Zo richt je een stoere kinderkamer in

Kleintjes worden groot! Is je kind toe aan een grote meiden of jongenskamer? Of gaan jullie binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar inspiratie bij het inrichten van een stoere kinderkamer? Deze 7 tips bieden een helpende hand.

Samen een moodboard maken

Dat een stoere kamer alleen iets is voor jongens is natuurlijk volstrekt onzin. Er zijn ook veel meisjes die ervan houden. Of een voorkeur geven aan stijlen combineren. Daarnaast is een slaapkamer meer dan een slaaplek. Het is een plek waar hij of zij zich terug kan trekken om bijvoorbeeld alleen te zijn, lezen, spelen of ravotten. Het beïnvloed zijn onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Het is niet te vergelijken met een babykamer inrichten. Voldoende reden om je zoon of dochter te betrekken bij de inrichting. Hoe ouder het kind, des te belangrijker dit wordt. Ter voorbereiding op het echte werk zou je een moodboard kunnen maken. Dit helpt vooraf wensen en ideeën te bepalen die, met hier en daar wat aanpassingen, te realiseren zijn binnen het budget en de beschikbare ruimte. Het klinkt misschien makkelijker dan het in werkelijkheid is. Het ene kind heeft een duidelijke smaak en weet precies wat er zoal moet gebeuren. Terwijl de ander niet goed weet wat hij wil. Neem hier voldoende tijd voor. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

Stoere kleuren en materialen in de slaapkamer

Wat is eigenlijk de definitie van stoer op het gebied van interieur? Industriële materialen, multifunctionele meubels en weloverwogen grote accessoires passend bij deze redelijke minimalistische stijl. De styling brengt kleuren en materialen in de stoere kinderkamer tot leven. Richt je de kamer in volgens een bepaalde thema? Is de kleine avonturier een dino- of superheldenfan? bijvoorbeeld? Door styling te personaliseren creëer je echt een eigen plek voor het kind. Denk voorbij de standaardkleuren blauw, groen en wit. Combineer wit met zwart, grijs, bruin, okergeel, kobalt blauw of donkergroen. Zwarte jaloezieën hebben een echt stoere look bijvoorbeeld. Kies voor een bakstenen muur, steigerhout behang of betonlook. Verwerk robuuste materialen metaal, hout, beton en leer in de slaapkamer. Denk hierbij aan lockerkast, legerkist, metalen frame lampen, een leren poef, schilderij van stoere helden of dino’s en grote luchtzuiverende planten. Met steigerbuizen kun je de kamer bijvoorbeeld heel cool aankleden. Gebruik ze als gordijnroede of om kleding aan op te hangen. Een stoere eyecatcher staat ook heel leuk. Denk bijvoorbeeld aan een grote houten letter, houtfiguur aan de muur of stoere poster. Je kunt natuurlijk ook voor een cool fotobehang gaan, als daar ruimte voor is in de kamer. Wil je het liever veilig spelen? Dan kies je bijvoorbeeld voor basic wit, een steigerhouten hoogslaper, krijtbord zwarte muur en grote accessoires als finishing touch.

Praktische zaken

Ook bij de inrichting van een stoere kinderkamer zijn bepaalde zaken belangrijker dan een interieurstijl. Zoals (brand)veiligheid en voldoende gelegenheid om te spelen. In geval van een tiener zijn de eerder genoemde jaloezieën bij uitstek geschikt voor de slaapkamer maar in geval van een peuter of kleuter zijn gordijnen of een rolgordijnen waarschijnlijk een betere keus. Zet alleen planten in de kamer wanneer je zeker weet dat ze niet giftig ziijn. Maar denk ook aan voldoende opbergruimte voor alle speelgoed, boeken en andere dingen. Een bed met lades bijvoorbeeld. Een kledingkast in een natuurtint biedt ruimte om te spelen met accentkleuren en accessoires. Zeker in een kleine ruimte zijn kleurenkeuzes erg belangrijk. Daarnaast biedt de stijl voldoende gelegenheid het duurzaam aan te pakken door te kiezen voor tweedehandse, doorleefde, antieke producten die nog lang meegaan. Je doet er goed aan extra alert te zijn op veiligheid van gebruikte producten. Fijn voor je portemonnee en het milieu. Zeker wanneer je voor een tijdloze stijl kiest waar het schoolkind ook als tiener zich goed bij voelt. Allemaal praktische zaken waarbij het vooral draait om details.

eae969643b18269a1facb11dfcae00b0
5e1ebb08e435496ba16e84a1eef5d9a3
b5eefc21730bd94ce004b891ccb64598
ed675eee1bcd693c7d4c58809c9d8d27
25541ac61810363e3e7882b424a42cc0
99f988a33f98122d752660e1a4ffe0d2

Stoere kinderkamer inrichten tips mamaplaneet.nl
Online Magazine voor Moeders MamaPlaneet logo

Redactie

Plaats een reactie