Steen voor steen | Een familie op de vlucht | Margriet Ruurs en Nizar Ali Badr

Steen voor steen is een bijzonder, poëtisch boek voor kinderen die worden opgevoed met zowel Arabische als Nederlandse taal.

Titel
Steen voor steen, een familie op de vlucht

Schrijver
Margriet Ruurs en Nizar Ali Badr

ISBN
9789043528948

Uitgever
Uitgeverij Callenbach

Het boek

Een prachtig, 32 pagina’s tellend boek over Rama en haar familie. Een gezin dat moest vluchten voor de oorlog. Na een zware reis, kwamen ze aan op een plek wat ze hun nieuwe thuis mochten noemen. Met een loei zware bagage een nieuwe start maken is alles behalve makkelijk. En het gaat niet vanzelf. Het kost een heleboel bloed, zweet en tranen. Een avontuur waarin zij nieuwe herinneringen mogen maken, weer durven dromen over de toekomst, van het leven kunnen genieten. Intens voor wie zich in kan leven. Bijzonder in tekst en in beeld door de indrukwekkende kunst van kiezelstenen, gemaakt door een Syrische kunstenaar.

Lees ook: Review | Een stip aan het einde van de wereld | Femmie van Santen

Een leuk extraatje zijn de aanzichtkaarten die erbij zitten. Leuk om op te hangen, uit te delen of als aanvullingen voor de verzameling.

Het project

Nizar Ali Badr is een geniale Syrische kunstenaar. De Nederlandse Margriet Ruurs ontdekte zijn fantastische kunstwerken en zag de mogelijkheden om geld op te halen voor de Syrische vluchtelingen. Daarnaast wilde ze deze natuurtalent ook helpen meer bekendheid te krijgen voor zijn werk. Een mooi project werd geboren met dit boek.

Wat wij ervan vonden

Eerlijk is eerlijk, de meiden zijn te jong om de achterliggende gedachten van het verhaal te snappen. Ik weet ook niet of ik dat zou willen. Maar ze luisterden wel aandachtig terwijl ik het verhaal voorlas. En ze waren onder de indruk van de prachtige foto’s in het boek, de kunstwerken van Nizar Ali Badr. De aanzichtkaarten vielen in de smaak. Leuk genoeg om het aan de visite te laten zien, de achterkant vol te ‘schrijven’ en mee te geven.

Steen voor steen is onder meer te koop bij Bol.com voor €12,99.

PicsArt 12 09 02.32.34

PicsArt 09 05 06.47.52

Redactie

Plaats een reactie