Met de feestdagen maakte ik een heerlijke cheesecake. De bodem was van speculaas. Aangezien ik niet alle speculaasjes gebruikt had uit het pak, bleef er nog wat over. Natuurlijk kan je ze ook gewoon opeten bij een kopje koffie of thee maar ik heb er deze Speculaastruffels van gemaakt.
Lees ook
Wat te vieren? Zo geef je feestje of etentje zonder stress
De lekkerste low carb recepten voor ontbijt, lunch, diner en feestjes
Wat je moet weten over Coeliakie inclusief glutenvrije recepten
Biefstukpuntjes met snijbonen in teriyakisaus
Budgettip | 10 x wat te doen met oud brood
Speculaastruffels
Omdat ik ook nog wat gesmolten chocolade overhield na het maken van deze speculaastruffels, heb ik er wat pinda’s bij gedaan en er weer pindarotsjes van gemaakt. Zo gaat er weer niets verloren bij mij in de keuken.
Ingrediënten (voor 15 stuks)
135 gram speculaasjes
6 medjoul dadels
100 gram verse roomkaas
1/2 theelepel kaneelpoeder
200 gram pure chocolade
zachte parels
Bereiding
♦ Verwijder de pitten uit de dadels. Doe ze samen met de speculaasjes en de roomkaas in je keukenmachine en maal dit tot een smeuïge massa.
♦ Rol van het deeg ongeveer 15 balletjes, leg ze op een platte schaal in de koelkast om op te stijven.
♦ Hak de chocoladereep fijn en doe de helft hiervan in een glazen schaal. Zet deze op een pannetje met water wat net tegen de kook aan is. De kom mag het water niet raken.
♦ Laat op deze manier de chocolade smelten, pas als het gesmolten is kan je even roeren. Haal de schaal van het pannetje af. Doe de andere helft van de gehakte chocolade erbij en roer dit erdoor heen.
♦ Leg een vel bakpapier op je aanrecht. Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze één voor één op een vork in de chocolade. Leg het balletje dan op het bakpapier. Herhaal dit met alle balletjes.
♦ Druk als laatste de zachte parels op de bonbons en zet ze koud weg.
Wil je meer bonbons maken, dan verdubbel je de ingrediënten gewoon en bereid je meer van die heerlijke speculaasbonbons.
Eet smakelijk!
Voor nog meer lekkere recepten van Hanneke kijk op Culinea.nl
Ik vind het een leuk idee om zelf bonbons te maken. De jouwe zien er ook heel mooi uit qua vorm. Dat lijkt me nog het moeilijkst.
Wat een verassend en lekker recept en wat grappig dat je met het overige chocolade nog even pindarotsjes maakte ( heerlijk)
Dat lijkt me heerlijk! Leuke combinatie ook speculaas met chocola, en wat goed dat er bij jou niets verloren gaat 😉
Omg!! Dat klinkt echt heerlijk! Ik ben nu gestopt met snoepen dus dit is echt verleiding haha.
Wauw, wat een supermakkelijk recept! En een goed idee. Vooral leuk om cadeau te geven!
Oh wat heerlijk zeg. Ik heb al vaak bliss balls gemaakt maar nog nooit met speculaas!
Hmmm, ziet er heerlijk uit! Dit recept probeer ik zeker een keer uit.
Dit lijkt me zo lekker! Leuk dat je al je restjes gewoon nog gebruikt. Zou ik ook moeten doen haha 🙂
De lijn vindt het vast minder leuk, maar ze zien er wel spectaculair uit. Ze smaken vast net zo lekker!
OMG! Wat ziet dit er heerlijk uit. Moet ik zeker is een keer gaan proberen.
Liefs,
Speculaas en chocolade heaven! Helaas ben ik niet zo weg van dadels! maar ziet er wel heerlijk uit
Super bedankt voor deze tip. Ze zien er heerlijk uit en ook leuk om mee te nemen als je op visite gaat!
ziet er leuk en lekker uit, leuk idee als traktatie of om te serveren op een borrel
Dat ziet er lekker uit. We hebben binnenkort een aantal verjaardagen hier, dus een goed moment om ze te maken
Mijn maandag is weer goed. Wat ziet dat er lekker uit. Zeker het proberen waard om te maken.
Oh dat ziet er heerlijk uit zeg! Dit wil ik gaan proberen deze week.
Ik ben dol op de combinatie chocola en speculaas, dus weet bijna zeker dat ik dit ook heerlijk vind!
oe deze wil ik zeker eens uitproberen, want ze zien er heerlijk uit!😍
Dat ziet er nog is goed uit en ook helemaal niet zo erg ongezond of iets. Leuk om te proberen!
Ik maak ze ook graag en heb ze ook al eens tijdens het workshop-uur met kinderen op school gemaakt. Vonden ze erg leuk om te doen