Sophie de Giraf (on)veilig voor de baby – Schimmel blijkt onschuldig

Als je Sophie de Giraf in huis hebt, heb je het nieuws ongetwijfeld gehoord. Sophie zit vol met schimmel. Duizenden ouders knipten de kleine giraf open om te kijken. Maar wat weten we nu eigenlijk over de schimmel in kwestie?

Het begon met een artikel afkomstig uit Amerika. Sophie de Giraf zou niet veilig zijn.
De ouders vonden dat het speeltje raar rook en sneden het open.
Tot hun schrik zagen ze schimmel. 

De goede, oude Sophie. Al 50 jaar op de markt. Het favoriet speeltje van miljoenen baby’s, inclusief mijn kinderen. Hoe is dit mogelijk?

Hoewel ik de paniek begrijp, tot op zekere hoogte, vind ik het ontzettend zonde van alle Sophietjes die in vieren zijn gedeeld. Dit om meerdere redenen. Het kind, die zo dol is op zijn of haar Sophie is te klein om te beseffen waarom je zijn favoriet speeltje kapotmaakt. Het is ook zonde van je geld.

Nu denk je zeker  ”gezondheid van mijn kind is belangrijker”. Mee eens. Maar wat weten we eigenlijk van de schimmel die werd gevonden? Wist je dat het in principe onschuldig is? Nee, ik zal proberen het uit te leggen en het leven te redden van de Sophietjes die nog niet onthoofd zijn.

Het girafje is gemaakt van 100% natuurlijk rubber en vrij van schadelijke stoffen.
Een absoluut veilige keuze voor jouw kleintje.

bron: kleinegiraf.nl

Net als alle badeentjes, maakt Sophie ook geluid door dat ene gaatje. Schimmel dat erin werd gevonden is ontstaan door eraan te sabbelen. Dit is een onschuldige huis-tuin en keukenschimmel die de kinderen al in hun mond hebben. Een schimmel, die vies is om te zien maar waar we dagelijks mee te maken hebben.

Daarnaast wordt het girafje vaak gewassen met sop en water. Ook in dit artikel. Logisch, dat doe je met alle rubberen speelgoed van je kind toch? Toch zijn de schoonmaakinstructies voor Sophie de Giraf vrij duidelijk. Om te voorkomen dat er vocht komt via het piepertje, is het verstandiger het speeltje schoon te maken door middel van een vochtig doekje. Dit is voldoende. Ook voor de veiligheid. Door het in het water te dompelen zorg je juist ervoor dat er viezigheid naar binnen kan komen.

Meer informatie over de onschuldige schimmel, uitgebreid uitleg hoe het werkelijk zit en de schoonmaaktips vind je hier.

Wat heb jij met Sophie de Giraf gedaan toen je het nieuws hoorde over de vermeende schimmel?

Sophie de Giraf

Sandra

3 gedachten over “Sophie de Giraf (on)veilig voor de baby – Schimmel blijkt onschuldig”

  1. Is die giraffe al 50 jaar op de markt? Had er nog niet eerder van gehoord. Maar vond het ook wel een beetje drama om niks met die schimmel. Met zulke speeltjes weet je dat het vies gaat worden als er water in komt. De badeendjes gooide ik ook altijd weg als ze er niet meer zo fris uitzagen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie