telefoonabonnement

Wat is Sim Only? Sim Only is een telefoonabonnement waarmee je van je provider alleen een simkaart krijgt. De telefoon kun je overnemen van iemand of je koopt een nieuw toestel zelf. Dit regel je namelijk zelf. Zorg er wel voor dat de tweedehands smartphone nog een tijdje mee kan, een goede batterij heeft en de laatste software updates.

Een smartphone kan honderden euro’s kosten, maar dat hoeft niet. Bij Simyo vind je de telefoons met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Alle gemakken en extra’s van een duur toestel voor minder.

#2 Bepaal zelf je verbruik

Doordat er geen telefoon bij de abonnementsprijs is inbegrepen, zijn de kosten ook aanzienlijker lager. Daarnaast kun je bij de meeste providers kosteloos elke maand je bundel naar boven of naar beneden bijstellen. Zo past je bundel altijd bij je verbruik en betaal je niet onnodig meer.

Met Mijn Simyo-app kun je gedetailleerd het verbruik van jou én je kinderen in de gaten. Je kunt er namelijk meerdere accounts mee beheren vanaf één telefoon. Zie je bijvoorbeeld dat de internetbundel van je kind op is? Via de app kun je mobiel internet handmatig voor hem uitschakelen. Dit voorkomt buitenbundelkosten. Daarnaast kun je via de app minuten en MB’s bijkopen. En kan bijvoorbeeld op vakantie goed van pas komen: je kind kan dan op die regenachtige dag in zijn tent gewoon zijn favoriete online game blijven spelen.

#3 Geef het door

Het fijne aan een sim only is dat je je oude toestel aan je kind kunt doorgeven. De meeste telefoons kunnen tegenwoordig best lang mee. En je kind, die nog moet wennen aan zijn eerste mobiele telefoon, kan hier van profiteren. Win win situatie 😉

#4 Gebruik maken van je vast internet thuis

Heb je thuis internet van KPN? Met Sim Only van Simyo krijg je dan Simyo Compleet. Hiermee verdubbelen ze gratis de inhoud van je bundels. 4000 MB wordt bijvoorbeeld 8000 MB. En 100 belminuten worden er 200! Elke maand weer. Hoe? Door Simyo Compleet te activeren. Iedereen op jou adres met een Sim Only abonnement van Simyo kan dit voordeel krijgen.

Hoeveel mobiele telefoons telt jouw huishouden? Kost jouw telefoonabonnement momenteel onnodig veel geld? Of belemmert je BKR registratie je toekomstplannen? Ik lees het graag in je reactie onder dit artikel.

PicsArt 09 05 06.47.52

Sandra

3 gedachten over “De hele familie aan de smartphone | Zo houd je de telefoonkosten laag”

  1. Alleen ik heb een telefoon met abonnement van vodafone en ook Ziggo dus ook elke maand korting en dubbele mb’s. Dochter heeft een prepaid kaartje dus zij kan alleen op de wifi, die tegenwoordig ook overal is en als het er echt niet is dan kan zij via mijn mobiel op die van haar internetten. Dat doen we ook met de laptop, die kan ook op internet via mijn mobiel. Ik vind juist dat je helemaal niet zo lang met je mobiel kan doen, na 2 jaar is een mobiel meestal wel op. Ik koop dus ook geen tweedehands.

    Beantwoorden
  2. Bedankt voor het delen van dit artikel! Voor het hele gezin de kosten laag houden is soms wel eens lastig. Wij hebben ook afspraken gemaakt over de omgang met de telefoon. Stel hij moet gerepareerd worden omdat die kapot gevallen is, dan moet je het zelf betalen. Dit zorgt ervoor dat iedereen zuiniger met hun mobiele telefoon omgaat.

    Beantwoorden

Plaats een reactie