Snel en makkelijk | Hartige muffins

Dol op muffins? Check. Dol op lekker, snel en simpel? Check. Met een paar ingediënten maak je deze hartige muffins helemaal zelf. Ik maak ze al jaren. Mijn gezin en ik eten het graag bij de tomatensoep. Maar het is ook zeer geschikt als (borrel)hapje op een feestje.

Het recept is geschikt voor 9 muffins

Ingediënten

2 middelgrote eieren
50 gram witte tarwebloem
100 gram maïsbloem
30 ml zonnebloemolie
25 ml lauw water
150 gram witte zachte kaas (in pekelwater)

Bereidingstijd

Bereiding 10-15 minuten
Bakken 20 minuten

Kosten

Het aantal muffins dat ik maakte heeft mij nog geen €2 gekost. Voor nog geen €8.50, het bedrag dat ik kwijt was voor de boodschappen, kun je ongeveer 30 hartige muffins maken.

Bereiding

♥ Verwarm de oven op 220 graden. Voeg alle ingredïenten bij elkaar. Meng het tot een mooi, eenkleurig, smeuïg geheel. Zorg ervoor dat je mengsel niet te waterig maar ook niet te dik is. Indien te dik, voeg wat water toe. Mocht het te waterig zijn, dan kun je het best wat maïsmail toevoegen.

Met witte kaas bedoel ik overigens geen feta kaas. Witte kaas haal ik zelf bij de Turkse winkelier. Je kunt kiezen tussen kaas gemaakt van de koe-, geiten- of schapenmelk.

♥ Vet de muffin bakvorm in en vul de vormpjes voor drie kwart met het beslag.

♥ Je muffins kunnen nu de oven in voor ongeveer 20 minuten.

Tip! Afhankelijk van de dikte, kan je het beste met een satéstokje in de muffin prikken om te kijken of het gaar is. Indien het satéstokje er schoon en droog uitkomt, zijn je muffins klaar om eruit gehaald te worden.

Variatie

Was het een succes? Voor herhaling vatbaar? Probeer de volgende keer eens een extra ingrediënt toe te voegen, namelijk paprika. Dit doe je simpelweg door rode, gele of groene paprika in heel kleine blokjes te snijden en toe te voegen aan het beslag. Het ziet er prachtig uit en het smaakt nog beter!

Eet smakelijk!

Maak jij weleens muffins?

Sandra

19 gedachten over “Snel en makkelijk | Hartige muffins”

    • Goed idee van jou, maar omdat de kaas al zout is van zichzelf zou het met spekjes veel te zout zijn. Mocht je het willen proberen, dan hoor ik graag van je hoe het heeft uitgepakt 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie